Novi zakon o bezbednosti saobracaja (ZOBS) - Strana 9
Strana 9 od 12 PrvaPrva ... 56789101112 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 81 do 90 od ukupno 116
    Renault 4 Alpine Avatar od  Mocni Rendzer
    Član od
    09.05.2007.
    Aktivnost
    04.01.2016
    Godine
    55

Re: Novi zakon o bezbednosti saobracaja (ZOBS)

Citat doctor kaže:
    Za starije tipove automobila u koje se fabricki nije ugradjivao zadnji pojas,ta odredba ne vazi!
    Što će reći, stavim sedište za dete na zadnju klupu, stavim dete u njega i teraj... Ipak mislim da neće ići tako.

Zumbuli su zumbuli, a ruža je ruža,
    pa da na kraj sveta iznikne.

Renault 4 GTL Avatar od  Deki
    Član od
    19.11.2009.
    Aktivnost
    31.05.2020
    Godine
    52

Pratim pazljivo misljenja na forumu o ovoj zanimljivoj temi,pa da se ukljucim i ja.Pisem iz ugla profesionalnog vozaca sa stazom od 15 godina u saobracaju.Ovo sto zovu zakonom je prepiska zakona iz zapadnog sveta i nama jos daleke civilizacije.Videla zaba da se konji kuju pa i ona digla noge! 1. Hoce vlast da sacuva zivote svojih gradjana,smanji smrtnost u saobracaju,lepo.Samo pre toga izda na desetine hiljada vozackih dozvola maltene blanko,auto skola na svakom cosku,bez licence otvara kako ko stigne ima ih vise no kladionica.Naravno te i takve dozvole izdaje licno MUP,na poligonima sirom srbije.Lepa zarada.2.Ista drzava u isto vreme dozvoli uvoz svega i svacega,setimo se C.Gore,Belih Manastira i slicno. Lomova na tone,al zarada lepa. Posle te krseve naplacuje evro po kubiku za registraciju.Za to vreme milicija prilagodljiva gleda kroz prste maksimalno,uz malu novcanu nadoknadu.I tako skoro dve decenije.E sad cemo preko noci da menjamo navike,sad cemo u evropu i svet.A to ce malo teze ici. Putna mreza katastrofa,auto put jedan jedini ko bob i sankaska staza na trebevicu,i pun skakaonica kao na planici. Vidite put ka lepom jadranu,neznas sta je crnje ibarska,ovcarsko -kab. klisura borova glava ili dolina lima.Zivi horor na tako malo km.I drugi pravci nisu nista bolji izuzev po vojvodini gde je situacija malo bolja,sticajem okolnosti.Putokazi i signalizacija jos gori,jadni ovi retki stranci sto se vozaju nasim drumovima. A ogranicenja su tek extra. Celom ibarskom se vozite 40-60 km/h.Sve podredjeno reketiranju nesavesnih vozaca koji jure preko "tolikih ogranicenja",zamislite ako postujete sva ogranicenja u Budvu cete iz BGD-a stici za nekih 20 -tak sati. To je valjda bezbedna voznja,osim ako pritom nezaspete bar triputa za volanom.Drustvo nas standard i dosadasnja praksa me navodi na razmisljanje da je ovo cista otimacina,udar na sirotinju,i po meni u praksi nesprovodivo pravo.Da bi povecali bezbednost na drumovima narod najpre treba edukovati,poboljsati sistem obuke ucesnika u saobracaju,i praviti i poboljsati putnu infrastrukturu. Sve ostalo je silovanje naroda i iznuda na silu. Zakon se mora postovati naravno,to vazi iza nas ali da bar jednom ova drzava pokaze sluha za svoje gradjane. Drugari zelim vam srecne puteve i da vas dobro sluze rendzeri postujmo propise i da nas iz dana u dan bude sve vise,neodustajte od ove R-4 ideje,pa makar svaki mesec isli na tehnicki. Ipak je to POBEDNIK VREMENA, pobedice i ovaj put.

Renault 4 Alpine Avatar od  Whitesnake
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

@Deki
    Pobedice opet, a i za tekst

МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ

Renault 4 Alpine Avatar od  Neb_Mes_Ur_Mau
    Član od
    24.04.2007.
    Aktivnost
    29.04.2023
    Godine
    52
    Unosa na blogu
    1
    Slike
    137

Bildenberg i Srbija!

