Duboko sam razocaran - Strana 2
Strana 2 od 4 PrvaPrva 1234 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 11 do 20 od ukupno 33

Re: Duboko sam razocaran

Citat Whitesnake kaže:
    To je od Dacije, ne valja taj na r4, radice, al nije to to
    aj mi molim te reci iskreno sta je bolje da uzmem to (posto nisu male pare) ili da radim sa femsom pa sta bude ?

Renault 4 Alpine
    Član od
    06.08.2008.
    Aktivnost
    02.02.2022

Citat Whitesnake kaže:
    To je od Dacije, ne valja taj na r4, radice, al nije to to
    pa kako sad? prosli put si ga hvalio sad ne valja i ja sam mislio da ga uzmem?
    sto bi rekao sofronije od 3:00 do 3:20

U znaku dejvi kroketa
    An Error Has Occurred!
    Sorry Sonne, you are banned from using this forum!
    Pustiti da administratori rade svoj posao, a ne vredjati druge clanove
    Sorry Sonne, you are banned from posting and sending personal messages on this forum.
    This ban is set to expire November 01, 2011,

Renault 4 Alpine Avatar od  Whitesnake
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

U medjuvremenu probao i naucio, nisam znao da je toliko bitna kriva pretpaljenja, dok nisam iskusio...

МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ

Renault 4 Alpine
    Član od
    06.08.2008.
    Aktivnost
    02.02.2022

Citat Whitesnake kaže:
    U medjuvremenu probao i naucio, nisam znao da je toliko bitna kriva pretpaljenja, dok nisam iskusio...
    jel to znaci da ti imash taj razvodnik ???
    An Error Has Occurred!
    Sorry Sonne, you are banned from using this forum!
    Pustiti da administratori rade svoj posao, a ne vredjati druge clanove
    Sorry Sonne, you are banned from posting and sending personal messages on this forum.
    This ban is set to expire November 01, 2011,

znaci nhe savetujes,pa sta cu onda??? da vadim ovaj da ga kupam?

Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Vise ne, nekome sam poklonio u slucaju nuzde da ima, ali na duge staze nije to to u smislu max brzine. Moze da se namesti ili na niskim obrtajima da bude dobar, ili na visokim, na celom opsegu motora ne moze da bude tacan zato kazem r244d61 ili r244c33, ko ima karb od petice r298d61 i ima dalje, sve sam to morao probati jer informacija ni u francuskoj nema detaljnih, oni znaju da uz karb ide i razvodnik u paru i to je to...

Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Citat Aleksa809 kaže:
    znaci nhe savetujes,pa sta cu onda??? da vadim ovaj da ga kupam?
    Nadji polovan ujedno i probas da li radi vakum, ima li lufta u osovini, ne u delu koji naleze na pinjon u motoru, on mora imati hoda gore dole, no ne sme imati aksijalnog...

fora je u tome sto meni radi vakum ali nemam port za vakum na karburatoru,zenith 28 if..... nzm ali bash me je zacudilo sto IZ CISTA MIRA nije hteo ni jednom da opali za sveukupno par minuta verglanja,pri kraju sam cak opet podesio razmak platina,vrteo razvodnik levo desno.i iz bobine izlazi varnica proverio sam tako sto sam uzo kabl za svecicu,jedan kraj u bobinu,drugi kraj na staru svecicu pa na masu,ali da li postoji sansa da se u samom razvodniku to negde rasipa skroz? Kad sam sipao benzin kanuo sam par kapi u karburator i cak ni tad nije opalio ni jednom,a izvadio sam svecicu iz motora,oseca se benzin na njoj,znaci nije problem u gorivu....

Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

AKo se oseca benzin onda znaci da ga nije sagoreo (pod uslovom da nisi nalio u karb vise od sadrzaja sprica), femsa ima par fora, nakovanj platina tj pokretni deo se nabija na 2 pipka, e tu ume prilikom nabijanja da probije plastika (jer je loseg kvaliteta) pa da brljavi razvodnik, sto ima za posledicu i ono sto rece da je pucnulo jednom iz karba. Cudi me to da je pre radilo, proveri bobinu da kojim slucajem negde nije iscureo dielektrik pa je preslaba varnica (bude ona kao malo masna), kada verglas postavi kabal na 2-3cm od mase, trebalo bi da pucne ako je dobra varnica i vidi da li ravnomerno pucka.

Iskreno pre svega ovoga, uzmi kapu sa razvodnika i obrisi je krpom i osusi na suncu, proveri da li je ruka dobro nalegla na osovinu razvodnika.

bobina je nova ispravna,cak i sjajna,imam tranzistorsko paljenje i isprobao sam da li se platine ponasaju kako treba,naime,dao sam kontakt,olabavio maticu razvodnika i dok je svecica bila prikljucena direktno na staru svecicu vrteo ga levo desno i zaista pravi varnicu kad ga tvistiram

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •