Blue Moonlight by Sonne - Strana 14
Strana 14 od 23 PrvaPrva ... 4101112131415161718 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 131 do 140 od ukupno 223
    Renault 4 Alpine Avatar od  Whitesnake
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Re: Blue Moonlight by Sonne

A da ne dobijes kontraefekat sa tolikim gumama na tu tezinu auta veca povrsina, ista tezina, znaci manji pritisak tj losije prijanjanje?

МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ

Renault 4 Alpine
    Član od
    06.08.2008.
    Aktivnost
    02.02.2022

zapravo ta formula i ne radi kada je asfalt u pitanju. dok je brat drzao vulkanizersku radju probao sam na autu sve gume od 135-175. zanimljivo je da 175 gumu nisam mogao da nateram da prokliza na kocenju ni po kisi josh je bila neka krsh ruska sa lade da ne pricam da mi je sa 135 gumama pozadi zadnji kraj uvek bezao van iz krivine ili kruznog toka, dok sada sa 165 kao da je prikovan
    An Error Has Occurred!
    Sorry Sonne, you are banned from using this forum!
    Pustiti da administratori rade svoj posao, a ne vredjati druge clanove
    Sorry Sonne, you are banned from posting and sending personal messages on this forum.
    This ban is set to expire November 01, 2011,

Renault 4 GTL
    Član od
    13.10.2009.
    Aktivnost
    10.01.2014
    Godine
    38

bome u pravu si, moja greška. no s druge strane možda svejedno ići na malo nižu gumu radi upravljivosti... kakva su razmišljanja oko kočnica?
    Kič je niskovrijedno stvaralaštvo s umjetničkim pretenzijama i ciljem dostupnosti što širem krugu ljudi. Najčešće podilazi nerazvijenom ukusu i izvjesnim potrebama ljudi, koje su na granici vrijednosne i moralne neprihvatljivosti, ali s jakim emocionalnim nabojem.

'88 R4 GTL
    '80 GS Super 1.3

Renault 4 Alpine Avatar od  Whitesnake
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Citat Sonne kaže:
    zapravo ta formula i ne radi kada je asfalt u pitanju. dok je brat drzao vulkanizersku radju probao sam na autu sve gume od 135-175. zanimljivo je da 175 gumu nisam mogao da nateram da prokliza na kocenju ni po kisi josh je bila neka krsh ruska sa lade da ne pricam da mi je sa 135 gumama pozadi zadnji kraj uvek bezao van iz krivine ili kruznog toka, dok sada sa 165 kao da je prikovan
    Pre bih rekao da tu utice visina gume no ako su tvoja iskustva takva ok, Sava i ja smo poredili njegove 155 i moje 145 isti tip gume i on tvrdi da polje po tek pokislom putu drze moje...

МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ

Renault 4 Alpine
    Član od
    06.08.2008.
    Aktivnost
    02.02.2022

@zec
    posto su prednji diskovi kod alpine i r isti razmisljao sam o onim izbusenim (rupicastim)diskovima koji su neznatno bolji i o cetvoroklipnim kljestima napred za pozadi sam mislio da napravim konverziju na diskove mada je mislim najbolje ne dirati nista mozda josh kad glavni kocioni cilindri sa stelovanjem odnosa kocenja napred/pozadi ali to znacajno poskupljuje ceo projekat ne znam hoce li biti dzebane za to

@zmija
    gume se moraju uporedjivati na istom autu nikako na dva razlicita posebno ne na savinom onako spustenom i tvom koji je normalne visine
    An Error Has Occurred!
    Sorry Sonne, you are banned from posting and sending personal messages on this forum.

Renault 4 GTL
    Član od
    13.10.2009.
    Aktivnost
    10.01.2014
    Godine
    38

bušeni diskovi mislim da nisu potrebni, a i gdje ćeš nać bušene diskove sa tim rasporedom rupa? kliješta probaj nać četveroklipna od motocikla, mala su i duplo lakša. samo treba nać sa istom ukupnom površinom klipića. ja sam razmišljao naprijed staviti neke ventilirajuće diskove većeg promjera u kombinaciji s kliještima od motocikla. diskove bih probao naći na ovu foru:

pa da kao centar iskoristim istokareni originalni disk i na njega prišarafim novi. što se tiče štelajućeg ventila to sam napraviš za 10-20€, radio je prijatelj sebi za juga. meni se ta ideja ne sviđa jer ono kako da ja znam koliko trenutno imam kila na zadnjoj osovini i ko će se sjetit svaki put zavrnut ventil kad sjedne još netko s tobom. odozada bi bilo dobro stavit diskove ja mislim, vjerojatno sa alpine sve paše bez nekih prepravki.
    Kič je niskovrijedno stvaralaštvo s umjetničkim pretenzijama i ciljem dostupnosti što širem krugu ljudi. Najčešće podilazi nerazvijenom ukusu i izvjesnim potrebama ljudi, koje su na granici vrijednosne i moralne neprihvatljivosti, ali s jakim emocionalnim nabojem.

'88 R4 GTL
    '80 GS Super 1.3

Renault 4 Alpine
    Član od
    06.08.2008.
    Aktivnost
    02.02.2022

videcemo vec za to, od motocikla sve otpada zbog milion stvari... diskovi se mogu izbusiti u vecini masinskih radionica sto se tice alpininih zadnjih diskova mozda i moze nesto da se napravi al ja ih da budem iskren do sada nisam video osim na autu kroz felnu a tu se bash nesto i ne vidi. u svakom slucaju sam misljenja da je bolje i nista ne dirati nego stavljati nesto neprovereno i klimavo ako nadjem nesto sto je bolje od standarda javljam
    An Error Has Occurred!

Renault 4 Alpine
    Član od
    06.08.2008.
    Aktivnost
    02.02.2022
    An Error Has Occurred!

Renault 4 GTL
    Član od
    13.10.2009.
    Aktivnost
    10.01.2014
    Godine
    38

Citat Sonne kaže:
    videcemo vec za to, od motocikla sve otpada zbog milion stvari... diskovi se mogu izbusiti u vecini masinskih radionica sto se tice alpininih zadnjih diskova mozda i moze nesto da se napravi al ja ih da budem iskren do sada nisam video osim na autu kroz felnu a tu se bash nesto i ne vidi. u svakom slucaju sam misljenja da je bolje i nista ne dirati nego stavljati nesto neprovereno i klimavo ako nadjem nesto sto je bolje od standarda javljam
    diskovi se ne buše jer im se narušava struktura i kod zagrijavanja i hlađenja pucaju između rupa i postoji vjerojatnost pucanja diska pri većim naprezanjima. vidio sam nekoliko auta sa čeljustima od motocikla i nema negativnih iskustava.

'88 R4 GTL
    '80 GS Super 1.3

Renault 4 Alpine
    Član od
    16.09.2007.
    Aktivnost
    21.06.2012
    Godine
    43

Samo polako,nigde nemoj da žuriš,to što stoji ti ne traži leba tako da...
    Svaka ćast za pazar

Slične teme

1. BLUE THUNDER RENAULT 4 TL 1985
    Autor cybertel u forumu Garaža
    Odgovora: 29
    Poslednja poruka: 01.05.2011, 12:05
  2. Blue R4
    Autor stefan r4 u forumu Garaža
    Odgovora: 75
    Poslednja poruka: 12.04.2011, 15:22
  3. Blue motion traži delove za brata i sebe
    Autor Neb_Mes_Ur_Mau u forumu Kupujem