Novi zakon o bezbednosti saobracaja (ZOBS) - Strana 5
Strana 5 od 12 PrvaPrva 123456789 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 41 do 50 od ukupno 116
    Renault 4 Alpine
    Član od
    09.01.2008.
    Aktivnost
    08.04.2017
    Godine
    41

Re: Novi zakon o bezbednosti saobracaja (ZOBS)

e sto se tice tih bumbara, ja se smo radujem fami, ili onaj stacionarni radar koji se postavlja u kola ili gde god. dobro realno ni meni taj radar ne odgovara, ali mi je drago samo zbog tih "bumbara" koji vise nece moci da kazu hoces pola-pola ili pomoc prijatelja. ja znam jednog tipa koji je mnogima bio pozadina, cim nesto zabrljaju oni njega zovu da ih vadi iz g..... e sad tom liku su pre 3 nedelje 2 puta pisali za prekoracenje brzine, jer ga je uhvatila fama. znaci dolazi vreme da nema vise zezanja, sve mora da bude po PS-u. a i nije vise potreban policajac da te kani, moze kazna i sama da stigne na kucnu adresu, sa sve fotografijom koju je snimila neka od kamera. trenutno u beogradu postoji barem koliko sam ja upucen nege oko 180 kamera, a postoji plan da ta cifra izadje na 400. sve te kamere pocinju sa radom od 10.12. mada nije za verovati da te kamere trenutno ne rade!

Rade, ali još uvek, mislim, po njima nemaju zakonski osnov da kažnjavaju, naime, još uvek mora saobraćajac da te "snimi" na licu mesta. Ne znam da li je ZOBS predvideo kažnjavanje na osnovu snimka kamere što bih ja izuzetno voleo ali svakako će ljudi da zentuju kada znaju da su pod budnim okom Velikog Brata...

Renault 4 Alpine
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    18.05.2016
    Godine
    43

Citat BIBAZOKI kaže:

Savo i Mirko, jel' se vi to spremate da kršite propise i po novom zakonu? Kada vozim trudim se da NE KRŠIM propise, bili oni novi ili stari, pa me kazne za prekršaje apsolutno ne zanimaju. Nema tu mesta filozofiranju. Ne, ne...

Ja ne ali ponekad kao i do sada verovatno DA

Nemam reci Zoki svaka cast ako nisi napravio ni jedan prekrsaj do sada ,a verujem da jesi nego se pravis Tosha

Samo hocu da kazem da je i stari zakon extra samo da se primenjivao kako treba ,a ovaj novi je pun nekih debiliteta kap npr :

Recimo,da je naselje skup objekata namenjenih životu i radu ljudi.
    Ko prekorači brzinu prolazeći pored dve kuće u nizu, a kilometrima okolo nema ništa - kazneni poJenČiČi.
    Ko prekorači brzinu pored silosa i štale u nizu - opet kazneni poJenČiČi
    Ko bude pravosnažno osuđen za saobraćajne nezgode sa povredama ili smrću lica,materijalnom štetom,itd.. više od (ako sam dobro zapamtio) jednom u 3 godine - dozvola pod led.

Profi vozači od početka primene zakona moraju da imaju posebnu licencu,koja važi 5 godina,i mogu je dobiti samo ako idu na kurseve za nadogradnju znanja u novoosnovanoj saobraćajnoj Agenciji.

I najbitniji deo cele price .POLICAJAC JE UVEK U PRAVU!

"Međutim, ono što većini vozača smeta jeste što je policijski zapisnik neoboriv dokaz na sudu. Zapravo, sve što policajac napiše tretira se kao tačno!
    Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja najavio je pokretanje inicijative kod Ustavnog suda povodom odredbe koja se odnosi na to da je policijski zapisnik neoborivi dokaz.
    - Zamislite, saobraćajna nesreća sa poginulima, a zapisnik policije kontradiktoran fotografijama. Šta onda? Umesto da uvedemo video-nadzor na policijskim vozilima, mi se vraćamo u 19. vek i oslanjamo se na policajca i njegov sud, koji je samo čovek. Da ne govorimo o tome da će policija moći da određuje pravila. Pa, ako negde uslovi saobraćaja omogućuju da se vozi 80 kilometara na sat, oni mogu da postave znak o ograničenju na 50 samo da bi kažnjavali vozače. Zatim, ako zbog lošeg puta neko izgubi život, neće odgovarati putari, već vozač koji nije prilagodio brzinu. To će nas odvesti u haos - kaže Okanović, dodajući da policija ima motiv da što više kažnjava, jer 50 odsto od izrečenih kazni sliva se saobraćajnoj policiji, što je 15 - 20 miliona evra.
    Dušan Perić, predsednik Udruženja beogradskih autoprevoznika, naglašava da će uskoro organizovati protest zbog ovog represivnog zakona.
    - Tek ćemo odlučiti kako ćemo negodovati. Mi jesmo za ovaj zakon, ali nismo zadovoljni pojedinim odredbama, kao što su one koje se odnose na tehničku ispravnost, verodostojnost isprave, visoke predložene kazne... Po ovom zakonu policajac može da skine tablice bez kriterijuma. Takođe, može za nove gume da kaže da su ćelave, jer mu se vozač nije svideo, a tačnost njegove prijave se ne dovodi u pitanje. Ovo u svakom slučaju nije samo pitanje taksista i autoprevoznika već svih vozača - ističe Perić.

Savo, pa samo ludo srećan čovek bi mogao da vozi 38 g. i pređe pitajBoga koliko km a da ne napravi prekršaj. Na kraju, ja i napisah da se trudim da ne kršim propise.

