Upravo to, i najgori scenario je da kroz usis nabije ulje u komore i dovede do hidro udara. Tada dolazi do pucanja svega i svacega. No posto si ugasio na vreme, optimista sam. Remont turbine bi trebalo da resi sve.John Doe kaže:
Upravo to, i najgori scenario je da kroz usis nabije ulje u komore i dovede do hidro udara. Tada dolazi do pucanja svega i svacega. No posto si ugasio na vreme, optimista sam. Remont turbine bi trebalo da resi sve.John Doe kaže:
Citroen 2 CV
Ah i da. Hladan turbo motor nikada ne silovati. Lose ulje turbo ne trpi. Turbo motor UVEK ostaviti da odradi u leru 15-30 sekundi pre gasenja. Ako je ostrije vozen ostaviti ga i 1 minut.
Citroen 2 CV
Majne turbina, osovina ima dosta hoda Smi18 Osteceno i kuciste :?
Razlika u reparaciji moje sa novim kucistem i nove cca 300 eura, kupio novu za 750 eura.
Sutra ce provjeriti letece i radilicu![]()
E moj Johne... Snade tebe lijepo..Sta da ti kazem... Ti to sve nama nekako ''ladno'' predstavis - imam feeling da si taaaaakva ''flegma''
bar dok ovdje pises. Bedara je kad te pocne ''čepat'' odasvud - kakav god gard zauzmes negdje te trkne.
Ali taj tvoj ''aditjud'' :''kupio sam ovo, kupio sam ono, ovo novo, ovo naruceno'' - nemam rijeci! Samo![]()
A sto se tice ''vracanja na stari put'' -Zao mi je sto nisi moju Cromu vozio. Da se razumijemo, ni ja nisam zadrti zaljubljenik samopalecih strojeva, ali... Meni je bitno kad stisnes gas - da ide. A to je croma upravo radila. To sto je nakon prerade motor bio blokiran na 3400 RPM me nije nimalo bediralo sve dok te do 180 kontinuirano zabija u sic. Uzbrdo - nizbrdo svejedno.
S druge strane - kad se sjetim Alfe Sprint i rastezanja brzina od nemila do nedraga - isto je gust. No to je sad neka druga prica. Da li ti je taj dizelinjo uletio ovako ili onako... Nije bitno. Bedara je sto te maler ganja.Al' ako nista drugo - jos ti se jednom divim na vedrom duhu... Bas onako kako ti imenu i prilici!
![]()
Aj' upakiraj trubinu gore i hit a road, Jack.
P.S. Evo, bas sam opet bacio oko na prvu stranicu topica.. Lijep je majku mu njegovu - k'o slika. Plava mu lezi...Uf. Mljac...
Master of the 25kW - Toruk Macto
...''...Mayday, Mayday, Mayday Calling all stations.This is Golf Mike Oscar Victor Juliet IMC CU.NIMB.ICING In great difficulty.Over...
Welcome's waiting... We're anticipating... You'll be celebrating, when you're down, and braking
...'' (M.Oldfield;Five miles out)
Nisam bas uzivo ovako smiren kao sto samo ovo pisao, ni sada ni inaceMogli bi me zvati i zivco
Ma najgore mi je sto mi ovo usra moje planove
![]()
Prvo, zao mi je sto ti se to desilo..
Drugo, ocigledno je motor preziveo iberturu i sreca je da se pravovremeno reagovao ispravno. Inace, turbina nije jedini krivac iberture, jedan od najcescih, ali ne i jedini. Ibertura je moguca i kod dizela koji nemaju turbinu (razlozi: istrosene vodjice ventila, zacepljen odusak viskom ulja i motor koji duva i dize pritisak, pregreva ulje i ne dozvoljava mu da se vrati u karter).
Obicno ibertura ne ide bez najave, i najcesci "prodromalni" simptom je da je ujutro ulje na maksimumu, a isto vece recimo na minimumu.. Dovoljno je da povuce u kompresioni prostor vec 0.3-0.4 litra ulja i eto belaja..
Inace, temperatura unutar cilindara raste na 1100 C, a brzina kretanja klipa ide do 1200 m/s.
Moj savet je da pogledas detaljno motor, jer ono sto je prezivelo je obicno pretrpelo veliki termohemijski "udar" a moze doci i do promena u geometrijskom smislu.
I pored svega, ostajem ljubitelj motora sa samopaljenjem, pogotovo ako imaju magicno turbo u nazivu..
Renault Megane II 1.9 dCi grandtour luxe dynamique + R 18 1.4 (still rolling) + Renault Megane II 1.9 dCi confort dynamique = 315 KS i 701 Nm
Turbina na mjestu, novo ulje i filteri. Idemo dalje![]()
John Doe!
![]()
Svaka cast! Nije si se slomio, zbog "SITNIH" problema!Imas pivo od mene, u FR.
Lepo, lepo!
Pozdrav!
Dr. Solex
The best feelings are those that
have no words to describe them...
Sad samo lagano dok ne legne tj gremlini dok ne utiihnu...![]()
МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ
Sve je dobilo lufta u pm :? Stari veli da bi sve osim samih lopatica mogao napraviti :) Da bar imamo nekakvu knjigu ili novu sa kojom bi mogli uporediti...
Recimo ova mesingana cahura ima toliko lufta da ne vjerujemo da se mogla toliko pojesti, pogotovo po cijeloj duzini.
![]()