NAMA DOBRO,A NIKOME ZLO
Ona odvratna stvar napravljena od iglica bora, zove se na našem podalspskom jeziku: šnops iz smrekovih vršičkov. To i trezan jedva izgovaraš, kamoli posle tri, pet, sedam (sečaš se, ono kad je Lojz govorio koliko smo km od ŽMBK-a svojoj supruzi)
Ako bude bilo kod Andrejeve mame (pošto to ona jedina to radi ovde), donosim u SB
A za reportažu:![]()
![]()
![]()
E pa da nastavimo de smo stali.
Žužemberk dej tu.
Posle teškog ustajanja u 8 ujutru naređeno nam je bilo da budemo ispred dvora u 7.30
Dok se cela ekipa razbudila krkala i ostale peripetije već je bilo oko 10.30-11h.Drugi deo tima iz mađarske se užurbano pakovao za polazak ka moru ,nisu nešto bili od akcije da još razgledaju žmbk i uživaju u finalnom danu Trških Dneva.Nešto je taj tim B mađarske bio sve vreme na nekoj distanci,al dobro možda im se nije svidelo.Hvala ovim putem majstor Čabi na poklonjenim žutim navlakama za sijalice(neki od vas me već mrze zbog istih al šta da vam kažem ko zna zna,reče Attila da ih ima još u kamionu pa će valjda nešto uspeti da sredi da neka ispadne iz prikolice
)
Uglavnom idemo dalje,pošto smo morali da napustimo hrkodrom usledilo je igranje tetrisa u mom gepeku , pošto je dottoreov kvatro ispustio dušu (tj torziju još u SB) ,a mojim kolima smo nastavljali dalje .Naravno sve vreme sam dosađivao ekipi da se slikamo sa zastavom al me niko nije fermao 2 posto
Dok smo se mi s time baktali na drugom delu parkinglivadice se radila generalna menjača na Attilinom artudituu.
Jedni su radili ,a drugi su filosofirali po običaju
Nakon manje više uspešne opravke vreme krajnje je vreme bilo da se krene ka centru zbivanja.
Dok sam se ja parkirao i naravno divio svojim novim žutim sijalicama Frma,njegova lepša polovina i dottore su bili upoznali nekog srednjevekovnog prosjaka,valjda su hteli da mu maznu onaj budjav leba (čik pogodi šta ima za večeru ,buđav lebac,buđav lebac) što je nosio u torbici,ccc nije im bilo dovoljno one silne večere i prebogatog doručka,strašno.
Možda ste u tom prosjaku prepoznali našeg domaćina,pa da to su te slovenačke fore tu nas izgladnjuje i muči ,a sad je kao on jad i beda,truba.Ako ste zaboravili na koga mislim samo jedno brzo podsećanje.
Odma nas je naterao da se povinujemo tom kao srednjevekovnom fazonu i naterao nas da se pozabavimo savlađivanjem srednjevekovnih borilačkih veština,koja budalaština.Prvo su nam on i ti neki njegovi pajtaši pokazali kako se barata lukom i strelom
a onda su se i nahjrabriji oprobali
Naravno morali smo da se upoznamo i sa drugim delovima borbene opreme
Mislio sam da samo u Kini jedu pse kad ono međutim, o bolesti teška li si
(Mogo bi neko od ovih hoštaplera koji su bili na ovim ludilima da opišu šta se posle dogodilo sa ovim 'psom' ,nisam u tom momentu bio tu išao sam sa Attilom da dottoreu previjemo nogu (teška ozleda od Pan piva prethodne večeri je bila u pitanju))
Savo, majstore, Savo, majstore!!!Samo nastavi sa reportažom, odlično ti ide
![]()
Tajni savetnik KV kru
Usledilo je detaljnije upoznavanje sa dvorcem i njegovim tamnicama,kovačnicama,trnovim Ružicama i ostalim kerefekama.Naravno kao i sva deca koja su bila na ovome skupu morali smo da se oprobamo u srednjevekovnim igrarijama
Prvo smo se oprobali u bacanju potkovica
a zatim ko je jači i lepši![]()
Onda je naravno usledilo i mini mučenje ,hm zaboravio sam kako se zove sprava
pa onda i stolica za mučenje ,jadan Frmica ne zna šta ga je snašlo (smeje se više od muke )
pa je onda onaj prosjak gistro mučenik dosađivao nekom dzedaju (da da to je onaj isti bradati tip što liči na okorelog pripadnika Anđela Pakla koji je dan ranije izigravao gradskog pisara,onaj što mi dade onaj grb )
I onda klasika ,mogo si da bacaš potkovice,sad ih sine i napravi ,užas
Napokon su se smilovali i odveli nas na ručak i to kakav eeeeejjjjjj,jedemo neke splačine iz glinenih posuda sa drvenim kašikama i to pod svećama .Kao fora vi ste sad u srednjem veku tako se jelo i pilo pivo ,vino i voda iz bokala.Još nam kao priča onaj prosjak da su imali one ogromne kerove bernadince o koje su brisali ruke posle jela(sad je fora kad već ne možemo da ih koristimo kad su veliki ajde da ih jedemo sa ražnja dok su mali ), jeste 1000
Sve kao prosjačenje , a na nogama patike desajn baj Karl Lagerfeld trtin sečuri edišn
(to je onaj fazon kao nema se nema se ,a pere se kosa šamponom )
Savo![]()
![]()
A ona se sprava zove pranger.
