Ovakvi su bili. Ima ih i po BGD-u ali jako, jako retko jer ovde, kao što znaš zimi so uništava auta. Bio je i 850-special. Taj je išao bukvalno kao osa. Za to vreme bio je čudo od serijskog auta koliko je iz relativno male kubikaže izvučeno snage i živahnosti. Imao sam priliku da ga vozim i bio sam, sa obzirom na moje godine, fasciniran.![]()

Citat
S tim da Buba ima ''prednost'' nad katrom jer trosi milion litara za razliku od <katre koja trosi kao Zippo. Ako su obadva motora originalni, pogotovo ako su to Bube 1200 i Katre TL rade preko 300.000Km bez beda. Doslovce!!! Bolje je uzeti takav motor sa 250.000 i znas da trosi malo vise ulja - Buba malo vise kad joj je 0,5Lit - 0,8Lit normalno i voziti se na miru jos skoro 100-tinjak tisuca nego uzeti ''novi generalno sreden motor''. Ovo govorim iz vlastitog iskustva. Frend ima Bubu u koju je ugurao motor koji je stajao doslovce 10 godina i ima minimalno 185,000Km - mozda ima i 285.000Km
(jer ima kilometar sat sa pet znamenki i uzeo ju je sa 85.000Km). Malo slabije vuce, malo vise trosi ulja, ali on ne staje od Rijeke do Zagreba ili od Rijeke do Splita. Dok njegov frend sa ''novim generalno sredenim motorom'' mora tu i tamo stati jer se pocinje grijati. Ide bolje i bolje vuce ali se tu i tamo zna pregrijati.
Zbog toga sam jako emotivno vezan za ovaj model.
I eto, tako je ovaj model ušao u moj život i ostao jedini Fijatov model prema kome imam neku emociju...

car
Kao nije niti razmisljao da ga prodaje iako je auto skoro dve godine bio parkiran uz cestu pod nekim drvom. Tu i tamo provozan i upaljen, ali ipak - dve godine je stajao. Kao dok se skupi kinta - auto je tu i nema beda. Jos ce ga on preparkirati u svoje dvoriste i malo ga oprati, srediti i tako to...
Tocnije...
Posto je to Volvo 244 izgleda kao ooogrooomni kockasti bombon od pet metara!!!
Limarija mu je u izvrsnom stanju, unutrasnjost takoder... Motor je 2,4 lit sest cilindara diesel (onaj iz VW kombija LT serije.