donju konstrukciju i ona cudesa na sta se kace zadnji tockovi...
Prikaz rezultata 1 do 6 od ukupno 6

donju konstrukciju i ona cudesa na sta se kace zadnji tockovi...

ne znam tacno kako se zovu te dve stvarcice strucno (nije mi knjiga sad pri ruci da pogledam, jbg), al' ona konstrukcija je ovo.
    meni je to skroz istrulilo (neke najkriticnije delove mozete videti ovde), ne vredi stvarno vise da se krpi, a necu da nosim rendzera zbog toga na otpad (a novce za drugog, koji je u odlicnom stanju, nece da mi daju, jbg), motor i limarija kao limarija su dobri (s' obzirom na godine)...
    ovo mi je hitno sad, posto ne mogu da vozim kola, stoji mi jadnicak na parkingu vec nekoliko dana... prosto mi zao da ga gledam tako...
    Powered by Android.

Renault 4 Alpine
    Član od
    22.04.2007.
    Aktivnost
    04.06.2013
    Godine
    51

Re: donju konstrukciju i ona cudesa na sta se kace zadnji tockovi...

па отприлике се то зове шасија и на њој је број исте процуњај до неког лимара па види колико би те то коштало да се уради па онда даље прави математику

aaa, tako znaci...
    a sta (gde) je torzija? ???
    a za sasiju recimo da sam se snasao...
    Powered by Android.

Renault 4 Alpine Avatar od  Mocni Rendzer
    Član od
    09.05.2007.
    Aktivnost
    04.01.2016
    Godine
    55

Torzijom u žargonu zovemo zadnju osovinu. Ona se kači na šasiju koja je u suštini ojačana limena platforma na koju se kači sve ostalo (karoserija, zadnja osovina iliti "torzija", elementi prednjeg vešanja, sedišta, motor...). Kada šasija istruli u predelu u kome se na nju vezuje (šrafi) zadnja osovina tj. "torzija" onda se za to odomaćio izraz:"Pukla (ili istrulila) mi torzija". Znam da zvuči zbunjujuće, ali u suštini je prosto.
    Tvoj problem je u tome što šasija na sebi ima ukucan svoj broj koji je upisan u saobraćajnu dozvolu, tako da ako menjaš šasiju praktično menjaš auto. Postoje i varijante "na crno" uz pomoć nekog kvalitetnijeg limara, ali ti to ne bih preporučio, jer u slučaju neke detaljnije kontrole auto ti može biti oduzet. Naravno, postoji i legalna varijanta zamene šasije, ali je pitanje procene koliko se to isplati.
    Nadam se da će ti ove informacije pomoći da shvatiš problem, a na tebi je da izvedeš kalkulaciju. Stvar nije prosta i savetujem ti da se dobro o svemu raspotaš.

Zumbuli su zumbuli, a ruža je ruža,
    pa da na kraj sveta iznikne.

O моћни. А која је то варијанта легално мењање шасије? Како се то изводи?

Renault 4 Alpine
    Član od
    22.04.2007.
    Aktivnost
    04.06.2013
    Godine
    51

Купиш други ауто коме је иста добра ,али под условом да има саобраћајну е онда на то препакујеш мотор и шкољку и све остало па на технички са две аобраћајне и уговорима да је и једно и друго твоје власништво,и онда у СУП и добијеш једну нову саобраћајну
    Е сад само математика колико се то исплати

Slične teme

1. Blokiraju se prednji tockovi!
    Autor wolff.ser u forumu Vešanje, upravljački i kočioni sistemi
    Odgovora: 18
    Poslednja poruka: 13.07.2009, 09:19
  2. Tockovi za Reno Twingo
    Autor zeoN_Rider u forumu Ostala Reno vozila
    Odgovora: 17
    Poslednja poruka: 28.06.2007, 20:59

Tagovi za ovu temu

Vaš status