Reno je osetljiviji na kvalitet goriva verovatno si zato cistio karburator,a Yugo guta, al opet R4 pruza maximum od onoga sto mu sipas...
Reno je osetljiviji na kvalitet goriva verovatno si zato cistio karburator,a Yugo guta, al opet R4 pruza maximum od onoga sto mu sipas...
МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ
Ma idi Whitesnake... Ko osetljiv na gorivo? Ja sam vozio 4 u ono vreme kad se prodavao iskljuchivo "krshtenac" koji je vishe mirisao na fabriku sardina nego na benzin i imao boju oker pa na shtrafte. Auto mi nikad nije stao. Shtucao tu i tamo dok protera 10-20-30 i ko zna koliko % vode i sranja a posle ideeeee... Chak mu ni potroshnja nije neshto osetno skochila, barem nisam primetio.![]()
Moj Reno trenutno trosi na zalost, kako sam vec i rekao malo vise od 11 l u gradu, i 10 l na otvorenom putu.Al dobro, cim stignem kuci idem kod majstora.Od prilike pre mesec dana je dobio drugi motor, pa jos mozda treba nesto menjati.
Taj stari motor vec imao oko 300 hiljada km, i trosio je samo 8 l.Ali taj je trosio vec i dosta ulja.A ovaj novi motor odlicno radi i auto ide kao ferari.
A da li su ti sva vakum creva na mestu (i proveri da nisu ispucala)? Da ne vuče negde tzv. falš vazduh?.
Kapetan na belu lađu a takođe Gospodar vremena i vd. direktor svemira
Sve je na svoje mesto i taj crev isto.Imam nove svecice, nove kablove, nove platine.Jos cu i ruku i kapu menjati.A ne svida mi se ni donji deo karburatora: malo curi benzin, ali jako malo.mislim to nije normalno.
Al, bas pre 2 nedelje menjao majstor.Ne znam, ovi majstori...
Znate sta je zanimljivo, da on servisira samo Reno 4 automobili (istina je, veliki fan), i uvek nesto ne valja.
Dobro, mozda i moj Reno nije u perfektnom stanju, jer smo kupili iz firme pre 5 godine, ali ja jako cuvam i puno stvari sam vec i menjao.
Ne sme da vlaži, mora sve da bude suvo. Ajde lepo ti kod tog majstora pa nek ti on to lepo popravi. Malo mu stoj nad glavom.
Kapetan na belu lađu a takođe Gospodar vremena i vd. direktor svemira
Vazi druze,sve ce biti u redu.
Pozdrav
To shto ti curi benzin ispod karburatira ne valja, definitivno. Mozhe auto da plane k'o molotovljev koktel pa da se chudish...
Mozhda ti karburator "presisa" i zato preliva. Majstoru reci da malo spusti plovak i onda ne bi trebalo da se pojavljuje benzin gde mu nije mesto. Oche zbog toga i da se gasi na ler gasu i da smrdi benzin u kolima i sl.![]()
Da, to vec treba resiti, jer sa ovim nije dobro igrati.Reci cu majstoru da vec popravi kako to treba.Jako me nervira, da skoro svaki dan treba da idem kod njega.
![]()
Hvala na pomoci![]()
![]()
![]()
A da promenis dihtung???
(za nove clanove)Dobrodosli i procitajte PRAVILA FORUMA!