Uzasno mi je prljav i mastan motor, sa cim bi bilo najbolje da ga peremi na sta da pazim?
Da li dolazi u obzir pranje u praonici pod visokim pritiskom sa shamponomili chetkicu za zube u ruke?
![]()
Fala
![]()
Uzasno mi je prljav i mastan motor, sa cim bi bilo najbolje da ga peremi na sta da pazim?
Da li dolazi u obzir pranje u praonici pod visokim pritiskom sa shamponomili chetkicu za zube u ruke?
![]()
Fala
![]()
Ja koristim eko-klin ili naftu pomesanu sa benzinom i naravno cetke i cetkice,posle toga pranje vrucom vodom sa deterdzentom pa ispiranje,naravno izbegavaj razvodnik,posle svega izduvavanje kompresorom
![]()
moj savet je da se to ne radi bas bas...jer ti auto ionako ne vozis s otvorenom haubom :)...mislim, mozes lako da ga "zeznes"
(za nove clanove)Dobrodosli i procitajte PRAVILA FORUMA!
A mozes i kao Snake da ga oteras u perionicu u metropoluu....on je tamo terao...jedini su mu oni garantovali da ce auto iz prve da upali posle pranja motora i tako je i bilo :D
Citat: frik-ri:15-20 km/h vise na top speedu znaci da ce Talijan piciti 180km/h i vikati: ''Nece se ovaj Porsche da se skloni da prodem pa to ti je!!!''
ja znam da sam prao sa nekom kiselinom i benzinom i obavezno četkica i četka na bušilici...sad ja sam koristio tekućinu pod imenom ivasol. sa neznam jel toga ima kod vas
i ja sam koristio ivasol za odmašćivanje nekih stvari.ne motora auta,ali isto je.namažeš ivasol sa pinelom i mast se odmah rastopi,i za 10-15 min ispereš sa vodom.i kao da nikad masti i ulja nije bilo
evo ti slike mog motora
![]()
Мој другар који држи перионицу је пробао разне ствари али већ дуго користи и куне се у axel sgrasso што и ми данас силом прилика испробасмо и оцена је 10купиш га у свакој радњи напрскаш и сачекаш мало без икаквог трљања само под притиском испереш
данас га тестирали на кухињској масноћи и последицама мањег пожара
![]()
do sada sam isprobavao naftu, sonu kiselinu, neki djevo za ciscenje masnoca u kuhinji, neki sprej sto je proizvodio grmec i ekoklin. ekoklin se najbolje pokazao. doduse svaki put kad sam vadio motor iz nekog auta, motor na paletu, stavim ga ispred garaze, isprskam ekoklinom, nakacim crevo direktno na bojler i na kraju creva imam obican postolj za pranje (u sustini obicna mlaznica) i to tako opere motor da ja nemam reci. naravno mislim da je najbolja kombinacija neko hemijsko sredstvo i vruca voda iz vapa.
Axe je zakon.kod mene motor nije bio opran jedno 15 god.Ali kad sam naspricao axel sacekao 5min pa oprao crevom sa obicne cesme motor je zasijao.