Jeste tako.Napred je težak 400 a nazad 300 kg sa punim rezervaromtako da nema potrebe nazad više da se duva.
Jeste tako.Napred je težak 400 a nazad 300 kg sa punim rezervaromtako da nema potrebe nazad više da se duva.
Pogresni podaci, ova slicica sto je stavio Nikola je iz upustva koje dodje uz auto.renofour kaže:
Ima logike samo treba malo razmisliti, osim sto prenapumpane gume imaju manju trakciju imaju ulogu i kao amortizacioni sistem (prednja osovina), posto se teretni prostor nalazi nazad logicno je da bude veci pritisak nazad jer bi se u suprotnom vozili na felgi.exception kaže:
ma bre napred 2.0 i nazad i![]()
Ima logike samo treba malo razmisliti, osim sto prenapumpane gume imaju manju trakciju imaju ulogu i kao amortizacioni sistem (prednja osovina), posto se teretni prostor nalazi nazad logicno je da bude veci pritisak nazad jer bi se u suprotnom vozili na felgi.exception kaže:
[/quote]
Sa manjom trakcijom se slažem, to stoji kao i amortizacija. Sa teretnim prostorom se ne slažem, pošto ne nosiš svaki dan u gepeku veš mašinu i džakove cementaI iskreno, imao sam gomilu različitih automobila (samo one što su bili moji i što sam ja vozio - 7) od 2000-te godine. I na svim automobilima je bio propisan veći pritisak u prednjim gumama, čak i na Hyundai Lantri karavan koja je isto imala ogroman teretni prostor
![]()
Sa manjom trakcijom se slažem, to stoji kao i amortizacija. Sa teretnim prostorom se ne slažem, pošto ne nosiš svaki dan u gepeku veš mašinu i džakove cementaexception kaže:
I iskreno, imao sam gomilu različitih automobila (samo one što su bili moji i što sam ja vozio - 7) od 2000-te godine. I na svim automobilima je bio propisan veći pritisak u prednjim gumama, čak i na Hyundai Lantri karavan koja je isto imala ogroman teretni prostor
[/quote]
R4 nije kao ostali automobili. Mislim da su ljudi koji su ga konstruisali u pravu i da ima logike zasto je to tako. Ti mislis da je logicno da ides napumpati zadnje gume kad trebas nesto povuci? Isto tako onda zasto pumpati rezervni tocak na maximalnu vrijednost koja se nalazi na jednoj kad mozes voziti i sa meksom gumom koja je usput vrijednost druge osovine? Nije uvijek sve pri ruci, zato kad jest treba se pridrzavati pravila koliko je to moguce.
R4 nije kao ostali automobili. Mislim da su ljudi koji su ga konstruisali u pravu i da ima logike zasto je to tako. Ti mislis da je logicno da ides napumpati zadnje gume kad trebas nesto povuci? Isto tako onda zasto pumpati rezervni tocak na maximalnu vrijednost koja se nalazi na jednoj kad mozes voziti i sa meksom gumom koja je usput vrijednost druge osovine? Nije uvijek sve pri ruci, zato kad jest treba se pridrzavati pravila koliko je to moguce.John Doe kaže:
[/quote]
Ma kolega, ja sam prvi koji poštuje uputstva proizvođača da se gume pumpaju na navedenu vrednost. Zato se i čudim da je kod četvorke to obrnuto. To prvi put čujem, ali za sve postoji prvi put, zar ne? Zato sam i pitaoA rezervni točak se pumpa na maximalnu vrednos jer se ne koristi svaki dan, a guma vremenom pušta od stajanja
I ne mislim da je logično zadnje gume pumpati kad treba nešto povući, nego ih pumpati na onoliko koliko proizvođač preporučuje. E to me je sve i zbunilo, nema mi nikakva logike...
A razumijemo seJa sam legalista, donekle
![]()
aj ziveli,pa da zatvorimo ovu temu...
![]()
R4- LEGENDE DES RUE PARISIENE
Gledajte sa vedrije strane - koji to auto može da toleriše raspon pritisaka guma od 1,4 do 2,1![]()
Tajni savetnik KV kru
Hehe interesantna rasprava. Pogledajte kako vam se troše gume u zavisnosti od pritiska.
Znamo svi, ako je pritisak mali, gume bi trebalo da se troše više spolja, jer tako prijanjaju. A opet ako je veći onda se troše više po sredini. To sve opet nije dobro, jer "gaz" gume uvek treba da bude onaj optimalni celom površinom. Naravno ako je trap zdrav.