juce mi u Golasu kazu da su imali originalne i da su prodali nekome u Hrvatsku pre mesec-dva. I znam da mi je nesto poznata prica da je neko nabavio...tvrde da su original i da su im godinama stajali
petak kaže:
juce mi u Golasu kazu da su imali originalne i da su prodali nekome u Hrvatsku pre mesec-dva. I znam da mi je nesto poznata prica da je neko nabavio...tvrde da su original i da su im godinama stajali
petak kaže:
Citroen 2 CV
He, he, he, he...
eno ti tamo na jednoj od slika ugrađeni!
NApraviti ćemo druge identične originalu :)
R4 GTL 1.1 25kW 1128 688D7/12 HA0-146
R5 GTE 1.7i 69kW C409 F3N-702 JB3-033
Laguna 1.6 16V 79kW KG0A K4M-710 JH3-005
Juce sam bio dosadan kod Golasa, pa su pristali da mi pokazu katalog. Postoji i prednji deo poda i kraj poda gepeka. Nisu nikada porucivali do sada. Navodno ce proveriti sa dobavljacem iz Danske da li je moguce poruciti i koja je cena.
Citroen 2 CV
Djenka sve to imas tu...
http://www.franzose.de/en/Renault/R4/
Znam da ima. Ali ovi pragovi su kod Golasa bili 55 eur/kom, a kod nemaca su 150 eur/kom + svi troskovi transporta.
Pa ako bi taj odnos bio i za ostale delove![]()
Citroen 2 CV
Ovi pragovi su bili te cijene zato sto su zaostali originalni.
Malko novosti!
Stvari se sporo odvijaju ali se ipak kreću.
Zbog kroničnog nedostatka vremena i rupe u mom žepu sve to ide kako ide, ali doći će to do kraja, nebio ja - ja.
Iskidan krak šasije
stroj za savijanje
stroj i meštar u akciji
Savijanje kraka
Savijanje pojačanja
Gotov komad
Poklapanje rupa
Kako Vas se čini? Jesu li rupe na komadu i pojačanju pogođene?
Ovo je napravljen ogledni komad.
Usvoijo sam neke njihove primjedbe tehnološke prirode kako bi se dobile točne i precizne mjere kod savijanja
Komad je sad kod limara koji će provjeriti kakav je položaj rupa i pojačanja u odnosu na ostatak šasije.
Ako treba štogod korigirati, korigirati će se, ako ne super!
U originalnom komadu će se još točkasto zavariti unutarnja pojačanja tako da će limar dobiti gotov krak.
problem su mi dva dijela kraka koja nemogu napraviti bez velike prese i pravog alata.
Prvi problem (manji) su utori na gornjoj površini kraka (onoj na kojoj "leži" gepek)
Drugi problem je prihvat amortizera. Njega bez alata i prese nije moguće napraviti, tako da će se morati skidati sa starog kraka i prebacivati na novi.
Recite mi koliko Vas ova dva nedostatka smetaju? Zanima me Vaše mišljenje da li bi tome prdavali veliki ili manji značaj!
Odlično si ovo odradio, a ovo za amorte neka te ne brine, svi rade upravo na opisani način: skinu staru šolju, malo je srede, prepituraju i zavare je na krakove. Od menepetak kaže:
![]()
odlično izgledakolika je cijena takvog komada? koja je debljina lima?
Kič je niskovrijedno stvaralaštvo s umjetničkim pretenzijama i ciljem dostupnosti što širem krugu ljudi. Najčešće podilazi nerazvijenom ukusu i izvjesnim potrebama ljudi, koje su na granici vrijednosne i moralne neprihvatljivosti, ali s jakim emocionalnim nabojem.
'88 R4 GTL
'80 GS Super 1.3
Cijena je još predmet razgovora.Kapetan Zec kaže:
Ovo je sam ogledni primjerak kako bi se definirale točne pozicije rupa.
Fale još razna ojačanja koja idu unutar kraka, a koje bi također oni radili i točkasto zavarili.
Za sad je jedini uvjet od njih da se rade oba kraka od jednom. Znači nema komadno nego u paru (lijevi i desni) zbog velikog škarta materijal koji je i najveća stavka u cijeloj cijeni.
Ovo je izrezano od najobičnijeg čeličnog lima debljine 1 mm.
Za konačan krak bi se možda išlo na neki kvalitetniji konstrukcijski čelični lim također od 1 mm