Frikomobil ''Pucko'' - Strana 29
Strana 29 od 31 PrvaPrva ... 1925262728293031 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 281 do 290 od ukupno 303
    Renault 4 Alpine Avatar od  frik-ri
    Član od
    26.03.2008.
    Aktivnost
    30.11.2018
    Godine
    48

Re: Frikomobil ''Pucko''

Kazu da je minimalna dobava zraka 300 lit... Kao cak i 350 pa na dalje... Tako kazu... Ne znam - ja sam osobno to prvi put radio i mogu reci - vise nikada!!! Dva dana sam pljuvao ljepljive smrklje... Nos, grlo... Sinusi, kosinusi... Kad frknes smrkalj i plisnes ga na zid - mozes gletat s njim...
    Imaj u vidu da je ovo aluminij, da felge nisu bile jako u banani sto se tice hrde i slicnog... Mislim da za neki ekstra hevi djuti posao, neki posten hrdav komad lima mora biti mrcinski kopresor... Inace ces trositi pijeska milion. Nece ti se isplatiti ni da imas ekspozituru Neb_Mes_Galvenizejšn ltd usred Saudijske arabije!
    Evo, bas idem osedlati svoga crnoga ata vjernog i odjahati do Litl Pis Of Hevna... Diha-diha... Jedva sam docekao sunca malo da vrancu promrdam zupcanike i Šimano getribu ...
    Master of the 25kW - Toruk Macto

...''...Mayday, Mayday, Mayday Calling all stations.This is Golf Mike Oscar Victor Juliet IMC CU.NIMB.ICING In great difficulty.Over...
    Welcome's waiting... We're anticipating... You'll be celebrating, when you're down, and braking
    ...'' (M.Oldfield;Five miles out)

Renault 4 Alpine Avatar od  Neb_Mes_Ur_Mau
    Član od
    24.04.2007.
    Aktivnost
    29.04.2023
    Godine
    52
    Unosa na blogu
    1
    Slike
    137

Daj se prestanite zahebavat sa tim, oboljenje koje se dobija pri nepravolnom rukovanju strijem za pjeskarenje se zove "SILIKOZA", naime, kod iste se buše pluča koja poslije udisanja tog pijeska izgledaju kao sito i rešeto, i nema načina kako bi se to oboljenje liječilo. Pa nisu zabadava komore za pjeskarenje rađene od lima i 100% zadihtovane, na gornjem kraju postoji/postoje otvori na koje se kači prinudna ventilacija koji "maglu" preko filtera izbacuje napolje, van objekta...
    Ozbiljno upozoravam da se ne igrate sa tim, napravite pristojnu komoru pa udrite, ovako rizikujete da vas za koju godinu ne bumo gledali na skupovima...
    Pozdrav i pamet u glavu...

Član od
    26.03.2008.
    Aktivnost
    30.11.2018
    Godine
    48

Joooj Neb_Mese... Ti sad... Ono... Sta bi mi pricao kad sam kao klinac bio u Legiji stranaca? Vijetnam, Laos... Kambođa... Ratovali smo goli i bosi... Nismo imali ni puske ni metaka... Gadali smo neprijatelja skorpionima i paucima... Skripali smo viljuskama po tanjirima pokraj zmija otrovnica da se ukoce i onda ih bacali kao koplje... Tsja, jbte, e... Nije se imalo. Nismo ni žnjira na cizmama imali... Cizme smo vezali glistama... Lako ratovati sa parama - kupis tri satelita, dva Avaksa, jedan polovni nosac aviona sa nekoliko aviona, dva voki-tokija i samo kazes iz debelog bunkera: ''Jenki... Bravo... Đersi... Tri... Fajf... Zerou...!!!'' i onda im Bata Živojinović salje pozdrave od Vuka Aleksica sa tri hiljade metara visine...
    Niiije to to, brale... Kao i pjeskarenje u hermetickoj komori... Trebas znati par osnovnih pojmova... Lim i zeljezo davaju spoj koji se zove gejlinij... Ventilator je u biti gejtilator... Ventilacija je gejtilacija... Takve komore su jedino dobre za farbanje, ono u fazonu duginih boja i tako to. Takve tvoje komore imaju veliku manu jer svako malo kad majstor pjeskari ometaju ga razni projektili tipa Najk EirMax3, baklje, kajle, i slicno...
    Nou pejn - nou gejm!!! Inace, onaj kompresor ima dobavu od 350 litara vazduhaonika po času i druka na 12 Bara i 3 Ulcinja.