1. pas im mater njinu.....
    2. represije nikad nisu donijele pozitivne rezultate - mali milion primjera u bliskoj i daljoj istoriji/povijesti
    3. u Nemackoj na radiju javljaju tacne pozicije kako policista tako i blicera pa cak i za one fake radare i upotreba radara nije zabranjena vec se njihovo koriscenje cak i podstice jer je dokazana njihova preventivna uloga - sta je zabranjeno, zabranjena je upotreba jamera (uredjaja za ometanje radarskog snopa).
    4. stopa poginulih se uklapa u dugorocne planove grupe Bildenberg, a ciji je cilj smanjenje svetske populacije za 2 milijarde.
    5. kaznjavanje po novom "zakonu" dovodi do sledeceg - 'ko ne bude imao love da plati kaznu/kazne prodace svoju cenjeni "krs" da bi istu platio, a kako zahvaljujuci bankarskim visokokamatnim kreditima i malim platama gradjanin nece biti u mogucnosti da kupi drugo vozilo po automatizmu dolazimo do drugog Bildenbergovog cilja-sacuvati resurse za bogate!
    6. Atila je pre napisao da mu je za auto odobren tehnicki na dve godine-tko onda prica da nasi prilagodjavaju zakone EU formi (zemlje sa dvogodisnjim tehnickim - HU, D, CH - to je sto sigurno znam)
    7. Obavezna upotreba svjetala - isti zakon su primenjivale i Hrvatska i Austrija (Nemacka je razmisljala) ali su nakon obimnih studija od istoga odustali - razlog je veca steta od uticaja co2 nego od materijalne stete kao direktne posljedice saobracajnih nezgoda (iz bilo kojeg razloga) - elem, sijalice krace traju kao i delovi motora direktno u sprezi sa istima, rad koji je potreban da se sijalice proizvedu, sirovine, kraci vek trajanja akumulatora (PB, NiCd itd/zaboravili ste ugasiti svetla - pa pa akumulator), veca potrosnja goriva, a stopa nesreca se ne smanjuje u ocekivanom procentu....

Zakljucak: zakon je namjerno napisan u represivnom (cak prijetecem) tonu sa ciljem da onima koji ionako nemaju oduzmu na krajnje perfidan nacin i ono malo sto imaju da bi ovima sto imaju mnogo ostajalo jos vise. Nitko ne moze da me ubijedi da oni ovaj zakon nisu pisali u nasem interesu, razlozi su i vise nego ocigledni ( sto na semaforima i dalje stoji zuto svetlo kad je i ono zabranjeno kao i crveno ), sta cemo sa clanom zakona koji kaze da se na prednjem sedistu ne sme prevoziti osoba mladja od 12 godina, a ja recimo imam R4 Servis koji se vodi sa dva sedista (kangu, doblo, kedi i ostali furgoni) - pa gde da im oca njinog turim onda dete!?
    Ja mislim da je sve spremno za jednu kuku i motiku pa da vidimo gdje ce cija glava da zavrsi.
    I umesto da naprave ceste, da povezu srpske gradove autoputevima oni uvode kazne, ovlascuju pandure da budu bog i batina (kadija te tuzi, kadija ti sudi) i uvode cipovanje gradjana (biometrija i zig zvijeri) i trose novac na 400 kamera ( pretpostavljam visokorezolucijskih sa motornim zumom ( x 800,- jura+kablaza+centar+monitori+montaza+osoblje+ostal a oprema) pa da vidimo koliko je ostalo nenahranjene dece i staraca u ovoj i ovakvoj Srbiji samo da bi njima bilo ugodno i lagodno. Uostalom super manevar, imajuci u vidu da nam je prosle godine EU odobrila milijardu evra pomoci, a cije benefite ja nesto nisam osjetio na svojoj kozi ( da ne budem sebican, ni na kozi mojih bliznjih)

Renault 4 Alpine
    Član od
    23.02.2009.
    Aktivnost
    22.08.2013
    Godine
    37

@Gospodin vrac... sledece nema bas veze sa zobsom...ali nek mi se oprosti off.
    Negdje sam citao da npr amerika i ostale zemlje koje su umijesane u svemirski program potrose toliko love na te silne letjelice i ostala cuda koja lansiraju u svemir, da kad bi tu lovu ostavile za npr hranu... mogli bi nahraniti cijelu afriku i sve ostale gladne zemlje i narod gladni.
    Ali ilzgleda da stvar funkcionise malkice drugacije. Resursi si pri kraju...zemlja krcata...previse ljudi... kad bi to amerika i ostale zemlje uradile nahranile svijet(a dakle vrlo lako to mogu) raja bi se namnozila ne bi imo ko gdje da stoji... Velikim silama je upravo to i u cilju, da kako i sam kazes smanje populaciju tih visokorazmnozavajucih zemalja.
    I onda jos jedna stvar... u danasnjem svijetu vazi pravilo: "da bih ja bio jak ti moras da budes slab. da bi se vidjelo da sam ja bogat ti moras da budes bijeda na prosjackom stapu". Bogatim je uvijek bio cilj da se sto vise obogate, a to je moguce samo ako one siromasne ucinis jos siromasnijim. Pa zar bi ja bio faca sa mojim najnovijim bmw dzipom ako bi svak vozo isti? Tako ti je to. Od politike zazirem jos od malih nogu, naprosto zbog jedne stvari: sto niti jednom nisam vidjeo nekog politicara da govori i cini neku eticku stvar, a da je cini zbog te stvari, a ne zaradi nekog "viseg" cilja tj. njegove cjenjene pozadine. Pa pogledaj samo sta se ovdje kod mene u bosni radi... skoro su bila neka racunanja(slab sam sa memorijom ne pamtim nista...pa sledece brojke lupam nisu sto posto tacne) i ljudi su izracunali da prosjecnoj porodici u bih je za jedan sasvim prosjecan zivot potrebno oko 1600 maraka mjesecno. A prosjecna zarada je 400 maraka. I sto znaci da 70 posto stanovnistva zivi na bijedan nacin. 20 posto na solidan, a onih 10 posto mogu da voze pomenutog bmw dzipa.
    Saobracaj kao takav je podlozan zakonu iliti zobsu, a zobs je podlozan politici, a ista je uvijek bila neeticna i puna lazi obmane i kojecega jos. I zato nek te nista ne cudi, sve je to samo saraf jedne masine koja nas sve lagano melje. I sto je najgore to je jedna od onih masina koje nikad ne izdaju i zatrokiraju.

