ne obrtometar je od renault 19 ali neso izgleda nije u redu sad nece da pree 3ooo obrtaj a posatu je 1500 sve moguce varijante sam isprobao jos slucajno da ne treba neki dodatni senzor
ne obrtometar je od renault 19 ali neso izgleda nije u redu sad nece da pree 3ooo obrtaj a posatu je 1500 sve moguce varijante sam isprobao jos slucajno da ne treba neki dodatni senzor
BRACO MOJA I POSTOVANI PRIJATELJI
Naravno da ce mnogi od vas sad reci da sam idijot ali na to sam navikao dako da radi ovoga mi nece biti zao da josh jedanput predjem preko toga![]()
![]()
htio sam da pitam.......
KAKO MOGU DA UGRADIM OBRTOMJER NA MOJEG VOLJENOG RENOA 4...........????![]()
![]()
1) JEL TO NEKI TEZAK I DUGOTRAJAN PROCES ?
2) JEL MOZE DA SE STAVI NEKI OBRTOMJER OD NEKOG DRUGOG AUTA PA DA SE SAMO PRIKACI NA INDUKCIONI KALEM (KAKO PROCITAH)....?
3) OD KOJEG AUTA JE NAJBOLJI I DALI TO MOZE SVAKI ELEKTRICAR URADITI ?
ako nekom nije crnjak neka svede sve sto se navelo u diskusiji i neka objasni slicnim jadnicima kojima mozak ne radi bas toliko brzo - KAKO UGRADITI OBRTOMJER ...
izvinite al stvarno nisam skontao![]()
![]()
![]()
Ako vec nemash obrtomer kupi neki za ugradnju. (imash u apsportu) sa kojima dobijash i uputstvo za ugradnju.![]()
An Error Has Occurred!
Sorry Sonne, you are banned from using this forum!
Pustiti da administratori rade svoj posao, a ne vredjati druge clanove
Sorry Sonne, you are banned from posting and sending personal messages on this forum.
This ban is set to expire November 01, 2011,
Samo mali savet,ako kupis takav obrtomer sto se prodaje u apsportu ili kit komercu umesto na bobinu stavi zicu na kondenzator tj razvodnik. U uputstvu pise da on ide na bobinu ali onda nije tacan i mnogo skace,na kondenzatoru je tacan i miran.![]()
To je jedna ista zica, i nema veze gde ga spojis.
Plin je za kuvanje, dizel za lozenje, a benzin za voznju.
taj problem se javlja kada imas tranzistorsko paljenje.
E da,vidis ja nisam to uzimao u obzir...![]()
znachi da ja fino kupim jedan obrtomjer pa da ga nosim kod elektricara da ga on spaja !!!da ga malo o jadu zabavim
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ja bi to vrlo rado sam ugradio nego jbg nemam nekog alata a ni iskustva sa tom elektrikom
bojim se da ne zajebem shto![]()
![]()
e da i kako se krecu obrtaji na renoa ? koliki je minimum a koliki maksimum da znam
da ga obiljezim i to![]()
Minimum tj ler treba da bude oko 800rpm. Cene se krecu oko 30e,ne moras da obelezavas,nista. Vrlo je jednostavno da ga sam ugradis nego da dajes pare elektricaru. Na obrtomeru imas 4 zice : plus,masa,osvetljenje i bobina. Znaci masu spojis negde na masu gde ti je lakse,plus spojis na bobinu,osvetljenje mozes na cajger ili sat(ako imas) i zadnju zicu stavis na bobinu ili na razvodnik. Ne treba ti poseban alat,ja sam to sam ugradio za 20-30 min sa malo zice,secicama i inzolir trakom. Dzabe ces da placas elektricaru,bolje za te pare kupi pivo i nesto za has i kreni polako sa poslom.![]()
Manji je ler bre 700+-50 barem kod mene :) to je ono da prede da se ne cuje
E pa imas od Lade specijal kosta oko 5e na otpadu a veliki je :)
МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