Rešo Boje Bež - Strana 6
Strana 6 od 7 PrvaPrva ... 234567 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 51 do 60 od ukupno 68
    Renault 4 Alpine Avatar od  serz
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    15.10.2013

Čemu služi držač plovka?

Ili: kako brzopletošću, nepažnjom i nadasve glupošću smanjiti potrošnju benzina.
    Evo šta se desilo jednom tipu kojeg poznajem. Ne, nije Sloba, to je jedan... debeli sa cvikerima . Ne, ne, ne, nije ni Atila ni Frik. Jedan... ne znate ga . Uglavnom, taj je sklapao karburator i postavljao ga na Četvorku. I sklopio, i postavio, i kresnuo, i auto upalio . Ali nekako nikako (nikaaaako) da povuče kako treba, a za uzvrat je potrošnja reklo bi se opala, mereno odokativnom, ali proverenom metodom . Pošto je karb pre toga rastavljen i opran, stavljeni novi dihtung unutar karba i onaj između karba i usisne grane nije bilo verovatno da je nešto zapušeno ili prljavo. I onda taj tip krenuo na vožnju i da usput malo šteluje, štelni vazduh, zakreni paljenje, ali ne ide – slabo vuče pa slabo vuče . Mislim ide on, nije sad da neće da krene ili da ne može da prihvati višu brzinu, ide, ali nije to to . Prešlo se od tada više desetina kilometara i prilikom jednog takvog usputnog štelovanja motor se zaguši i ugasi ???. Štelni na prethodni položaj – neće. Probaj ovo, probaj ono – neće . Vergla, ali neće da "sastavi". Ništa – rastavi karb. Kad ono: vidi, vidi, nema držača plovka, bar ne tamo gde bi trebalo da bude nego u lončetu ISPOD PLOVKA, a lonče - poluprazno . Stavi držač gde mu je mesto, probaj – upali . Stvarno – kakva budala taj debeli.
    A ta Četvorka i taj Zenit karb... mislim stvarno.
    Inače debeli se mnogo zahvaljuje Atili na karbu i Frmi na setu za reparaciju koje je dobio na poklon na okupljanju u Čortanovcima prošle godine jer bez njih ne bi ispao takva budala . I naravno, hvala komši Slobi (zna ga i taj debeli) koji je pomogao prilikom ugradnje... tom debelom, budali.
    Tajni savetnik KV kru

Renault 4 Alpine Avatar od  doctor
    Član od
    27.02.2009.
    Aktivnost
    08.10.2021
    Godine
    41

Re: Rešo Boje Bež

E svašta čovek može čuti ovde!
    Svaka čast debelom! Pozdravi ga!
    NAMA DOBRO,A NIKOME ZLO

Renault 4 Alpine
    Član od
    18.04.2009.
    Aktivnost
    13.05.2012
    Godine
    35

Ma samo da mi je znati ko je taj debeli, ne bi mu dao da mi pridje autu, a kamoli nesto da popravlja... onako sa distance gledaj i ucu kako to Serz i Sloba rade

ma meni se cinilo da je cetvorka tad isla ko metak, jos kad smo prestigli onog Forda ihaaaj, ali ne, pa ne... kaze debeli ne vuce on jos kako treba, pa steluj paljenje pa ovo pa ono, kao nije to jos dobro... oce covek kad stisnes gas da imas osecaj kao da te neko sutnuo u guzicu ili da ti se Garett-ov turbo upalio, a Serz i ja ga gledamo i krstimo se

i tako u principu nastade problem gde ga nije bilo, dodatnim cackanjem...
    Druge automobile cenim i poštujem, a jedino RENAULT volim!!!
    Les autres voitures apprécier et à respecter, et la seule RENAULT préférence!!!

Concentration, réflexion, action!

Renault 4 Alpine Avatar od  Attila
    Član od
    08.12.2009.
    Aktivnost
    01.06.2012
    Godine
    56

Re: Čemu služi držač plovka?

