Zovite ih gurtne ili pakne, kako hocete, samo pomognite
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 10 od ukupno 14
    Renault 4 TL Avatar od  Rendzerica
    Član od
    08.11.2007.
    Aktivnost
    26.08.2025
    Godine
    48
    Slike
    3

Zovite ih gurtne ili pakne, kako hocete, samo pomognite

Zdravo ekipo

Imam problem sa kocnicama, treba da mijenjam prednje gurtne, kochnica mi je skroz nisko...gurtne su samostelujuce znate i sami, ali oni zubi su se pojeli tako da nema stelovanja, vec moram da ih mijenjam. To je inace GTL iz '82., i varijanta je naprijed gurtne ali vece nego nazad.
    E sad, u CG ne mogu nidje da ih nadjem , pa vas pitam znate li neku prodavnicu u BG koja to ima? Brat mi zivi u BG, pa bi mi on to organizovao.

Frka je veca jer ne mogu da registrujem Rendzera dok ne nabudzim kochnice, a registracija mu je istekla. U principu ja mogu da zakochim s njim, vise sto ga znam kako dise nego sto su dobre kochnice, al to je nedovoljno za standarde tehnichkog pregleda koji su od nedavno strasno rigorozni. U voznji se snalazim, kad je neka veca nizbrdica dignem rucnu 2 zuba da primakne gurtne dobosu i onda je pedala visochija i mogu zakochit solidno...al isto bi se neko drugi zakuca nedje da $edne u njega

I nemojte mi savjetovati da stavljam diskove, GTL sistem itd...grijeh bi bilo izgubit ruchnu ispod volana, uzeo bih mu dusu...ni vi to ne zelite

PS. Kako je po vama ispravno zvati taj dio, pakne ili gurtne? Meni se chini gurtne, al' je nesto grdan izraz

Zahvaljujem i pozdrav*

Renault 4 Alpine
    Član od
    18.04.2009.
    Aktivnost
    13.05.2012
    Godine
    35

Re: Zovite ih gurtne ili pakne, kako hocete, samo pomognite

Koji je kod tebe sistem pakni, girling ili bendix???
    Ako je girling na njemu imas sve zubce i ostalo sto se dobije u kompletu, a ako je bendix moras prenositi opruge i zubce sa starih, a imas i posebno da ih kupis(zubce i opruge) ako su se istrosili i polomili.
    Ja sam nedavno narucivao iz Beograda bendix zadnji desni kocioni cilindar 1550dinara(oko 16evra) i pakne(komplet sve 4) 1300dinara(oko 14evra).
    "AUTO EXTRA" +381117839999 Gospodara Vucica 33 Beograd
    Druge automobile cenim i poštujem, a jedino RENAULT volim!!!
    Les autres voitures apprécier et à respecter, et la seule RENAULT préférence!!!

Concentration, réflexion, action!

Pakne su ono poluokruglo čelično i na njih su nalepljene ili nekada davno zanitovane gurtne koje normalno nisu od metala

Član od
    08.11.2007.
    Aktivnost
    26.08.2025
    Godine
    48
    Slike
    3

Girling ili Bendex...ne znam stvarno, ne mogu da lupam. Vidio sam u R4 knjigu da se spominju samo Girling kochnice. Ako ti nije dosadno napisi u cemu je razlika izmedju ta dva sistema.
    Uglavnom, Slobo chestitam, zvao sam, kazu da imaju hvala

Znachi ipak pakne, svaka chast

Renault 4 Alpine
    Član od
    22.04.2007.
    Aktivnost
    04.06.2013
    Godine
    51

Citat Sloba R18TLS kaže:
    Koji je kod tebe sistem pakni, girling ili bendix???
    Ako je girling na njemu imas sve zubce i ostalo sto se dobije u kompletu, a ako je bendix moras prenositi opruge i zubce sa starih, a imas i posebno da ih kupis(zubce i opruge) ako su se istrosili i polomili.
    Ja sam nedavno narucivao iz Beograda bendix zadnji desni kocioni cilindar 1550dinara(oko 16evra) i pakne(komplet sve 4) 1300dinara(oko 14evra).
    "AUTO EXTRA" +381117839999 Gospodara Vucica 33 Beograd
    Слобо молим те убудуће на пп што се тиче радњи .Сутра идем код спонзора клуба ТТД Јужни Булевар и обавештавам о цени овг дела
    Јавно на форуму може да се помиње само ТТД јер ем што су нам спонзори ,ем што нам увек изађу у сусрет како са ценом тако и са брзом набавком дела

Renault 4 Alpine
    Član od
    18.04.2009.
    Aktivnost
    13.05.2012
    Godine
    35

OK sorry Mirkane, nisam znao, a iz TTD-a su extra ljubazni likovi i oni su mi dali broj od te druge radnje posto oni nisu imali pakne za moju 18ku.
    U buduce pazim da ne bi bilo

Renault 4 Alpine
    Član od
    18.04.2009.
    Aktivnost
    13.05.2012
    Godine
    35

Eto Rendzerica videlasi sta je MIRKO 5 napisao, sacekaj da javi za cenu pa kod njih onda naruci.

Razlika izmedju Girlinga i Bendixa je u tome sto Girling ima ove polugice(oznacene crvenim pravougaonikom), a Bendix ih nema, vec ima jedan poseban zubac za kacenje rucne kocnice(oznacen zelenim krugom).I naravno drugaciji je sistem hvatanja pakni pomocu federa, drugacije su federi rasporedjeni.

Renault 4 Alpine
    Član od
    23.02.2009.
    Aktivnost
    22.08.2013
    Godine
    37

moj jedan jaran (vozi r5) je zadnje pakne uvjek nosio nekom ciki koji mu je to nitovo za male pare. Kazivo je jaran da bude losijeg kvaliteta i da se nesto prije istrose od ovih fabricko novih, al da je opet jettinije na kraju izadje.
    Oče naš koji jesi, RENAULT 4 mi donesi,
    da se sveti ime tvoje,neka bude matalik boje,
    U ime Oca i sina,Neka bude pun benzina.

Bilo i u BGD koji su nitovali (koje se nituju) ili lepili ove novije ali mislim da ih je sve manje jer su nove pakne postale relativno jeftine a dugotrajnije sigurno od "budženih"...

Član od
    08.11.2007.
    Aktivnost
    26.08.2025
    Godine
    48
    Slike
    3

Izvinjavam se...prekrsise se propozicije zbog mene

Onda je ovo na slici kombinacija oba sistema koliko vidim, svakako hvala na objasnjenju.

Meni je poenta da ima ove stelunge sa zubcima, suva pakna mi ne znachi mnogo. Zvat cu prodavca da provjerim.

Slične teme

1. Pakne zadnje bendix
    Autor Rendzerica u forumu Prodajem
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 04.12.2016, 10:38
  2. SAMO DA VAM JAVIM
    Autor temp511 u forumu Predstavljanje
    Odgovora: 25
    Poslednja poruka: 10.01.2011, 19:13
  3. Sam samo ja lud ili...???
    Autor frik-ri u forumu Forum o forumu
    Odgovora: 19