Čvrka - Strana 4
Strana 4 od 48 PrvaPrva 1234567814 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 31 do 40 od ukupno 475

Tema: Čvrka

Renault 4 Alpine Avatar od  Whitesnake
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

Re: Čvrka

dva komada 7-10e zavisi od proizvodjaca i prodavca

МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ

Renault 4 Alpine Avatar od  petak
    Član od
    24.08.2009.
    Aktivnost
    04.07.2017
    Godine
    46

2 whitesnake: krivo si razumio.
    Nije nivo kočione tekućine nizak, već je temperatura vrenja kočione tekućine pri donjoj granici (donja granica je 165°)
    Radna odnosno nožna kočnica, radi dobro, lijeva i desna, prednja i zadnja.
    Razlike lijeve i desne kočnice je unutar 10%, a granica tolerancije je 20% (ako imam točan podatak).

Zaključak je da sajlu od ručne treba promjeniti i onda bi sve tribalo biti u redu.

Ali sve jedno hvala na brizi
    R4 GTL 1.1 25kW 1128 688D7/12 HA0-146
    R5 GTE 1.7i 69kW C409 F3N-702 JB3-033
    Laguna 1.6 16V 79kW KG0A K4M-710 JH3-005

Renault 4 Alpine
    Član od
    23.02.2009.
    Aktivnost
    22.08.2013
    Godine
    37

@Zmijo... pa to uopsta nije skupo, znaci mijenjati i da koci kako valja
    @Petak... pa ako je granica vrenja niska to bi trebalo da znaci da je to ulje jako dosta vremena u tim cjevima. Nakupi se valjda nake vlage, ko ce ti ga znat, izgubi ulje svoja sredstva. Zamijeni to, da budes miran. I pazi nemoj da te zmija ujela da ti uk ulje prospe se po renolu cuo sam da pojede farbu ko gladnan vuk janje
    Oče naš koji jesi, RENAULT 4 mi donesi,
    da se sveti ime tvoje,neka bude matalik boje,
    U ime Oca i sina,Neka bude pun benzina.

Član od
    24.08.2009.
    Aktivnost
    04.07.2017
    Godine
    46

Upravo to Djordje. Vlage poteglo i sad zeza.

Mjenjat ulje nego šta, jedino mi nemanja sad bacio bubu u uho pa da probam i kočiona crijeva riješiti u istom potezu. Ne bi škodilo.

I da, paziti ću na to ulje da mi slučajno boju ne uništi.

Renault 4 Alpine
    Član od
    23.02.2009.
    Aktivnost
    22.08.2013
    Godine
    37

ama... znam kakva je situacija, ebga ako iko zna to ja znam, jedva sam nekidan skrpio pare za antifriz ali... 15 evra za crijeva plus 10 evra za nove kocione(ako je povuklo vlage sigurno ih je povuklo pozadi, malo teze naprijed) i mozda u vrh glave 5 evra za novo uk ulje(neznam kolka je cijena pa lupam) i par piva. Znaci sve ukupno 30 evra ili 60 km(pod uslovom da ti pakne pozadi nisu poderane). Jes vala puno... al to se radi jednom sad i ko zna kad opet. A tih 60 maraka jeste povelika, ali je super investicija. Kad se zaletis negdje nemoras razmisljat ocel stat il nece, nego ce stajat ko ukopan. Nije puno dat 30 evra ako se radi o vlastitoj glavi.

P.S. Sajle ako nisu trule vec samo zabagovale nemoras nove kupovat, probaj ih izvuc iz pancira isti procistit, sajle istrljat naftom, pa dobro podmazat toto mascu, ima da klizi ko ludo

Ljudi.... drugo su cevi a drugo su elasticna kociona creva.

Nemogu sad tacno da kazem. Ali elasticna creva su me kostala oko 1600 i misli da su bakarne cevi kostale oko 1300-1600. Sve u svemu.
    Mislim da je oko 40eura... komplet creva i cevi da se nabavi. Ako ti trebaju tacne informacije... javi pa ce se raspitamo.

Na jednoj 4ci mi je jednom puklo kociona cev sto ide na prednji desni tocak. Interesantno iskustvo. Nema kocenja. NEMA NEMA NEMA..... A popravka kostala tada 15 eura. Malo para a mnogo vredi.

Član od
    24.08.2009.
    Aktivnost
    04.07.2017
    Godine
    46

najprije dobre vijesti.
    Sajle ručne kočnice zamjenjene (2 kom, 154 kn,cca 20€) i promjenjeno ulje u kočnicama (ATE DOT 4 0,5lit 37 kn cca 5€)
    Sad je ručna mekana i lagano se povlači.
    Rezultate na valjcima ću vam javiti jer tek popodne idem na tehnički ponovo.

