Tranzistorsko paljenje
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 22

Tranzistorsko paljenje

TRANZISTORSKO paljenje za automobile, licna rucna izrada, smanjena potrošnja goriva 10-15%, mirniji rad, veća snaga i brzina, pet puta duži vek trajanja platina, sigurno paljenje zimi, krace zagrevanje, duže trajanje svećica. Ovo moje paljenje sam testirao na mnogo vozila. Na mom TL-u koji je ’80 godiste se pokazao odlicno. U gradu potrosnja je 7, a na otvorenom 5,1 litar. Testirao sam ga na relaciji Subotica –Smederevo mnogo puta: 12,5 litara za 244 Km. I to starim putem, M-22. Cena je 1500 dinara.

Renault 4 Alpine
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    11.01.2022
    Godine
    68

Re: Tranzistorsko paljenje

Koji su delovi unutra,kako izgleda ???
    CD.

Renault 4 Alpine Avatar od  San-Sale
    Član od
    06.04.2008.
    Aktivnost
    04.05.2014
    Godine
    40
    Slike
    10

Jel može to na mog fiću?

Renault 4 Alpine
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    11.01.2022
    Godine
    68

Citat San-Sale kaže:
    Jel može to na mog fiću?
    Moze Sale, netreba kupus
    CD.

Tranzistorsko paljenje, u principu, moze na bilo koji cetvorotaktni benzinski motor da se stavi. Normalno, koji to vec ima, ne treba i ne moze. Dakle, na sva vozila koja imaju "platine". Znaci, i na "ficu". sto se tice slike, nemam je, ali mogu da slikam. To je plasticna kutija dimenzija 100x70x30mm. Nije nista veliko. Moze da se stavi bez veceg zauzimanja prostora. Iz kutije izlaze 4 zice za konekciju duzine oko pola metra. To bi bilo to sto se tice izgleda. A sto se tice same elektronike, ne znam koliko je to potrebno da opisujem. Paljenje je tako koncipirano da cak i kad su platine zaprljane, postoje diode preko kojih se obezbedjuje sigurno zatvaranje. Normalno, tu je i visokonaponski tranzistor koji daje impuls za bobinu, koja pravi na svecicama napon od oko 30000V (kod klasicnog paljenja je taj napon 15000-20000V).Dakle, sutra stize slika, ako je bas potrebna.

daj slike,,sta treba od komponenata,,ako imas neku semu ,,postavi,,mozemo i ako imas uradjeno da se trampimo preko neke poste,,ako imas neki mobilni postavi,,pozdrav.
    broz

Evo slike mog tranzistorskog paljenja.

Renault 4 Alpine
    Član od
    06.08.2008.
    Aktivnost
    02.02.2022

Ocekujem misljenje kolege mocnog pa ako on klimne glavom kupujem ako ne onda cekam da on napravi jedno ne pitam koliko kosta
    An Error Has Occurred!
    Sorry Sonne, you are banned from using this forum!
    Pustiti da administratori rade svoj posao, a ne vredjati druge clanove
    Sorry Sonne, you are banned from posting and sending personal messages on this forum.
    This ban is set to expire November 01, 2011,

Renault 4 Alpine Avatar od  Whitesnake
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Po meni je ovo mali hladnjak za ovaj tranzistor i njegovu funkciju je neophodno minimum 80cm2 aluminijumskog hladnjaka debljine 1mm. Stavi ispod ovoga jos jedan hladnjak, nekako dodaj, ipak se motorni prostor greje, a i sam tranzistor...

МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ

Gospodin koji je napisao komentar da je mali hladnjak, ocigledno je mislio na neko drugo paljenje. Ovo paljenje je JEDINSTVENO, nema ga na internetu. To je

licna izrada. Testirano na mom TL-u dve godine ( i dalje radi svoj posao), takodje i na jugu 55 (pet godina), coveka koji je idejni tvorac ovog urejaja. Ko

je taj covek, i sta je po zanimanju, to sam objasnio gospodinu pod nadimkom "Whitesnake", u privatnom pismu.
    Dakle, ako bas nekog zanima( a razume se u elektroniku), disipacija na tom tranzistoru (posto ima jos jedan pobudni) je 2W. A hladnjak za disipaciju je za

5W. Mislim da je sve jasno time. Posto su ljudi nepoverljivi( imaju pravo), ko god ima dobre volje ( i novca za benzin), pozivam ga da dodje kod mene u

Suboticu i da sam testira i kola i paljenje.
    Ako nadje neku zamerku, dajem mu za dzabe.
    P.S. Ovaj uredaj je ugradjen na par desetina kola u Srbiji, i NIKO se nije pozalio.

Slične teme

1. elektronsko paljenje
    Autor pleuro u forumu Auto elektrika
    Odgovora: 157
    Poslednja poruka: 26.01.2011, 23:07
  2. Tr. paljenje
    Autor cokanj u forumu Prodajem
    Odgovora: 17
    Poslednja poruka: 15.04.2009, 18:03

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.