tresi mijesi
Prikaz rezultata 1 do 9 od ukupno 9

Tema: tresi mijesi

tresi mijesi

imam jedan problem poludicu sa cetvorkom.svaki dan upali kako treba radi ko sat.nakon 5 minuta vožnje počne "brljat" ,kad stisnen gas krene stane krene stane pogotovo u 1. i 2.brzini.tako ga mogu vozit al ako ga ugasim nece da pali,prova srknilo bateriju.al jos cudnije je da za 2 sata kad ga idem palit radi ko sat ibez problema mogu di ocu.ubi me jer mi se ugasija par puta, pa put pod noge bilo.ima plin ugrađen zato ne znam jel do plina il..pomagajte
      Vrh

Re: tresi mijesi

Pozdrav. Prvo proveri da li se isto ponasa na benzinu i plinu.

1. Ako brlja na benzinu, onda je karburator prljav........
    1a. Ako brlja i na benzinu i na plinu, onda znas da nije stvar oko usisavanja goriva.

2. Sledece, proveri svecice. Moze da se desi da su se potrosile... ili da se pregrevaju.

3. Ako nije ni to.... onda ide platine i paljenje.

Ali prvo proveri pod 1. pa ostavi post sa ponasanjem na benzinu i na plinu.
    Nece nista skoditi da proveris i filter vazduha, ali zbog toga nije problem....

Vrh

Renault 4 Alpine Avatar od  Mocni Rendzer
    Član od
    09.05.2007.
    Aktivnost
    04.01.2016
    Godine
    54

Da li se to dešava samo kada voziš na plin ili i pri vožnji na benzin. Da je u pitanju motor koji koristi isključivo benzin ovo bi ličilo na problem sa karburacijom. Međutim, pošto se to dešava pri vožnji na plin moraćeš da daš malo više podataka. Ne bi bilo loše da proveriš koliko ti je zaprljan filter za plin, mada sumljam da baš tu leži rešenje ovog problema. Struja zna da pravi probleme, ali ne tako kako si opisao. Probaj da detaljnije opišeš uslove u kojima se dogodi problem.

Zumbuli su zumbuli, a ruža je ruža,
    pa da na kraj sveta iznikne.
      Vrh

Renault 4 Alpine Avatar od  Whitesnake
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Izgleda da problem nastaje kad se auto zagreje na radnu temperaturu, opisi detaljnije

МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ
      Vrh

Renault 4 Alpine
    Član od
    09.01.2008.
    Aktivnost
    08.04.2017
    Godine
    41

moje misljenje su svecice, ili kablovi. da su platine on bi non stop zezao.
      Vrh

Interesantno je to da sam ja imao takav problem koji je resen pre nepunih sat vremena
    Sada naravno ne mora da znaci da je ista stvar u pitanju. Meni se tako ponasao i na plinu i na benzinu, pa sam odustao od karburatora. Ali sam za svaki slucaj provirio da se nije onaj mali srafcic nesto pomerio. Ispalo je da je odvrnut kao i uvek sto ga namestam.
    Onda sam pogledao svecice, ok su i one.
    Zatim nastelovao paljenje. Celu proceduru, ubacis u trecu guras napred nazad. . . pa vrtis razvodnik, da ne pricam o tome jer ima opisano na forumu. I nastelovao platine na 0.4mm, nesto se malkice povecao taj promer. I sada radi ko nov. Pali na pola kljuca, ne trza, ne stuca ma super je. Tako da je kod mene to ponasanje bilo, i eto, samo se paljenje rastelovalo.
    troskovi = 0din
      Vrh

bojim se da nije to sta si navea.bija sam isa registrirat ima 2 tjedna i skinija cijeli plin.karb.odnija coviku malo nastelit radija ko nov.kad sam vratija plin tresa je na plinu i benzinu 2 dana sto ocito nesto s plinom nije kako treba.al posli ta 2 dana radija normalno i jos uvijek radi,ponada se kako se rijesilo samo od sebe dok nisan proba pribacit na bezin.kad prebacim gasi se instant,pa sam gleda one cijevi sta dovode benzin kroz ono plavo od plina.benzin ide al kad dodje do toga ne prolazi iza.mora da je toga il ga je zastopalo nesta ili je nesto trece,pa cu za koji dan rastavit taj dio nema druge.
      Vrh

Renault 4 Alpine
    Član od
    21.01.2008.
    Aktivnost
    09.05.2014
    Slike
    1

e sad da nema plina tvdrio bih da je u pitanju pumpa za gorivo. zagreje se i onda pocne da trza cima...i nece da upali. problem privremeno resavan krpom koju zalijem vodom pa nabacim na pumpu. u gradu se to redovno desavalo . na otvorenom putu nikada jer se bolje hladi. zamenjena pumpa i problem nestao. e sad posto je plin kod tebe !?
    Citroen 2 CV
      Vrh

zaštopalo crivo za benzin nešto bilo unutra.prominen ta criva i radi na benzin.a sa ovin trzanjen san skuzija shemu.nabijem cok od plina,okrenen kljuc i nediran gas dvi minute pustin ga da samo radi i sve 5.al da nebi sve bilo super ja nekidan stanen na semafor da cu krenit on se ugasi.ja upalin da cu krenit opet se ugasi.racunan nema plina iako po procjeni ima jedno 5-8 al aj dobro stanen nalit napunin koliko god stane.stalo 35 litara i vozi normalno.problem je sta je boca 60 litara pa cu da vidim sta je kad dodje kraju.
      Vrh

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •