elektronsko paljenje - Strana 4
Strana 4 od 16 PrvaPrva 1234567814 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 31 do 40 od ukupno 158
    fure
    Guest

Re: elektronsko paljenje

Pozdrav, evo me opet..

Dobio sam par mailova od ekipe sa foruma, i uglavnom me svi pitaju iste informacije. Ja sam malo lijen a i jako slab sa slobodnim vremenom pa se ispričavam svima što nisam odgovorio na mailove. Uglavnom da pojednostavim stvar ja ću odgovore ubacit na forum pa će bit dostupe svima.

Ev trebam samo pomoć na koji način ću ubacit sliku? Ja sam malo lijen i glup...??? ???

Renault 4 Alpine
    Član od
    16.09.2007.
    Aktivnost
    21.06.2012
    Godine
    43

Pa imaš u odgovoru tamo dole levo "dodatne opcije" pa na browse...Samo da je 800x600,nemoj veće

fure
    Guest

Ev našao sam istu shemu po kojoj sam ja radio na jednoj glupoj stranici! Pa da pojednostavim Evo linka; http://www.inet.hr/~obacan/paljenje.htm. Ovdje je poprilično glupo objašnjeno o čemu se radi, pa ak negdje zapne slobodno pitajte...

Može se pojavit problem oko nabave tranzistora Q 2, a umjesto njega se mogu koristit i mnogi drugi NPN darlington tranzistori sa zaštitnom diodom poput;
    BU932, BU323, BUV37, MJ10012,
    Ostale komponente su lako nabavljive i jako jeftine.

Eto nadam se da će nekome bit korisno, ako netko napravi ovu stvarčicu i stavi je u rešoleksa bilo bi lijepo da javi kako kod njega to funkcionira.

fure
    Guest

Odlična stranica Driver-u!!
    Lik je fenomenalno opisao stvar. koga god zanima izrada ovog sklopa nek se drži ove stranice i ne može falit.

Renault 4 Alpine
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    11.01.2022
    Godine
    69

Ja krenuo u izradu tranzistorskog paljena Kupio materijal (veci deo 500din.) Javim reezultat A vi ??? ??? ???
    C.Dule

Renault 4 Alpine Avatar od  Whitesnake
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Napravio sam i jako sam zadovoljan, materijal itd me kostao oko 800din, ali vredi, auto je prilicno mirniji i lepse prima gas.

МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ

Renault 4 Alpine
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    11.01.2022
    Godine
    69

Citat Whitesnake kaže:
    Napravio sam i jako sam zadovoljan, materijal itd me kostao oko 800din, ali vredi, auto je prilicno mirniji i lepse prima gas.
    Bravo Mare Daj Malo vise detalja
    CD.

Renault 4 Alpine Avatar od  Whitesnake
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Pa najteze je bilo naci kondenzatore one 1500V 47nF, ali sam uspeo da nadjem za 1600V a za Darlington tranzistor je bilo muke konacno sam nasao zamenu zamene tj trazio sam ih po semi model koji sam nasao je BU932 i to samo u radioklubu... Plocicu sam pravio ja lijuci od tinta vodove na pertinaksu (valjda je to ono sa bakarnim rupicama, slab sam sa ustaljenim nazivima), bilo je malo teze naci i brzopromenljivu diodu D i zener diodu onu drugu sto uzima 47V valjda Z1 u uputstvu za pravljenje. Nije nesto preterano uredno uradjeno, ruzno izgleda gomila tinta,ali funkcionise 100% i smestio sam u napravljenu kutiju od sper ploce 4mm koju sam pregitovao (zbog vlage) i 2x ofarbao a coskove sa unutrasnje strane oblozio silikonom. Sto se tice aluminijumskog hladnjaka 100x80x1mm nisam imao pri ruci takav pa sam iskoristio sa nekoh starog EI Nis TVa jedan od 100x70x2,5mm tako da se nadam da ce funkcionisati, nisam ga puno testirao, danas sam samo otisao do faxa (ukupno 4km tamo i ovamo) i mogu vam reci da je razlika ocigledna u brzini odziva na gas i rada na leru, nema u 1. brzini kad je hladan onog trzaja kad ne sagori.
    Potrosnju pratim kad zamenim svecice ovih dana...

Evo slika http://forum.renault4serbia.com/index.php?topic=7.540

МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ

Renault 4 Alpine
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    11.01.2022
    Godine
    69

Eto i ja zavrsio tr.paljene,i bome radi Malo je glomazno,mislim da shema trba da se smanji,lepse bi bilo Delovi su indeticni kao Maretovi,samo nisaam nasao blok kondenzator velike vec 7-komada manjih Za sada samo sam primetio da lakse pali i mirno radi. Ovo sam probao na oba auta i isti je utisak
    CD.

Slične teme

1. Elektronsko paljenje
    Autor Gavrilo u forumu Auto elektrika
    Odgovora: 26
    Poslednja poruka: 19.12.2015, 21:53
  2. Tranzistorsko paljenje
    Autor paice u forumu Prodajem
    Odgovora: 21
    Poslednja poruka: 01.03.2010, 23:31
  3. Tr. paljenje
    Autor cokanj u forumu Prodajem