Auto gume - Strana 6
Strana 6 od 20 PrvaPrva ... 234567891016 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 51 do 60 od ukupno 199

Tema: Auto gume

Renault 4 Alpine
    Član od
    16.09.2007.
    Aktivnost
    21.06.2012
    Godine
    43

Re: Auto gume

Jeste tako.Napred je težak 400 a nazad 300 kg sa punim rezervarom tako da nema potrebe nazad više da se duva.

Renault 4 Alpine Avatar od  John Doe
    Član od
    14.04.2007.
    Aktivnost
    20.12.2016
    Godine
    41

Citat renofour kaže:
    U Autodati pise za pritisak: za 135 1,8 (prednje) i 2,1 (zadnje), odnosno za 145 1,5 i 1,8.
    Pogresni podaci, ova slicica sto je stavio Nikola je iz upustva koje dodje uz auto.

Citat exception kaže:
    Ne razumem se u četvorke, ali mi nema logike da ide veći pritisak u zadnje gume, kad je motor i opterećenje napred
    Ima logike samo treba malo razmisliti, osim sto prenapumpane gume imaju manju trakciju imaju ulogu i kao amortizacioni sistem (prednja osovina), posto se teretni prostor nalazi nazad logicno je da bude veci pritisak nazad jer bi se u suprotnom vozili na felgi.
    Sve je 5 samo je Renault 4!
    R4 at speed :)
    R4 scandinavian flick :)
    May the 4's be with you :D

Renault 4 Alpine
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    29.09.2014
    Godine
    43

ma bre napred 2.0 i nazad i

exception
    Guest

Citat exception kaže:
    Ne razumem se u četvorke, ali mi nema logike da ide veći pritisak u zadnje gume, kad je motor i opterećenje napred
    Ima logike samo treba malo razmisliti, osim sto prenapumpane gume imaju manju trakciju imaju ulogu i kao amortizacioni sistem (prednja osovina), posto se teretni prostor nalazi nazad logicno je da bude veci pritisak nazad jer bi se u suprotnom vozili na felgi.
    [/quote]

Sa manjom trakcijom se slažem, to stoji kao i amortizacija. Sa teretnim prostorom se ne slažem, pošto ne nosiš svaki dan u gepeku veš mašinu i džakove cementa I iskreno, imao sam gomilu različitih automobila (samo one što su bili moji i što sam ja vozio - 7) od 2000-te godine. I na svim automobilima je bio propisan veći pritisak u prednjim gumama, čak i na Hyundai Lantri karavan koja je isto imala ogroman teretni prostor

Član od
    14.04.2007.
    Aktivnost
    20.12.2016
    Godine
    41

Citat exception kaže:
    Citat exception kaže:
    Sa manjom trakcijom se slažem, to stoji kao i amortizacija. Sa teretnim prostorom se ne slažem, pošto ne nosiš svaki dan u gepeku veš mašinu i džakove cementa I iskreno, imao sam gomilu različitih automobila (samo one što su bili moji i što sam ja vozio - 7) od 2000-te godine. I na svim automobilima je bio propisan veći pritisak u prednjim gumama, čak i na Hyundai Lantri karavan koja je isto imala ogroman teretni prostor
    [/quote]

R4 nije kao ostali automobili. Mislim da su ljudi koji su ga konstruisali u pravu i da ima logike zasto je to tako. Ti mislis da je logicno da ides napumpati zadnje gume kad trebas nesto povuci? Isto tako onda zasto pumpati rezervni tocak na maximalnu vrijednost koja se nalazi na jednoj kad mozes voziti i sa meksom gumom koja je usput vrijednost druge osovine? Nije uvijek sve pri ruci, zato kad jest treba se pridrzavati pravila koliko je to moguce.

exception
    Guest

Citat John Doe kaže:
    Citat exception kaže:
    Citat exception kaže:
    R4 nije kao ostali automobili. Mislim da su ljudi koji su ga konstruisali u pravu i da ima logike zasto je to tako. Ti mislis da je logicno da ides napumpati zadnje gume kad trebas nesto povuci? Isto tako onda zasto pumpati rezervni tocak na maximalnu vrijednost koja se nalazi na jednoj kad mozes voziti i sa meksom gumom koja je usput vrijednost druge osovine? Nije uvijek sve pri ruci, zato kad jest treba se pridrzavati pravila koliko je to moguce.
    [/quote]

Ma kolega, ja sam prvi koji poštuje uputstva proizvođača da se gume pumpaju na navedenu vrednost. Zato se i čudim da je kod četvorke to obrnuto. To prvi put čujem, ali za sve postoji prvi put, zar ne? Zato sam i pitao A rezervni točak se pumpa na maximalnu vrednos jer se ne koristi svaki dan, a guma vremenom pušta od stajanja I ne mislim da je logično zadnje gume pumpati kad treba nešto povući, nego ih pumpati na onoliko koliko proizvođač preporučuje. E to me je sve i zbunilo, nema mi nikakva logike...

Član od
    14.04.2007.
    Aktivnost
    20.12.2016
    Godine
    41

A razumijemo se Ja sam legalista, donekle

Renault 4 Alpine
    Član od
    02.12.2007.
    Aktivnost
    19.05.2015
    Godine
    48

aj ziveli,pa da zatvorimo ovu temu...
    R4- LEGENDE DES RUE PARISIENE

Renault 4 Alpine Avatar od  serz
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    15.10.2013

Gledajte sa vedrije strane - koji to auto može da toleriše raspon pritisaka guma od 1,4 do 2,1
    Tajni savetnik KV kru

Hehe interesantna rasprava. Pogledajte kako vam se troše gume u zavisnosti od pritiska.
    Znamo svi, ako je pritisak mali, gume bi trebalo da se troše više spolja, jer tako prijanjaju. A opet ako je veći onda se troše više po sredini. To sve opet nije dobro, jer "gaz" gume uvek treba da bude onaj optimalni celom površinom. Naravno ako je trap zdrav.

Slične teme

1. Gume 135/80 R13
    Autor Dzoni09 u forumu Prodajem
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 14.11.2016, 23:28
  2. gume za reno 5
    Autor raps u forumu Ostala Reno vozila
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 16.06.2014, 10:44
  3. Terenske- 4x4 gume za R4
    Autor Prxon u forumu Razne ideje
    Odgovora: 0