moj rendza - Strana 5
Strana 5 od 7 PrvaPrva 1234567 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 41 do 50 od ukupno 67

Tema: moj rendza

Baby Renault 4
    Član od
    25.10.2013.
    Aktivnost
    14.01.2014
    Godine
    55
    e sad -pre svega moram da resim potrosnju,pocinjem da volim ovaj auto ali ako ne smanjim potrosnju vracam se na bmw koji mi je trosio manje goriva zato pomazite sta sve da radim-karb i auto bili u servis karburatora gde su mi rekli da je sve ok osim svecica i filtera za vazduh ali potrosnja opet 10 na solo voznju i samo ja pola otvoreno pola grad bez guzve-odem u drugi servis gde su mi odrzavali bmw oni kazu karburator-auto lepo pali ali kad naglo stisnem gas gusi se a i slabije ide-dakle sta sve raditi na primer:tranzistorsko ili elektronsko paljenje,solex karb,itd

Baby Renault 4
    Član od
    25.10.2013.
    Aktivnost
    14.01.2014
    Godine
    55
    Citat raki72 kaže: Pogledaj poruku
    pa vidi,sto se tice odvajanja sasije i karoserije ideja kao ideja je dobra ali cisto da imas informaciju da je to veliki poduhvat
    znam ali videcu posle zime kako ce da prodje

Baby Renault 4
    Član od
    25.10.2013.
    Aktivnost
    14.01.2014
    Godine
    55
    kazite mi i ovo:koji je ovo razvodnik i dali ono crevce iz njega za vakum mora da ide posto ga ja nemamIMG_20131103_141451.jpgIMG_20131103_141521.jpgIMG_20131103_141459.jpg

Renault 4 Alpine Avatar od  raki72
    Član od
    26.05.2013.
    Aktivnost
    14.05.2024
    Godine
    53
    Slike
    76
    Citat bapsi70 kaže: Pogledaj poruku
    e sad -pre svega moram da resim potrosnju,pocinjem da volim ovaj auto ali ako ne smanjim potrosnju vracam se na bmw koji mi je trosio manje goriva zato pomazite sta sve da radim-karb i auto bili u servis karburatora gde su mi rekli da je sve ok osim svecica i filtera za vazduh ali potrosnja opet 10 na solo voznju i samo ja pola otvoreno pola grad bez guzve-odem u drugi servis gde su mi odrzavali bmw oni kazu karburator-auto lepo pali ali kad naglo stisnem gas gusi se a i slabije ide-dakle sta sve raditi na primer:tranzistorsko ili elektronsko paljenje,solex karb,itd
    majstori u servisu uglavnom urade sledece - operu karburator,zamene dizne(uglavnom)i dihtunge.Postoje kanali u samom telu karburatora i ako su oni sjebani da izvines ,ni dobar majstor mu ne moze nista,dakle drugi karburator i resavas problem, jer i da stavis elektronsko paljenje neces mnogo toga resiti po pitanju potrosnj

Baby Renault 4
    Član od
    25.10.2013.
    Aktivnost
    14.01.2014
    Godine
    55
    Citat raki72 kaže: Pogledaj poruku
    majstori u servisu uglavnom urade sledece - operu karburator,zamene dizne(uglavnom)i dihtunge.Postoje kanali u samom telu karburatora i ako su oni sjebani da izvines ,ni dobar majstor mu ne moze nista,dakle drugi karburator i resavas problem, jer i da stavis elektronsko paljenje neces mnogo toga resiti po pitanju potrosnj
    a sta mislis u vezi solex-a

Renault 4 Alpine Avatar od  Neb_Mes_Ur_Mau
    Član od
    24.04.2007.
    Aktivnost
    29.04.2023
    Godine
    52
    Unosa na blogu
    1
    Slike
    137
    И карбуратор и разводник доприносе повећаној потрошњи, а и једно и друго су ти овде у Србији велики проблем. Аути прегрејавани, неодржавани се неумитно одражава на наведене делове. Наћи карбуратор са здравим телом је равно добитку на лотоу, или наћи разводник са здравим вакумом....
    Неки су пробавали репарацију вакума, кажу дргуи ауто, а знам и неке који су разбушивали карбуратор па убацивали месинг који се онда обрађује, кажу исто - други ауто.
    Солекс, па ако успеш да га нађеш, или узми од ладе, они су ископирали солекс.

