Napravimo vakuum
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 11

Hybrid View

Prethodna poruka Prethodna poruka   Sledeća poruka Sledeća poruka
    Renault 4 Alpine Avatar od  Whitesnake
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Napravimo vakuum

Posto je na okupljanju diskutovano o cuvenom vakuumu na karburatoru tj zbog razvodnika, neko je rekao da je moguce da se usisna grana probusi i tu utakne crevo koje ide od razvodnika.
    Cybertel je lepo utvrdio da zenith 28if ne postoji sa vakumom a uparivani su fabricki sa razvodnicima koji poseduju isti. Ova svar je po meni veoma ozbiljna jel bi dobili startniji auto kiji manje trosi i naravno ciji motor duze radi...
    Da li je neko probao nesto slicno i na koji nacin to da izvedemo...

МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ
      Vrh

Renault 4 Alpine
    Član od
    22.04.2007.
    Aktivnost
    04.06.2013
    Godine
    51

Re: Napravimo vakuum

Код мене је пробушена усисна и ваакум иде на њу
      Vrh

kod mene je u karburator i nisam je brobao da je izvadim
      Vrh

Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

to Mirko ljubim te pa sto ne rece ranije, videcu ja to pa da napravim isto pa javljam ostatku forumaa

Vrh

Renault 4 Alpine
    Član od
    16.09.2007.
    Aktivnost
    21.06.2012
    Godine
    43

Obavezno uz slike!
      Vrh

Renault 4 Alpine
    Član od
    09.01.2008.
    Aktivnost
    08.04.2017
    Godine
    41

to moze da se resi tako sto odete u prodavnicu koja prodaje opremu za plin i kupine cevcicu za usisnu granu koja sluzi za vakum za vakumski uredjaj. probusite granu, nareznicom narezete navoj, zasrafite cevcicu i zakacite crevo.
      Vrh

Renault 4 Alpine
    Član od
    02.12.2007.
    Aktivnost
    19.05.2015
    Godine
    48

Citat Whitesnake kaže:
    Posto je na okupljanju diskutovano o cuvenom vakuumu na karburatoru tj zbog razvodnika, neko je rekao da je moguce da se usisna grana probusi i tu utakne crevo koje ide od razvodnika.
    Cybertel je lepo utvrdio da zenith 28if ne postoji sa vakumom a uparivani su fabricki sa razvodnicima koji poseduju isti. Ova svar je po meni veoma ozbiljna jel bi dobili startniji auto kiji manje trosi i naravno ciji motor duze radi...
    Da li je neko probao nesto slicno i na koji nacin to da izvedemo...
    Jeste,ja sam to rekao i probao sam da skinem crevo od vakuma sa karburatorima i da ustima napravim podpritisak u momentu dodavanja gasa,motor se lako vrti kao blesav,e sad,jedino nisam siguran za koji podpritisak je dimenzionisan vakum aparat na 4-ci i dali su isti vakum aparati kao na 5-ci mk motoru,a ako jesu,koji je promer rupe na sisici na usisnoj grani...
    R4- LEGENDE DES RUE PARISIENE
      Vrh

Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Evo ovako ova prica ne pije vodu jer na mom zenitu 28if ipak postoji otvor za vakuum koji savrseno funkcionise. Vakum na usisnoj je prilicno jak, a ovako na karburatoru je to samo rupa spolja do iznad leptira gasa, ko nema moze da probusi, jer tako je moguce kontrolisati jacinu vakuuma mnogo finije. Kada bi vakuum bio konstantno jak onda bi paljenje bilo stalno pomereno (a cemu onda sluzi stelovanje paljenja).
    Sale meni je auto tako reagovao zato sto mi je na samom razvodniku vakuum pumpica malo losija a i paljenje malo pokasnjeno, pa mu je ovaj normalni iz karburatora preslab.
    Znaci ko nema probusen karburator moze ga sam probusiti iznad leptirica za gas i problem resen.
    A da, provera da li karburator ima rupu je prosta, uzmete vakuum crevo, skinete sa razvodnika dunete jako, ako ide znaci ima rupa ako ne onda busite ili menjajte karb
    Za ovo znanje hvala mehanicaru Srkiju i njegovom kolegi Vladi, koji mi je objasnio iprincip tegica na TLu

Vrh

Renault 4 Alpine
    Član od
    02.12.2007.
    Aktivnost
    19.05.2015
    Godine
    48

Ok,ako ti tako kazesh,Ja sam veoma srecan,naravno da treba da bude prohodna rupica na karburatoru,ali se meni chini da kod tebe nije bila,jer smo skidali crevo sa karba,bash da bi proverili da li ima podpritiska...elem,nebitno,vazno da si reshio problem,mene je samo interesovalo da li ona rupica treba da bude probijena i koji je promer,jer,kao shto i sam znash,mnoge su fabrichki zablindirane(neprobushene)
    R4- LEGENDE DES RUE PARISIENE
      Vrh

Renault 4 Alpine
    Član od
    01.09.2007.
    Aktivnost
    21.10.2018
    Godine
    42

Meni je na toj rupi iznad leptirica stavljeno crevo od plina,a pte toga je islo crevo iz glave motora,sada je to crevo spusteno dole.
      Vrh

Slične teme

1. Vakuum za Ducellier razvodnik
    Autor petak u forumu Auto elektrika
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 18.05.2016, 08:50
  2. Crevo za vakuum sto ide na karb
    Autor Italijan u forumu Kupujem
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 13.12.2009, 02:52

Tagovi za ovu temu

Vaš status