Ali sve jedno moja tuga je jučer bila pregolema . Dobio sam dvije loše vijesti vezane uz čvrku.

1. manje loša (ali ipak loša)
    istrulila mi je brtva glave motora i mora se mjenjati.
    Ima već neko vrijeme da primječujem kako mi fali rashladne tekućine i reko sam sebi,
    sigurno pušta na nekom crijevu. Provjeriti ću gdje pušta, prije nego promjenim antifriz.
    Stavio sistem pod tlak (kod jednih mojih "meštrov"), kad ono nisu crijeva nego brtva glave.
    Sreća je da ne mješa ulje i vodu već samo gubi vodu.
    I sreća je da sam to na vrijeme primjetio pa nije izgubio dosta vode i ostao na suhom i
    nedaj bože prokuhao
    Da se to srediti! Čak ni ulaganja ne bi smjela biti prevelika

2. puno lošija (zbog koje jučer nisam s nikim razgovarao, čak me ni moj mali slinčić
    nije uspio oraspoložiti, a to mu redovito uspjeva)
    Dakle dok sam šarafio po ručnoj kočnici morao sam dignuti auto na dizalicu. (hvala "meštrima" što mi povremeno dopuste korištenje njihove radione i dopuštaju mi da sam
    šarafim po autu uz njihovo budno oko da ne sostane viška dijelova)
    I pri tome se je cijeli auto "objesio". Vrata nisam uspjevao ni otvoriti ni zatvoriti dok
    nisam spustio auto na tlo.
    Mojoj dragoj čvrki je šasija istrulila
    Najveći je problem šta to nitko u Dalmaciji (potez Zadar-Šibenik-Split) nije voljan raditi.
    Jer svim majstorima ovdje je to samo jedna stara islužena četvorka i neda im se zafrkavati
    s tim.
    "neisplati se" najčešći je njihov odgovor.

Jedan u Splitu je čak i voljan raditi ali za nekih 2000€ sa tendencijom rasta jer "nezna se
    na šta će s naići kad se sve otvori" (tih novaca sad nemam, a nisam siguran ni kad ću ih
    slijedeći put imati na hrpi).

Riješenje je raditi sam, ali nikad se nisam u životu bavio limarenjem ni zavarivanjem, puno mi je upitnika u vezi limarenja i bojim se kad ju raskopam (toliko bi znao ) da to više bog neće sastaviti.

Uglavno moja tuga je pregolema i nisam ni sam pametan šta napraviti
    Još uvijek sam pod dojmom

Renault 4 Alpine
    Član od
    23.02.2009.
    Aktivnost
    22.08.2013
    Godine
    37

Ama da se i to srediti, za mnogo manje od 2 hiljade evra, samo se mora par granica pregazit. Natocis pun rezervar i pravac za Srbiju. Prije toga dogovori se s nekom od forumasa nek ti zakazu kod majstora termin :) cjena varenja jedne torzije tamo kod sape je rekose oko 100 evra, a grede su jeftnije. sve to puta 2 sa zastitom te treba izac max 400 evra(ili mozda grijesi, forumasi ispravite me) Uglavnom mnogo je manje od 2 iljade. Uzmi jos 100 evra za gorivo i pivo i hranu, znaci 500. To ti dodje 4 puta jeftinije od tvog majstora, a jos i obidjes stranu zemlju

Mada mozda se vise isplati trazit drugog rendzu pa taj da ti ostane za dijelova, ko ce ga znat to sa torzijama je delikatna stvar

Po tome sto codek rece... neverujem da su samo grede i kutije na torzijama. Verovatno je stradao deo ispod vozacevih i suvozacevih nogu. Pogledaj slike sasije u temi Kralj Brda. http://forum.renault4serbia.com/inde...ic,1286.0.html
    Bice ti jasno o cemu je rec.

Renault 4 Alpine
    Član od
    23.02.2009.
    Aktivnost
    22.08.2013
    Godine
    37

@Nemanja...Pa zar i taj dio ima obicaj da struli
    Po onome sto sam ja skonto on je digo na onu veliku automehanicarku dizalicu sa 4 ruke auto, pa se nisu mogla vrata otvorit. To mora tako da bude, bar ja jos n jednom ne vidjeh auto koje se malo ne istegne na toj dizalici. Jer ipak auto mora bit elasticno a ne komad leda.

nadam se da nije to u svakom slucaju

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •