![]()
![]()
Mene brine polica kao prepreka, a i zbog prakticnosti razmisljam da ih dignem na blatobrane i nekako ucvrstim, jer cesto obaram sedista pa da ne smeta...
![]()
![]()
Mene brine polica kao prepreka, a i zbog prakticnosti razmisljam da ih dignem na blatobrane i nekako ucvrstim, jer cesto obaram sedista pa da ne smeta...
МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ
Pa jel ti nije dosta da oboris samo prednja![]()
Sta ces ja veliki covek a ono nikad nisam sam... :)
Ma stalno nesto zatreba 3-4 dana pa obaraj (sediste)![]()
E,izvinite da sam tako izgubio, ali na zalost poceo je ispitni rok, tako da skoro ceo dan ucim.![]()
Ali toliko vremena sam imao da kupim auto zvucnike.
Kupio sam Pionireve (u vratima:TSG-1349 i TSG 1749 na policu).Meni su rekli da sal nije bas kvalitet pa i u cenama nema takva velika razlika izmedu sal i Pionir.Sad jos treba da nadem taj konzol.
i posle neko da ugradi.
Veliki pozdrav!
Nesto sto se moze najeftinije naci a da je kvalitetno je TEHNOMANIJA. Ja se bavim sa tom elektronikom poprilicno dugo a pogotovo ozvucsnjima u kolima u tim vodama sam oko 11 god. i mogu vam reci da su SAL zvucnici spram svoje cene extremno losi. U tehnomaniji mozes naci dobar MP3 SONY X-plojd 4x45w po ceni oko 6000 din i stvarno je dobar. Od zvucnika imaju dobre Everton zvucnike koji su se jako dobro pokazali a takodje i Eurotec zvucnici nisu losi spram svoje cene. Ako zelite kvalitet iznad svih a mi da imaju zvucno ime onda kupi Alpinu, Magnat, JBL, ili Pionir. mada rekao sam vam i za one dve marke nisu lose za svoju cenu cak sta vise i odlicni su. Evo vam sajt http://www.tehnomanija.internetprodavnice.com pa pregledajte sta vas interesuje. Za sve sto vas interesuje sto se tehnicke strane tice ili ugradnje vi pitajte a ja cu vam reci nacin povezivanja i ugradnje ako to vec ne znate.
Evo pogledao sam i otprilike za pare koje imam mogao bih odmah da uzmem ili
Eurotech zvučnici za kola GS 6987
Evertone zvučnici za kola CS MD 6938
LG zvučnici za kola LAS 6931
Svi su oko 2000din a elipse su 6x9' i od 4ohma su sto je bas i predvidjeno za moje pojacalo.
E sada mene jako zanima kakve su ovo za***ncije satro 2 i 3sistemski, gde im je skretnica???
Moram da odem i vidim Ei nis, e ako su oni preskupi onda cu morati da uzmem ovako nesto, mada cisto sumnjam da mogu da izdrze realnih i 15w al ajde...
Jos se razmiljam da stavim u kola 2sistemske kutije od Ei nis Nikola tesla stuba, a ovo sarenilo u sobu...
Pod broj 1. ovi zvucnici nisu predvidjeni za kucu vec za kola. Oni su mnogo osetljiviji i mnogo pokretljiviji od kucnih zvucnika koji su kruti. Tako da Ei nis kutije ostavi u kuci , to ti je moj savet, jer poznato je da su to dosta dobri zvucnici ali za kucu. Ako ih ugradis u kola razocaraces se jer ce ti biti potrebno dobro pojacalo da bi sve to pokretalo a sa tim istim pojacalom ces da dobijes diskoteku u kolima ako koristis auto zvucnike i to od 4oma.
Pod 2. Svi ti dvosistemci i trosistemci vec imaju ugradjenu skretnicu u sebi. razlika izmedju njih je u ....
Dvosistemac- ima visokotonac i bas, i to su obicno zvucnici za napred i za vrata.
Trosistemac-ima visokotonc ,srednjotonac i bas i svaki od tih zvucnika daje ton za koji je predvidjen ali kod dvosistemca je srednji ton prebacen na bas zvucnik. Medjutim mnogi tvrde da im dvosistemci lepse zvuce od trosistemaca jer imaju odsecan bas i visoki dok trosistemci daju jednake sve tonove mada je ta razlika neprimetna i to je naravno stvar ukusa i svrhe zvucnika.
STO ZNACI dobarzvucnik je dobar bio dvosistemac ili trosistemac. Ali zvucnici za kola i zvucnici za kucu ne treba da se mesaju jer neizbezno je u toj kombinaciji nesto da rikne bilo to pojacalo ili zvucnik
Naravno zvucnici za kola imaju u sebi skretnice posto na svakom zvucniku imas samo konektor za plus i minus zicu a nemas za svaki zvucnik odvojeno. Takva solucija sa skretnicom je samo u slucaju da imas trosistemac ili dvosistemac koji nije u kompletu vec svaki zvucnik odvojeno e tada mora da ide skretnica jer ako povezes visokotonac ili srednjotonac direktno ima da riknu, a za kucu imaju u kutiji odvojenu skretnicu
Pa kolika je ta skretnica u njima i gde je od cega se sastoji, a ovo sarenilo ne daje lep i dubok ton sve nesto skripavo i suvo onako, zato razmisljam da ubacim u kola kutje, a u sobi slusam samo dok ucim, a kad ocu da slusam muziku imam vec pravi stub koji sam opisao u temi (best driving song)... Sedeo sam u kombiju gde su bili neki aiwa zvucnici od micro linije i odusevio se, mnogo je prirodnije od auto zvucnika, oni bre nekako previse isticu tonove...
Zvao sam ei nis iii
zvucnici precnika 20cm, 40w, 4 oma, 20-20000Hz 600 din mislim da cu uzeti ei nis, a imam pozitivna iskustva sa njima (nekako imaju prirodniji ton od ovih ostalih, malo je meksi zvuk, a ja to hocu ne bih da mi treble busi glavu, a ni bas da udara u srce)...
Oblakovska 53 011-2647469 rade do 4, ove nedelje idem...