Kao sto rece Bibazoke, sajlu samo svuces u onom delu do menjaca, ako nisi pre lako ces shvatiti samo je gurnes na dole, posto je zapeta na gore, i onda okrenes dva kruga kao da zavrces sraf i vratis, veoma jednostavnopa posle dalja analiza
![]()
Kao sto rece Bibazoke, sajlu samo svuces u onom delu do menjaca, ako nisi pre lako ces shvatiti samo je gurnes na dole, posto je zapeta na gore, i onda okrenes dva kruga kao da zavrces sraf i vratis, veoma jednostavnopa posle dalja analiza
![]()
МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ
dragi saborci![]()
rendzer mi je preshao 155.000km i ja sam sada odlucio da zamenim ulje u menjachu. E sad sledi pitanje, chep za ispustanje sam nashao, medjutim ne mogu da nadjem chep(shraf)za ponovno ulivanje uljamoze li ko poblize to da mi locira, ukaze, pokaze..
Cep za dolivanje ulja u menjac se nalazi, gledajuci spreda ka pozadi, na levoj bocnoj strani kutije menjaca. Zagledaj malo bolje, pa jga, ionako imamo jedan od najmanjih menjaca, tako da neces mnogo traziti...![]()
An, an, an, an, an...!
cep za dolivanje se nalazi na suvozacevoj strani menjaca. to je cetvrtka, koju odrces sa kljucem 10 (viljuskasti). odvijes taj sraf i kroz tu rupu sipas ulje, dok tu ne pocne da preliva.
hvala prijatelji,
imate li neku preporuku za gradaciju i proizvodjacha ulja?
SAE 90, kupi ulje na bilo kojoj NIS-ovoj pumpi, Galax, provereno nije nista muceno...
An, an, an, an, an...!
A ko je čuo da se u 4 menja ulje u menjaču?????
Ja to nikada ni u jednoj 4 nisam uradio i nikada mi se ništa sa menjačem nije desilo, niti su mi majstori rekli da su imali slučaj...![]()
![]()
Pa hebem li ga... ??? Mislio sam, red je da ga zamenim nakon 100.000km... A i onako ne staje mnogo (nesto preko 1l).BIBAZOKI kaže:
An, an, an, an, an...!
Ja sam promjenio cisto preventivno. Ne moze biti lose![]()
Slazem se John! Inace, kada sam ispustio ulje iz menjaca bilo je skoro zuto i svo penusavo... Ne moze da skodi zamena.![]()
An, an, an, an, an...!