Carica
Strana 1 od 25 1234511 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 242

Tema: Carica

Carica

Evo, otvoreno. Dobio sam taj certifikat, pa sada pomozite oko tog veznog lima. Kao prvo morate znati, da se osim u vožnju Caricom ne razumijem u mehaničke ili limarsko-lakirerske reči, jerbo sam po struci sasvim nešto iks od automobila.
    Evo fotke prednjeg dela, pa molim napište gde je taj famozni vezni lim i kako ga obojiti da bude kako treba. Unapred hvala svima!

hobi je nešto besplatno što te puno košta

www.slepsluzba.com

Renault 4 Alpine Avatar od  Whitesnake
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Re: Carica

Iza prednjeg pranika, a ispod migavaca i haube, vidis da ima lim, koji je na staroj slici carice bio crn. To je to

МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ

Hvala! Bit će napravljeno. A onaj naš Ivan iz kluba neka se uči kod vas. Pitao sam telefonom Jana oko te boje i rekao je isto kao i vi na forumu. Vezni lim MORA biti CRN, a rogovi zavise o modelu proizvodnje određene godine.
    A ja odmah poverovao, kao on je stručnjak . Nema veze, popravit će to meni lakirer, idem još danas. Nadam se, da dok ne bude kako treba da neču praviti bruku vozačima Četvorki na cesti. Ali, kod nas ih ima vrlo malo, tako da...samo da mi ne dođe neko od vas, pa da me odmah ako me sretne na cesti

www.slepsluzba.com

Renault 4 Alpine Avatar od  John Doe
    Član od
    14.04.2007.
    Aktivnost
    20.12.2016
    Godine
    41

Prelijepa je
    Vec su ti rekli, vezni lim u crno jer je on ajmo reci dio sasije a sasija je crna. Jedino je kod novijih GTL-ova fabricki vezni lim bio u boji auta.
    Sve je 5 samo je Renault 4!
    R4 at speed :)
    R4 scandinavian flick :)
    May the 4's be with you :D

Renault 4 GTL Avatar od  frma
    Član od
    23.03.2009.
    Aktivnost
    03.09.2015
    Godine
    57

Također obnavljam R4TL 1979(Specijal),naravno prednji vezni lim stavi u mat crnu boju,rogovi kromirani ako ih pronađeš bilo bi lijepo staviti,kromirane metlice brisača teško teško naći ali i ne nemoguće,kromirani retrovizor lijevi obavezno tvornički,a desni dobrodošao.
    To je samo moj prijedlog.
    Kromirane retrovizore (lijevi i desni) imam jedan par viška jer sam krivo naručio
    ako si zainteresiran javi se

Renault 4 Alpine Avatar od  frik-ri
    Član od
    26.03.2008.
    Aktivnost
    30.11.2018
    Godine
    48

Citat frma kaže:
    ,kromirane metlice brisača teško teško naći ali i ne nemoguće,
    Pucko je saaaasvim slucajno uletio sa kromiranim brisacima... Gumice brisaca su skoro pa nikakve, ali su brisaci apsolutno cooolerski...
    Master of the 25kW - Toruk Macto

...''...Mayday, Mayday, Mayday Calling all stations.This is Golf Mike Oscar Victor Juliet IMC CU.NIMB.ICING In great difficulty.Over...
    Welcome's waiting... We're anticipating... You'll be celebrating, when you're down, and braking
    ...'' (M.Oldfield;Five miles out)

Firma, kako da ne! Naravno da sam zainteresiran! Ovaj retrovizor koji imam, original je sa drugog TL-a, samo da je bio crn, pa ga je lakirer stavio u boju Carice. A pošto ima moja supruga rodbinu u Sibinju, ti samo ostavi retrovizore, pa kad skoknem u Brod, javljam se. Negde na forumu sam našao tvoj telefonski,pa ću sutra da ti se javim, da vidim jel' pravi broj. Inače, supruga mi je Slavonka, tako da sam bar nekoliko puta godišnje u Brodu. Znači, vidimo se!

www.slepsluzba.com

Evo ovako: pošto su bili forumski saveti više manje jednaki, a oko mene gomila pametnih, rešio sam, da tome napravim kraj i da vidim, šta je u stvari sa R4 TL Special. Zvao sam u Revoz, rekao što me muči i jutros u osam dogovorio sastanak. Kad sam stigao u Novo mesto, dočekao me je g. Miha, osoba koji je sav svoj radni staž preživio prvo u IMV a sada u Revozu. Dočekao me u radnom odelu, nasmijan gospodin u godinama, koji krajem godine ide u penziju. Vrlo detaljno je pregledao Caricu, bio vrlo zadovoljan stanjem šasije i sklopova, a onda je uzeo u ruke svoju dokumentaciju i počeo.
    Znači ovako:
    R4 TL Special godište 1981 NIJE imao rogove (mada znam, da neki sa foruma obožavaju te ljubavne ručke, znaju mladići zašto ), vezni lim i nosači odbojnika su mat crne boje, retrovizor kromiran osim donjeg dela gde je dihtung guma koja dolazi ispod nosača, kao i kromirani brisači.
    Uf, šta sada? Nije problem, g. Miha je išao u skladište, donio sve potrebno što joj je falilo, stavio je u radionicu, zvao jednog dečka i sve su sredili kako treba.
    Troškovi? Pa, rekao je da idemo na malicu, u Dalmaciji je marenda a u Hrvatskoj gablek, kako vi kažete ne znam, nešto pojesti i popiti. Pojeo je pasulj sa kobasicom, popio dve pive, pričali smo samo o Četvorkama i to je to.
    Pošto nisam cicija, dao sam mu još 50 eura, ali nije hteo ni da čuje, pa sam rekao neka da unucima, ako on neče. E, onda mi je doneo iz skladišta dva kompletna prednja fara, zadnja stop svetla, prednja svetla parkir lampa - migavac, novu gumu za pod i još jedan komplet brisača, kromranih naravno.
    Na pitanje odakle to, odgovor je bio, da se tu i tamo još nađe neki komad zaboravljen u skladištu.
    I tako, Carica sada izgleda ovako, u originalnom izdanju. Išao sam i u klub i Ivan je priznao grešku, nešto je kao zamutio i tako. Nema veze, sada je Carica CARISSIMA!!!

www.slepsluzba.com

Renault 4 Alpine Avatar od  doctor
    Član od
    27.02.2009.
    Aktivnost
    08.10.2021
    Godine
    41

Prava Carica,prelepa je!Ostao sam bez reci Svaka cast g.Mihi!Pa sad planiraj da je upoznas sa ostatkom ekipe na velikom skupu u aprilu!
    NAMA DOBRO,A NIKOME ZLO

Renault 4 Alpine Avatar od  LaQuatrelle
    Član od
    01.02.2009.
    Aktivnost
    15.08.2015
    Godine
    41

Ja lepo rekoh da tu ne idu rogovi Uh, jedva čekam da vidim ovo uživo
    Gari :)))

Slične teme

1. CARICA se raduje, da o vlasniku i ne govorimo...
    Autor katraš u forumu Prošla okupljanja
    Odgovora: 466
    Poslednja poruka: 24.06.2011, 19:41

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •