CLIO II SVIJETLA
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 12
    Renault 4 Alpine Avatar od  frik-ri
    Član od
    26.03.2008.
    Aktivnost
    30.11.2018
    Godine
    48

CLIO II SVIJETLA

E... Svako malo se sjetim i nikako da pitam... Ovako:

Vozimo(cura i ja) Clia II '98 godina. Autic je stvarno super i zadovoljio je u svim pogledima. Aliii... Od prvog dana imam(o) dojam da su mu svjetla malo, ajmo reci, 'cudna'
    Naime, kad se navecer vozis pod dugim svjetlima, uistinu dobro svijetle i sve se lijepo vidi. Snop svjetla je dug, sirok, bistar... Vide se rubovi i sve O.K. Ali kad prebacim na kratka, ona su uistinu kratka. I to doslovce. Osvjetljavaju doslovce 20-ak, 30-ak metara (to ja onako od oka, nisam mjerio).
    Bed je u tome sto ne osvjetljavaju dovoljno naprijed do te mjere da se bezbrizno vozis, nego moras biti stalno napet da ne naletis na neki Bog u mraku. Taj se feeling pojacava kad vozis nocu po nekoj brzoj cesti ili po neosvjetljenom autoputu.
    Onaj regulator visine farova za optereceno/neoptereceno vozilo radi i stalno je na najgornjem polozaju, a zarulje su ispravne i originalne.
    Mene sad interesira je li to 'normalno' na Cliu ili what?!?! neko koga sam vozio kaze da su svjetla O.K. tipa 'Sta bi ti htio' dok neki kazu 'paaa... mogla bi biti malcice duza'.
    Eto... Pa ako itko ima sto reci na ovu temu, bilo sta... Navalite na tipkovnicu!!!

Pozdrav
    Master of the 25kW - Toruk Macto

...''...Mayday, Mayday, Mayday Calling all stations.This is Golf Mike Oscar Victor Juliet IMC CU.NIMB.ICING In great difficulty.Over...
    Welcome's waiting... We're anticipating... You'll be celebrating, when you're down, and braking
    ...'' (M.Oldfield;Five miles out)

Renault 4 Alpine Avatar od  San-Sale
    Član od
    06.04.2008.
    Aktivnost
    04.05.2014
    Godine
    40
    Slike
    10

Re: CLIO II SVIJETLA

Duzina oborenog svetla ne sme biti duza od 35m, a dugackog od 100m. Uzmes i odvezes auto u neki servis koji radi tehnicki pregled. Oni mogu da ti izmere duzinu svetla. Mada to mozes da uradis i sam. Ja imam u garazi oznaceno dokle idu oborena svetla i tako cela garaza od 32 vozila namesta farove! Nadam se da sam ti pomogao. Puno srece u radu i da popravis sto pre.
    Pozdrav!

Renault 4 Alpine
    Član od
    16.09.2007.
    Aktivnost
    21.06.2012
    Godine
    43

San Sale,mislim da kratka idu 40-80,duga 100+ metara a maglengke max 35 metara...

Član od
    26.03.2008.
    Aktivnost
    30.11.2018
    Godine
    48

To sam i ja mislio samo nisam htio nista postati prije no sto provjerim. Ovih dana cu skoknuti do elektricara malo na informativni razgovor.
    Krajnje je vrijeme da to napravim. Ne zato sto ne mogu voziti, nego samo da si smirim glavu. Napominjenm da je snop kao snop uredan i cist, radi lijepu 'fleku' na cesti - onako na lijevoj strani manje osvjetljava, a uz desni rub prema sredini kolnicke trake puno duze.

Aaliii... Ipak mi je to malo 'kratko'. Kangoo iz firme ima bolja svjetla (svi ovi navodi se odnose na duljinu kratkog svjetla), Punto od frenda ima losija svjetla, Moja bivsa Croma je neusporediva - to je bio cisti betlehem, dok Ibiza i Cordoba od kolega sa bivseg posla imaju slabije kratko svijetlo...

Pa sad... Ili je to neka moja paranoja ili sto... Booo...

Uglavnom... Prvom prilikom cu bas BAS izmjeriti duljinu snopa pa da vidimo...

Pozdrav iz Rijeke.

...''...Mayday, Mayday, Mayday Calling all stations.This is Golf Mike Oscar Victor Juliet IMC CU.NIMB.ICING In great difficulty.Over...
    Welcome's waiting... We're anticipating... You'll be celebrating, when you're down, and braking

Član od
    26.03.2008.
    Aktivnost
    30.11.2018
    Godine
    48

Ovako:

Vrijeme radnje: Sinoc. 1:45h poslije midnajta - Mrkli mrak
    Mjesto radnje: Centralno gradsko groblje - Parking
    Svjedoci:
    Neki tip i neko zensko za koje nisam ni skuzio da se 'vole u tom mrklom mraku'
    dok mi nije cura rekla ''Ne smetaj ljudima!!!'' a ja njoj: 'Haa?!?! Tko kome, sto...?!?!? a ona meni: ''Pa vidis da se nesto mice i da te gledaju dok paradiras tu...?'

Znaci, mjerio sam koliko mi baca kratko svjetlo...
    Uglavnom, kad je onaj regulator na maximumu baca jedva kojih 35 koraka, a kad je na minimumu (olfa ful opterecen) onda ne baca niti 10 koraka!!!

Ja mislim da je to premalo, a ako treba izmjerit cu u metrima.

Vase misljenje, o mudro vijece staraca?!?...

Renault 4 Alpine Avatar od  Whitesnake
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Nase misljenje je da batalis auto i da ostavis te ljude na miru kad krediti za stanove vec nisu povoljni
    Ozbiljno mislim da je to prekratko, posto sam ja pre par meseci stelovao farove na instrumentu...

МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ

Renault 4 Alpine
    Član od
    16.09.2007.
    Aktivnost
    21.06.2012
    Godine
    43

Podigni taj regulator i gledaj da što pre to uradiš da ne oćoraviš jer je to premalo. Štelovanje svetala kod nas na tehničkom to rade besplatno(bar u mom gradu)

Renault 4 Alpine Avatar od  Whitesnake
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

U BGu van tehnickog je 300din obadva tj negde ispod 4e

МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ

Renault 4 Alpine
    Član od
    16.09.2007.
    Aktivnost
    21.06.2012
    Godine
    43

Frik,jesi sredio svetla?

Renault 4 Alpine Avatar od  Neb_Mes_Ur_Mau
    Član od
    24.04.2007.
    Aktivnost
    29.04.2023
    Godine
    52
    Unosa na blogu
    1
    Slike
    137

Sredicu mu ja sokocala na tom cliu kad se vidimo za dva-tri dana, pa mu okacim one maglite fenjere ko sto nose am. panduri, pa mu stavim polugu ka na spaceku da moze iz kabine da steluje do mile volje visinu snopa, a polugu cu da skinem iz njegove katre cisto zbog ergonomije i nostalgije...

Clio R4 fussion...

Slične teme

1. Clio 12
    Autor miroslavbl u forumu Ostala Reno vozila
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 16.02.2016, 16:51
  2. R4 Clio sport V6
    Autor sawoodean u forumu Café
    Odgovora: 104
    Poslednja poruka: 16.06.2011, 15:29
  3. pumpica za brisače i prekidač za svijetla
    Autor renault1979 u forumu Kupujem