Alo bwe pa ja sam prvi rekao da se slazem niko ne prati u skoli ccccc
JOCODjole ajde nekako postavi u nekom formatu za stampanje malo vecem od ovog pa svi na disk i pravo u stampariju moze?![]()
![]()
![]()
![]()
Alo bwe pa ja sam prvi rekao da se slazem niko ne prati u skoli ccccc
JOCODjole ajde nekako postavi u nekom formatu za stampanje malo vecem od ovog pa svi na disk i pravo u stampariju moze?![]()
![]()
![]()
![]()
......we are the first to program your future......
Pa jbg neznam kako da ga stavim pogotovu u tom formatu za Corel... Da posaljem Vuletu pa neka on prosledi svima ili stavi ovde?? Sta kazete? Vule?
Mr.4
Vuleeeeeee....
Mislim da nije tu![]()
......we are the first to program your future......
Doc'ce on sad jos malo....![]()
Mr.4
Opet ja. U vezi shtampe - nije neophodno da bude format za korel (.cdr). Shtampanje je moguche i iz obichnog jpeg-a, tif-a, gif-a..., a mnogo je vaznije da slika bude dovoljno velika odnosno rezolucije bar 300 dpi. Ono shto je bilo na forumu (u temi znak kluba na strani 11) NIJE DOVOLJNO DOBRO ZA SHTAMPU i to iz dva razloga:
1. Rezolucija nije dovoljna - to je 72 dpi odnosno tzv. ekranska rezolucija. Kada se namesti "shtamparska" rezolucija od 300 dpi slika je velicine oko 3 cm.
2. Kvalitet slike je losh - verovatno jer je osnova skinuta sa interneta, a tu su slike po pravilu veoma komprimovane (uvechajte ju do velichine celog ekrana i videchete kako je izreckana). Valjalo bi da se sama osnova nabavi boljeg kvaliteta. Moguche je i da se eventualno skenira originalni dizajn.
Ne bih da kvarim zabavu, ali jednostavno je tako - svaki ozbiljan shtampar che vam rechi isto. Imam neshto malo iskustva sa shtampom pa ako treba mogu tehnichki da doteram shta bude potrebno (ako vech nema neko veshtiji), ali neophodno je da polazna osnova bude dovoljno velika - za nalepnicu od 14*14 cm bar 1500*1500 piksela.
Osim toga ne bi bilo loshe da se u dizajn ispod samog grba ubaci i adresa sajta.
Pozdrav svima
Serz
Tajni savetnik KV kru
Da pokusamo to u edit zoom pro samo ne mogu crack da nadjem inace program razbija...
МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ
Šta ste se razgalamili.
Evo, serž je sve lepo objasnio. Ja nemam iskustvo u pripremi za štampu, znam samo teorijski kako treba da se radi. Radio sam možda dva puta nešto za štampu i znam da sam radio u Corelu, zbog vektorske grafike. Jer kad vektorsku sliku povećavaš ili smanjuješ, ona ne gubi kvalitet. Kod rasterskih slika se kvalitet itekako gubi, ali raster ima druge prednosti, no nebitno.
Elem, kada se slika uradi u Corelu, postoji opcija Export tako da ona postane jpg, bmp ili šta već želite.
Ako nemate Corel, a imate dobar net, tu su torenti, razni piratski sajtovi, nije teško naći Corel. Čak i da ne nađete najnoviju verziju (13), bilo koja ranija je dobra za to što želite da uradite.
Dakle, pre kreiranja slike, podesite rezoluciju i onda rokajte.
Ja imam dva lika, ali su u frci. Nije da neće da mi pomognu, stvarno znam da su u gužvi. Pričao sam sa drugarom neki dan i rekao je da nađemo nekoga ko ume da crta karikature i da logo bude nešto u fazonu - R4 koji se smeje ili namiguje. Kao ono umesto farova oči, branik usta i tako nešto. Možda je neozbiljno, ali ni mi nismo pojam ozbiljnosti.
Ja jesam, nemoj tako!![]()
![]()
![]()
![]()
Ja sam odstampao na papiru i zgledaZalepicu ga tako sa unutrasnje strane i eto mi nalepnice. A vi kako hocete ja sam grb doterao koliko sam mogao a vi vid'te sta cete sa njim....
Mr.4
Moramo biti profi, evo ja cu sutra da pitam u kopirnice gde kao student imam 15% popusta a jos su i jeftiniji od drugih... Sutra u podne informacije...
Znaci hocemo na beloj pozadini a da se lepi sa unutrasnje strane stakla...