I za kraj...posto su praznici i posto sam svaki dan pjan ko pozadina i veseo ko luda dvorska a ujutru mamuran pa ti sad evo ovaj tekst i pisem, dragi vracu preporucujem ti da odes na jutub ili u svoju licnu kolekciju muzike i pustis onu: every life has some troble, buth if you worry you make it double... dont worry be happy.

Eto ga... vidis da moze ;)
    Oče naš koji jesi, RENAULT 4 mi donesi,
    da se sveti ime tvoje,neka bude matalik boje,
    U ime Oca i sina,Neka bude pun benzina.

Renault 4 Alpine Avatar od  Neb_Mes_Ur_Mau
    Član od
    24.04.2007.
    Aktivnost
    29.04.2023
    Godine
    52
    Unosa na blogu
    1
    Slike
    137

Smisao mog teksta, avjerujem da iz istog razloga i drugi pisu je da se podigne nivo svesti nas obicnih gradjana i da konacno uzmemo stvar u svoje ruke i da se malo i mi pitamo....

Vise mi lezi pesma "jestrdej, ol maj trabls sims so far avej...."

Renault 4 Alpine
    Član od
    23.02.2009.
    Aktivnost
    22.08.2013
    Godine
    37

Ma...svaka cast na pokusaju ali na tom polju sam ti totalni pesimista. Imaju gradjani svijest da ih neko cijedi i tlaci i muci... imaju oni tu svijest vec tri hiljade godina, pa nikom nista. Neko digne bunu prolije se krv par dana bude ok onda opet ista slika. Neko proba nesto na "demokratski" nacin rijesit, isto tako u najbolju ruku uspije nesto uradit na dva tri dana da bude ok, i oda dodje vec neko ko ce smislit jos bolji dacin da se cijedi narod.

Tako ti je to... svaka knjiga istorije govori o tome, ni u jednoj ne procitah da je bilo nekog duzeg perioda blagostanja. Finansijska "kriza" je pojam koji se zadnju godinu dana vrti i previse, a u stvari kriza je od kad istorija postoji.

Mozes ti meni podici svijest da zakon ne valja, ali nista od toga dalje ne ide. Izborima je vecina izabrala vlast... i sad bi da se zali sto im ta vlast donosi lose zakone. Ne ide to tako

mozes ti dizat svijest kolko oces ali novi zobs je donesen i ti il ga postuj il ga krsi. trece ti nema.

Oče naš koji jesi, RENAULT 4 mi donesi,
    da se sveti ime tvoje,neka bude matalik boje,
    U ime Oca i sina,Neka bude pun benzina.

Citat Djordje kaže:
    ... Finansijska "kriza" je pojam koji se zadnju godinu dana vrti i previse, a u stvari kriza je od kad istorija postoji.
    E, tu si se prevario, Djole prijatelju. Ova sadašnja može se usporediti samo sa onom iz 1929 - slom Njujorške burze. Ipak sam ja na tom području maher, ako nisam kod mehanike
    hobi je nešto besplatno što te puno košta

www.slepsluzba.com

Renault 4 Alpine
    Član od
    25.07.2009.
    Aktivnost
    03.08.2016

Laicki bih rekao da ste obojica u pravu :)
    Ko nema njemu je kriza oduvek , kao sto je Djole napomenuo,sirotinji je oduvek isto i uvek ce biti( ne mislim na Djoleta nego uopsteneo).
    Kada se dese ovakvi krizni udari onda krizu osete i oni bolje stojeci ,recimo srednje klasa i delovi vise,jedina razlika je sto se po prestanku krize povrate.
    Ali ovakve krize dobro dodju kao izgovor pojedinim vladama
    u drzavama gde je privreda totalno unistena i gde nema zakona .
    Nama je svejedno da li u svetu ima ili nema krize kada vecina gradjana
    zivi daleko ispod svih kriterijuma neovisno od svetskih tokova novca.

ali oko para ,to je financija, ja sam Gotova priča
    hobi je nešto besplatno što te puno košta

www.slepsluzba.com

Slične teme

1. Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima
    Autor IDIBREACAJE u forumu Klub
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 15.03.2013, 19:23
  2. novi
    Autor nalim cibab u forumu Predstavljanje
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 22.03.2012, 20:59