Razilike po serijama
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 13
    Renault 4 Alpine
    Član od
    01.09.2007.
    Aktivnost
    21.10.2018
    Godine
    43

Razilike po serijama

Svi znamo da postje vise seerija renoa4, i to:L,TL,TLS,GTL.E sada bi bilo lepo da napisemo nesto o tome i svoja zapazanja.Evo ja sam na mom TLS-u primetio da imam mnogo deblje drzace zadnjih branika kao i prednjih,da su mi zadnja krila dedlja od klasican TL i da imam zadnju balasš šstanglu za razliku od GTL-a.

Re: Razilike po serijama

evo ja sam primeti razliku u pozici hladnjaka izmedju TL-a i GTL-a
    kod TL-a je maltene odma uz moror, a kod GTL-a je blize masci to jest dalje od motora

i bas me zanima zbog cega je to pa ako neko zna neka kaze

Renault 4 Alpine Avatar od  Whitesnake
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

TLS tj TL Special ima tapacirunge oko zadnjih bocnih stakala, koliko znam trebalo bi da su metalik boje, mada ko ce ga znati, da imaju zavesice iza tockova (mada i to ko ce znati)
    Mislim da je najbolje ovde se bazirati na TLu, posto smo razliku gtl tl apsolvirali, a kod GTLa ni sam Renault ne moze popisati razlike i uvesti pravila, dok se kod TLa koliko toliko znalo...
    Meni se cini da postoje fabricki spusteniji i podignutiji TLovi

МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ

Pošto sam udaren sa TL-icom, a Carica je Special evo nekih razlika: kao prvo, oznaka Special se koristila samo za R4TL koje su rađene u IMV-u i nije tvornička oznaka u Francuskoj. Razlika od obične TL bila je u tome, da šarniri na vratima imaju sa donje strane šaraf, da imaju na levoj strani ispod armature prekidač za sva četiri migavca, na zadnjem delu kod klupe ispod prozora imaju crni karton za oblogu, na podu je guma a ne plastika, osigurači su u motornom prostoru ne ispod armature, sa strane imaju dve kromirane lajsne na svakoj strani, pumpica za vodu za čiščenje šoferšajbe je na levoj strani armature, poluga za dovod vazduha u kabinu je desno od rućice menjača odmah pored ručke za otvaranje haube, nikada nisu imale dodatne opreme u vidu pretinaca na vratima, srednje konzole za ugradnju radia, a prtljažni prostor je na blatobranima iznutra odeven u filc. Pod prtljažnog prostora je gumen, ne plastičan ili tapeciran. Imala je vanjski retrovizor samo na vozačevoj strani, a unutrašnji retrovizor je na armaturnoj ploči ne na šoferšajbi. I, da, sve su imale unutrašnji deo krova prekriven sa belom oblogom od skaja, i u originalu su bili obični sigurnostni pojasevi, ne automatski, i nije imala na sedištima naslon za glavu. Sedišta su ili jedno ili dvobojna, obavezno od tkanine, a retki luksuzni modeli imali su kožna sedišta. Obloge na vratima su presvučena skajem u boji tkanine sedišta. Original nije imao rikverc lampe, niti lampe za maglu. I neki modeli bili su bez rogova (šteta) a auspuh je obavezno bio sa strane, ne pozadi. I, da, original imao je kod izduvne cevi, na pregibu kod branika, gumu koja je služila kao armotizer za to, da cev nije udarala u lim sa unutrašnje strane branika. Original boje TL-ica su bile crvena, bela, plava, zelena, pješčana, žuta do naranđasta i retke su kafene boje. Imale su sa leve strane armature i zanimljivo dugme sa napisom BRAKE, koje je služilo za kontrolu kočionog sistema i koji je uvek radio po svome, tako da je to najbolje odvojiti od kontakta ako vozač neče da spava sa mukom, šta je krivo, ono non stop svetli kad se pritisne, a zna se, da je sve kako treba.
    hobi je nešto besplatno što te puno košta

www.slepsluzba.com

Renault 4 GTL Avatar od  iluzija
    Član od
    26.12.2008.
    Aktivnost
    07.02.2021
    Slike
    3

Dugme brake svetli kad se pritisne,to je kao provera dali sijalica radi.Kad ona zasvetli kada se koči,ili normalno tokom vožnje tad je premalo zavornog ulja. Tako bi morao raditi ovaj sistem.

Potpuno se slažem sa tobom, Iluzijo i potpisujem tvoju izjavu. Ali vidi ovo: ja po prirodi nisam neki komplikovani lik, niti picajzla, ali kod Carice - e, tu sam ti picajzla sa velikim P. Možeš zamisliti, kako se osećao i Jan i moj mehaničar, kad sam tvrdoglavo tvrdio, da lampica uvek zagori kad je pritisneš, a sve, ama SVE su pregledali. Kažem ti, nisam spavao. I sad je otklopljena i ja imam mir
    hobi je nešto besplatno što te puno košta

www.slepsluzba.com

Renault 4 GTL Avatar od  iluzija
    Član od
    26.12.2008.
    Aktivnost
    07.02.2021
    Slike
    3

Pa dobro uradio si za tvoju dušo, pravilno.Itak ova lampica nema velike veze.
    Lep pozdrav

Renault 4 Alpine
    Član od
    01.09.2007.
    Aktivnost
    21.10.2018
    Godine
    43

Meni je ta lampica yasvetlela dva puta u yivotu,i to oba puta kada mi je pedala za kocnicu propadala.

Renault 4 GTL Avatar od  Deki
    Član od
    19.11.2009.
    Aktivnost
    31.05.2020
    Godine
    52

Bas tako katras i moja cokulica je sva ko u tvom opisu. Nema rogove napred ,al sve drudo je isto otprilike. Brejk lampica radi kao i bip zvuk upozorenja kad dajem bilo koji migavac. Poprilicno tuce tako da je nemoguce zaboraviti iskljuciti pokazivace pravca. Doduse lajsne na vratima,plastike oko prozora,i krila su od gtl-a.Napred nema plocice vec paknove samo su vece od zadnjih,eto jos jedne razlicitosti.Cokulica je 82'god.te je to neka prelazna varijanta tl-a na gtl. Ima i onaj lepi tanak volan i rucnu ko na tamicu na levoj ruci ispod table. I naravno rucnu drze prednji tockovi.

Renault 4 Alpine
    Član od
    05.02.2008.
    Godine
    42

ah ta ručna,najbolje mi je kad idem na registraciju pa pitaju "a gdje vam je ručna?" a kad im pokažem oni ne kontaju da zapravo koči na prednjima a znam i da neki TL modeli imaju ručkicu za itvaranje onih vratašca za zrak ispod brisača al na nekima sam vidjeo da su ta vratašca zapravo s vanjske strane a kod mene je unutar
    tri puta pilim. . . tri puta kratko. . .

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •