posto treba da pocnem da radim na jednoj 4-ci, koju planiram dosta vizuelno da promenim, zanima me da li je neko pokusavao da ojaca vesanje, tako da auto bude tvrdji. planiram da spustim malo auto na torzijama, pa bih zbog toga da bude i kruci. razmisljao sam da dodam pomocne opruge, ili da ojacavam torziju varenjem. da li je neko tako nesto pokusavao?

Citat
ali...
) to bi trebao odraditi neki uistinu profesionalni i ozbiljni majstor. Bilo da je kovac, tokar ili inzinjer neke metalne struke.
Reci cu ti samo jednu stvar - stari mi ima dvije sjekire koje je napravio neki njegov, sada vec pokojni prijatelj koji je radio kao kovac u bivsoj tvornici Rikard bencic u Rijeci. da ne duljim - te dvije sjekire su nadzivile vec barem deset drzala, barem troduplo vise sivonja koji su ih zaglavljivali u panjeve do te mjere da su se morale oslobadati motorkama. Poanta svega je da se sa te dve sjekire jos dan danas mozes obrijati.
Taj profil bi u biti glumio ''pojacanje'' kao kada na dasku pribijes letvu okomito odozdol kada kariolom (kolicima/tackama) punom betona vozis beton dok betoniras plocu.