Baby Renault 4
    Član od
    25.10.2013.
    Aktivnost
    14.01.2014
    Godine
    55
    a dali ima solex u cetvorci i dali je taj sa lade odgovarajuci i sa koje lade a da kazi mi i za vakum crevce i koji mi je razvodnik eto slika gore

Baby Renault 4
    Član od
    25.10.2013.
    Aktivnost
    14.01.2014
    Godine
    55
    i dali je isti karb i u cemu je razlika izmedju tl i gtl posto imam neku opciju za solex od tl-a

Renault 4 Alpine Avatar od  Neb_Mes_Ur_Mau
    Član od
    24.04.2007.
    Aktivnost
    29.04.2023
    Godine
    52
    Unosa na blogu
    1
    Slike
    137
    Sve može da se napasuje, ali karburatori nisu isti.
    Zavisi koji je solex. Na GTL-u je promer grla 28mm (odn. pošto se iskrivio onda je 27x31mm), to bi trebao da bude reper, ali može da se stavi i od 26, ali i od 32mm, pa čak i dvogrli.
    Stavljanje "tuđeg" karburatora se izvodi preko adapter ploče koja služi da prilagodi mesta učvršćenja samog karba na usisnu granu.

Vakum crevce bi trebalo da ide na usisnu granu. Vakum proveravaš sa ustima, napraviš vakum i pritisneš jezikom i ako drži (malo verovatno) onda je u redu, a ako ne drži onda ti to crevo i ne treba, samo rupe moraju da budu začepljene.

Renault 4 GTL Avatar od  allez-y
    Član od
    20.05.2012.
    Aktivnost
    16.02.2020
    Godine
    51
    Slike
    11
    Ako si proverio da gorivo negde ne curi, ako kompresija motora nije toliko losa i sisla ispod granica, ako lagano ne blokira neki tocak ili vise njih,.. u tom slucaju, neko je vec to pobrojao, potrosnja zavisi od: stanja i podesenosti karburatora, razvodnika paljenja njegovog stanje i podesenosti (sve sto je ukljuceno u okviru njegove funkcije), svecica, kablova. Sve drugo je od minornog znacaja.
    Ja bih rekao, takodje da Zenith karburatorima kada su ok nista ne fali i da tip 28if koji je na gtl-ovima od '88 verovatno i od ranije moze da obezbedi jos i ponajmanju potrosnju. Razvodnici Ducillier su bolji od Femsa modela. Postoji lagana debata, ali je potvrdjeno.
    Dakle, kao sto sam vec u okviru teme napisao, cetvorka, kada je sve kako treba ( ne mora da bude novo!), sa Zenith 28 i Ducillier razvodnikom, prosecnim svecicama... ne sme da ide preko 5,5l kombinovane voznje, moze i manje. Na otvorenom putu, do 80-90km/h to treba da ide ispod 5l.
    Ovo je sve je iz nekog mog skromnog iskustva i poznavanja R4. Naravno, ima drugara clanova na ovom forumu koji su daleko iskusniji i mozda imaju i drugacije misljenje.

Slične teme

1. Spustanje rendza
    Autor Prxon u forumu Generalna diskusija o modifikacijama
    Odgovora: 14
    Poslednja poruka: 27.07.2016, 01:23
  2. Rendza...
    Autor spacecat u forumu Garaža
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 14.04.2013, 18:55
  3. Odlazim iz zemlje, pa je Rendza na prodaju
    Autor Italijan u forumu Prodajem
    Odgovora: 16