Citat Serž kaže:
    ........ Ali nekako nikako (nikaaaako) da povuče kako treba, .....
    Nije da se žalim, ali.....
    Reč "nikaaako" je reč zašt.reg.autorskim pravima Dr.Solexa (isto kao i 3/4 kod Katraša).

Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    15.10.2013

Re: Čemu služi držač plovka?

Citat Attila kaže:
    Citat Serž kaže:
    ........ Ali nekako nikako (nikaaaako) da povuče kako treba, .....
    Nije da se žalim, ali.....
    Reč "nikaaako" je reč zašt.reg.autorskim pravima Dr.Solexa (isto kao i 3/4 kod Katraša).
    Pa zato je i stavljeno u zagradu. Plaćam uredno tantjeme u Kišteleku.
    Tajni savetnik KV kru

Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    15.10.2013

Uuuu, odavno ne napish ništa ovde. A beše rađeno svašta. Ne vidi se spolja, ali ono - ispod lima. Sajle ručne, lonac auspuha (a prducka leeeepo... milina), paknovi i cilindri - novi, i tako neke "sitnice".
    A sad imam na redu spremna vozačka vrata... ma mislim to su obična vrata i sve, ali meni su stara lomljena pa to nit dihtuje nit išta. Ono jeste - imam indikator kad pređem stotku - krene da zviždi i tako to. Uglavnom dobio ja od Frme vrata - ma k'o nova, a u boji mog Rešoa. Jedva čekam da ih stavim. A taj Frma, baraba jedna slavonska, našao nekog majstora pa mi i karburator reparirao. A taj mi opet karburator onaj drugi panonski vandrokaš Atila poklonio. A da vi'te kaki je - sav k'o da je srebreni... karburator... ne Atila. Atila je onako više rumen, Bog ga poživeo.
    I uglavnom ja sad guštam... znate taj osećaj - ono - imaš neke delove kao "nove", a kao "nemaš vremena" da ih ugradiš.
    Ja se nadam da će to biti u redu. Ma i da ne bude - vredelo je čekati.
    I tako, kažem, družimo se i to...
    Tajni savetnik KV kru

Renault 4 Alpine
    Član od
    21.01.2008.
    Aktivnost
    09.05.2014
    Slike
    1

Oooooooo potvrdjujem za lonac, bas onako pucka kako treba, juce vozio iza Resoa bez boje
    Citroen 2 CV

Renault 4 Alpine
    Član od
    06.08.2008.
    Aktivnost
    02.02.2022

dobro vidimo kuda idu svetski trendovi kada su u pitanju slike na avataru ili je to ona fora danas samo pi*** parkiraju na ravnom
    An Error Has Occurred!
    Sorry Sonne, you are banned from using this forum!
    Pustiti da administratori rade svoj posao, a ne vredjati druge clanove
    Sorry Sonne, you are banned from posting and sending personal messages on this forum.
    This ban is set to expire November 01, 2011,

Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    15.10.2013

Tjah...
    Hmm...
    Ma sve je to simbolika. Još onomad kad je neuki crtač u onoj pećinčini (kako se ono zvaše... u Španiji nešto...) nacrtao goveče pa do Poslednje večere. Tako i moj avatar. Sve je to na tragu Frikovog koana "O'š se kladit' da ima parking?" Beše neka žurka pa k'o velim bolje da ga parkiram ukrivo pa ako mi ujutru izgleda "u libeli" onda treba još da odmorim.
    Tajni savetnik KV kru

Serz nadam se da ces slikati vrata,i naravno kad je montiran na auto,jos ako je i boja ista onda super

Slične teme

1. boje i kodovi sa neta
    Autor renault1979 u forumu Šasija / Karoserija
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 08.07.2012, 22:07
  2. R4 bež boje
    Autor andris u forumu Garaža
    Odgovora: 20
    Poslednja poruka: 20.06.2010, 22:15
  3. Predlozi za boje felni...
    Autor a.blagojevic u forumu Vešanje, upravljački i kočioni sistemi
    Odgovora: 6