Nakon polu napunjenih stomaka usledio je još jedan tur d kesl.Ja sam nešto bio kuburio
Kubure su inače vlasništvo ovih momaka u plavom
pa su se neki oprobali u rušenju metalnih čaša sa nekom kao krpenom loptom (taj deo nije fodotokumentovan ako neko ima slike nek mi šibne na gmejl pa da apdejtujemo)bezveze ja sam mislio da je u srednjem veku postojao makar commodore 64 kad ono jok bacaju neku loptu,pfff
Evo čisto jedna slička mene i Frme posle neuspešnog gađanja
Idemo dalje ,pogled sa zamka na Krku (hm ima nešto zanimljivo na ovoj sličici,ko provali ima od mene pivce na sledećem gederingu,najverojatnije sredinom septembra)
Morao sam da se slikam i sa onm mrkim tipom što voz onaj bezvezni katrilac sa nekom gadnom naranđastom bojom i onim krajnje odvratnim belim felnama
Eto to vam je taj dvorac iznutra,bezveze ,umesto da su odma roknuli pvc stolariju i uradili pravu fasadu (npr STO zna Frik) sa stiroporom i ostalim forama oni se tu kao nešto tripuju kao hoće da izgleda kao da je stvarno srednji vek
U jednoj od tih silnih soba i tamnica kriju i trnovu Ružicu
Naravno ,a kao mi smo sve to znali ,u srednjem veku se nisu nosile štikle,ma važi koga bre oni foliraju
Nakon toga svega morali smo da se opustimo na obali te neke njihove reke Krke ,sto posto se tripuju da je i ona iz srednjeg veka,Dottore i ja smo morali da potopimo noge kad nam već nisu dali da se tuširamo,čisto da ne vonjamo mnogo po kolima
Konačno posle skoro dan i po od poslednje sličke sa zastavom uspeo sam da zamolim tog kao organizatora da sakupi preostalu rulju i ispozira
Ubrzo su nas na pustili Frma,Deniob i Lakvatrel,kažu smučilo im se više zahebi više ovo palimo mi gajbama
Ekipa koja je ostala nije ništa drugo mogla da radi od tuge ,pošto nas je sve manje a mučenje sve veće i veće ,osim da popije ostatak pivaca
Domacin ,tj taj kao kvazi organizator je tu drzao neko predavanje,
Svi su ga pomno slusali
Naravno pre nego što nas je ekipa SB-NS-BG napustila morali smo da se slikamo sa Puckom kako se šepuri
Onda je nas je i Miha napustio ,naravno prvo je proverio pod haubom da li su tu svi delovi ,nešto mi se mnogo onaj Frma tu motao,
za njim je pobegao i onaj Mađar sa svojom familijom ,nadam se da je shvatio do sada šta je beremed i serekeš i kako laje mađarski pas
E, jes ti neko pitanje... pored leve stative 10 metara ka Krki Četvorka.To i ja ovako ćorav vidim. Inače bih naglasio geometrijsku kompoziciju slike kojom dominiraju zeleni tonovi sa lepo suprotstavljenim komplementarnim ciglastocrvenkastim tonovima krovova kuća koji sklopu slike daju rafinman koji se retko viđa u koloritu postmodernističkih instalacija...
Nego zašto Katraš nosi majicu na kojoj piše SALI?Pa još pisano glagoljicom i to uglatom
. Mislim, ajde da piše salo pa i da razumemo, a ovako... More vidim ja da se tu plete neko tajno društvo. Srednjevekovna ikonografija, zastareli automobili, tajno pismo, šifrovana slika-zagonetka... nisu tu čista posla. A i u Brodu se skup radi na nekoj staroj tvrđavi.
![]()
Tajni savetnik KV kru
'oćeš ja da ti kažem, moj Serž?! Templari su to, Templari! Ili možda neka Masonska ujdurma, hm?![]()
Dobro te ovi "naši" izvukoše žive glave. Ali ko zna? Verovatno su im ugradili neke čipove za naknadnim aktiviranjem pa će tek da osete?![]()
![]()
Sava treba da navrati do mene ovih dana pa ću malo da ga onako mentalno skeniram da probam da prokljuvim o čemu se tu radi.![]()