pa nikoj auto na svjetu nemoze da bidu isti pamakar sisle sa traku jedan po drugi neko je tvrdi neko meksi neko ima tvrdiju kocnicuneko meksu nekome kumplug meksi sve zavisi do matrijala i radnici stosu ga sklapali
pa nikoj auto na svjetu nemoze da bidu isti pamakar sisle sa traku jedan po drugi neko je tvrdi neko meksi neko ima tvrdiju kocnicuneko meksu nekome kumplug meksi sve zavisi do matrijala i radnici stosu ga sklapali
e istina,tako je i moj susjed kupio istu 4ku u ustoj trgovini u sloveniji gdje i moj djed,zajedno su išli vlakom po aute jer su kao "isti" po svemu al bilo je dosta razlike bar po vanjskom izgledu,a valjda je jedan sklopljen prije a drugi poslije marende i pivetako da definitivno ne postoje dva ista primjerka
tri puta pilim. . . tri puta kratko. . .
Evo i ja... Neku vece bas malo sa Puckom po nekim ''mojim'' rutama, jelte... Stisk'o gas i tako to...![]()
Ja sam mislio da kad sam probavao Katre, nakon sto sam prodao ovu sa avatara, da sam ''izasao iz stosa'', odnosno da su me ''normalni'' auti unormalili, odnosno iz nase perspektive ljubitelja ovih cudnih autiju, unenormalili.
Mislio sam, ajde, to je zato sto nema serva, pa se ''drugacije'' mota i od Vjeke i od Strumfica i od ZvooOOonkaa (Jimny), da Vjeku ne spominjem jer je kompi, aliiii...![]()
Prrrrc!
Na volanu Pucko i Plavi zmaj nemaju slicnosti. Pucko je tvrd i uistinu se mota da se osjeti da nema serva. Nije kao FAP, Yugo ili Golf kec, ali... Osjeti se da nema servo. Plavog zmaja sam motao da je tomilina. Amen. Tu nema diskusije. Drugaciji je i gotovo.
Na kocnici Pucko opet vodi neku cudnu spiku. Ne sjecam se da je na Plavom zmaju bila tako tvrda. Koce i jedan i drugi dobro, ali mi se cini da ju Pucko puuuno tvrdi i ''bezdusniji''. Kao da ima dva rezima ''kocim'' i ''kocim jace''. Amen. I ovo nema dileme. Drugaciji je.
Za ovjes sam vec rekao. Pucko je puno tvrdi, ali mi se cini kao da ''gubi tlo pod nogama'' pri manevru u zavoju preko rupe ili neravnine kad bas trebas naciljati putanju. Kao da ima lagani intermezzo (pauzicu) i onda opet ''ulovi''. Plavi zmaj je bio puno udobniji i bolje je drzao cestu. Tu necu amenovati jer su ipak i gume drugacije i pitanje je sta je sa amortizerima, sponama, letvom volana i tako to. Ali je drugaciji.
Ima jos tu brrrdo sitnica na koje se ''privikavam'' i vazem ''da li je kao'' ili ''nije kao''... Ali sam glavninu spomenuo.
Ali su zato u necemu slicni...A to je buka!!!
![]()
Zadnja polica, pa ''tamo neto iza'' pa ima nesto ''dolje ispod'' sve neki ciju-ciju, tandrk-tandrk, klepet-klepet...
I zato volim te cudne aute... Jednostavno te oduseve. Hvala dragom Bogu da se sve Katre ne ponasaju kao Stepfordske supruge. To bi bio uzas!!!![]()
Master of the 25kW - Toruk Macto
...''...Mayday, Mayday, Mayday Calling all stations.This is Golf Mike Oscar Victor Juliet IMC CU.NIMB.ICING In great difficulty.Over...
Welcome's waiting... We're anticipating... You'll be celebrating, when you're down, and braking
...'' (M.Oldfield;Five miles out)
I ja se slazem,u koliko sam cetvoraka seo ne jedna nije ista.Zneci istina je a ja mislio da sam sisao sa mozga.
Crveni je bio mekši u odnosu na ovaj beli...Oba su '90 god.
Da... Ne postoje...Pucko radi majonezu na cepu (iako ne trosi ni vodu ni ulje) , a Plava Ptica nije radila...
Brdo njih mi je reklo da je ''to normalno'' ali... Ja ne volim majonezu.
Na kraju krajeva - nije zdrava, deblja, nabija trigliceride ''u crveno'' i čepi krvne žile...
![]()
Master of the 25kW - Toruk Macto
...''...Mayday, Mayday, Mayday Calling all stations.This is Golf Mike Oscar Victor Juliet IMC CU.NIMB.ICING In great difficulty.Over...
Welcome's waiting... We're anticipating... You'll be celebrating, when you're down, and braking
...'' (M.Oldfield;Five miles out)