...''...Mayday, Mayday, Mayday Calling all stations.This is Golf Mike Oscar Victor Juliet IMC CU.NIMB.ICING In great difficulty.Over...
    Welcome's waiting... We're anticipating... You'll be celebrating, when you're down, and braking

Renault 4 Alpine
    Član od
    06.08.2008.
    Aktivnost
    02.02.2022

An Error Has Occurred!
    Sorry Sonne, you are banned from using this forum!
    Pustiti da administratori rade svoj posao, a ne vredjati druge clanove
    Sorry Sonne, you are banned from posting and sending personal messages on this forum.
    This ban is set to expire November 01, 2011,

Renault 4 Alpine Avatar od  Neb_Mes_Ur_Mau
    Član od
    24.04.2007.
    Aktivnost
    29.04.2023
    Godine
    52
    Unosa na blogu
    1
    Slike
    137

Citat frik-ri kaže:
    Inace, onaj kompresor ima dobavu od 350 litara vazduhaonika po času i druka na 12 Bara i 3 Ulcinja. [/u]
    , tih, Ulcinj je vrh...
    Ma razumeli smo se. I ja se nađoh da drobim, a kum i ja šmirglamo glet i farbamo kola bez gas maski, ali silikoza je opasna!
    Znači da će ovaj moj kompresor da završi posao...
    Hvala na informacijama.
    I da, komora se pravi ili od zamrzivača ili od frižidera (devastiranog/rashodovanog naravno)...

Friče, kao što vidim posle onog sms-a koji si mi poslao i vidim da me niko ne pita za tvoj posao i da imaš još uvek itu adresu bivanja, lepo ti napravi komoru da ti ispeskira barem jednu sivu ćeliju ako ti je ostala u lubanji pa lepo daj stavi ono tvoje široko dupence u jednu od Četvorki i lepo prema meni, jer mi je dosadno.
    Završio sam sve grube radnje u kućici u cveću, pa mi sad treba samo pomoć oko biblioteke i nekih ostalih sitnica u vezi - o'š li malo podignuti taj ormar
    hobi je nešto besplatno što te puno košta

www.slepsluzba.com

Član od
    26.03.2008.
    Aktivnost
    30.11.2018
    Godine
    48

Kreee-kreeee... SVRAKA STRIKES AGAIN!!! ... Kreee-kreeee...
    Da ne bi mislili da samo kakim... Da ne mislite da me nema bez veze... Da ne mislite da necu opljackati tri banke i obiti sedam bankomata - sad mi je prilika jer JAGODICA NA PRSTIJU VISE NEEEMAAAMMM... A samim time ni otisaka.

Uploaded with ImageShack.us

Sve rucni rad... I home made pjeskarenje i kasnije rucno pedaliranje i diđejiranje... Za sada su ove dvije dosle do faze da se ogu poceti fino slajfati na vodu... Pvo vodobrusni 800, pa 1200 i onda 2000... Kad to obavim (tamo negdje... Oko jeseni... ) tek onda ide poliranje raznim pastama.
    Posao je mukotrpan - da nema Majka i da me Majk nije nagovorio, odnosno da ih Majk jednom nije uzeo sam, onako iz dosade zuljati i trljati - mislim da bi danas bio puno sretnije dijete. ma zapravo... Koga ja to zavaram... Isplati se svakog truda... Bar nama svrakama...

Uploaded with ImageShack.us

Maaaajjjjjj preeeeeešššsssss... Svhraka...SvhhHhraakaaa... Vidis kako su nam lijepe... Nhhhece nam ih nhhhitko uhhhkrasti... SvvhhhHHHrakaaa... Svrhhhaka!!! Majjjj preeeeššššsssss...

Renault 4 Alpine Avatar od  John Doe
    Član od
    14.04.2007.
    Aktivnost
    20.12.2016
    Godine
    41

Bolest
    Sve je 5 samo je Renault 4!
    R4 at speed :)
    R4 scandinavian flick :)
    May the 4's be with you :D

Član od
    26.03.2008.
    Aktivnost
    30.11.2018
    Godine
    48

Citat John Doe kaže:
    Bolest
    Ako to TI kazes... Onda stvaaaarno... Moram se zapitati neke stvari...
    A sto se tice ''bolesti'' ova rebarca su ciiista psihijatrija...

Renault 4 Alpine Avatar od  Attila
    Član od
    08.12.2009.
    Aktivnost
    01.06.2012
    Godine
    56

Friče-svrako, svaka čast....
    A kad ćeš da ih montiraš ?

Tagovi za ovu temu