Zakon kao i svaki zakon ima gomilu naizgled budalaština, ali ZAKON je ZAKON.
    A šta bi profesionalni šoferi hteli. Da se priuče u JNA da voze kamiončine od X TONA i to uvek vozeći u koloni pod pratnjom 30-40 na sat, pa pravo u saobraćaj, pa na most preko Tise, pa u Tisu, sa sve 50, 60 nesrećnika koji su platili kartu da stignu tamo dokle su platili a ne u ledenu reku. Samo da ti kažem da u Australiji,za koju to pouzdano znam, koja uzgred statistički slovi za jednu od najbezbednijih zemalja što se saobraćaja tiče, profesionalni vozač postaješ tek posle redovne četvorogodišnje škole.

Nebuloznih ograničenja na drumu ima ihahaj a što je crnje, najčešće nema znaka o prekidu ograničenja, pa ti vidi. Mada i kolege blicaju pa se to nekako prolazi.
    Murijsko ubeđenje. Mislim da ova dvojica tu, Damir i Rade, koji to kritikuju, malo preteruju. Na kraju, ko o čemu baba (u mom slučaju deda) o uštipcima. Nemojmo da kršimo propise i biće sve OK. A stići ćemo gde god da smo krenuli, tvrdim...

Samo te pitam da li ti imaš predlog kako zaustaviti GOLGOTU na ulicama i drumovima a da nije otrcana fraza tipa "edukovati ljude i podići im vozačku kulturu". Šit! Ovde kod nas više nije nekultura. To je bahatost. Drugo. Za tri godine dva puta izazoveš TEŠKU saobraćajnu nesreću i da ti dozvole i dalje da voziš. Čuo sam, ne znam da li je tačni, da u Španiji, ako te uhvate i sa najmanje promila u krvi ode dozvola zauvek. Pa ti onda vidi...

Renault 4 Alpine
    Član od
    22.04.2007.
    Aktivnost
    04.06.2013
    Godine
    51

Зоки мој , Мирко је изрекао цитирану реченицу управо због оваквих ствари које су наведене у горњим постовима . Значи саобраћајац је неприкосновен . Као човек који улази у 14 годину стажа на шлеп служби могу да приметим следеће. не памтим када сам из удеса подигао возило старије од 20 год. ,а да је оно скривило удес О чему се ту ради Значи бахате се они који имају лове и везе и мислим да њима 20так хиљада динара неће бити неки проблем .Друго са чиме се не слажем је то што је закон писала полиција , а не људи из комитета за безбедност саобраћаја ,међу којима је и горе поменут Дамир Окановић,па и Дуле перић који је читав живот провео на џади . Да су заиста хтели нешто да ураде позвали би све људе који се баве саобраћајем да и они кажу неко мишљење , а овако.... мислим да се само ради о лови Што се тиче тог силног кажњавања , па у Немачкој су казне до јаја па мало мало судари и погибије . У Словенији и Хрватској на сајтовима њихових ам клубова имаш обавештење о постављеним радарима- па ти ако си идијот и поред тога прекорачиш брзину јбг , али ми се чини да се то зове превентива . Наши се крију ко за време бомбардовања . Зашто саобраћајац не стоји на раскрсници него 25 м иза ње . Опет је циљ казна и његова норма , а не превентива . Беш ти то када ја згазим пешака , а он ме ухвати и напише пријаву....... што се мене тиче проблем је што они прилагођавају казне и законе односно наше обавезе Европским , а путеви и права су нам као у време Османлијског царства .У Војводини саобраћајци крај пута су уредно обележени оним купама , а у Србији ? Е то ми критикујемо Зоки , а не поштовање закона

Vidim i čitam ja, da se i kod vas dešavaju novosti kod kažnjavanja u prometu. Pa, i kod nas su pre nekoliko godina počeli sa rigoroznim kaznama, koje i danas važe. Do tu sve lepo i fino, al' zaboravila gospoda u plavim odelima jednu vrlo bitnu reć, koja je normalna u svakoj pravoj demokratiji (a to bi mi svi): naime, zaustavljanje vozača u vožnji pomoću radara, ako to nije javljeno prije mesta merenja i zaustavljanja, po EU zakonu se smatra, da je to lišenje ljudske slobode kretanja i mešanje u njegov privatni život. Ozbiljno.
    Znači u EU: ako vas zaustavi osoba koje se izdaje za službenika policije za kontrolu prometa, mora se legitimirtati na vaš zahtev, mora pokazati baždaciju (merenje kontrole rada radara) i radar mora biti na stalku, ne iz ruke. Jerbo iz ruke ide i kuća 5 km na sat
    Onda mora da vam uvažava 10% razlike kod merenja brzine, mora na vaš zahtev imati sudsku dozvolu za otvaranje gepeka (tu se već podosta utiče na privatno vlastništvo) tako, da ako toga nema (a dobit' će ga za minutu, ako tražite) ne morate otvarati prtljažni prostor.
    Dobro, to su EU zakoni, ali neke sitnice mogu biti slićne. Bar donekle...
    I, da, ako vam meri brzinu iz ruke, obavezno staviti prigovor, sprava mora biti fiksirana. (gledaj gore kol'ko kuća ide na sat)
    hobi je nešto besplatno što te puno košta

www.slepsluzba.com

Renault 4 Alpine
    Član od
    06.08.2008.
    Aktivnost
    02.02.2022

Citat cybertel kaže:
    Evo linak na kome se nalazi shta donosi novi zakon o saobracaju i koji ce prekrshaji biti negativno bodovani!
    http://www.b92.net/automobili/aktuel...?nav_id=283370
    a jel to postoji i pozitivno bodovanje???
    An Error Has Occurred!
    Sorry Sonne, you are banned from using this forum!
    Pustiti da administratori rade svoj posao, a ne vredjati druge clanove
    Sorry Sonne, you are banned from posting and sending personal messages on this forum.
    This ban is set to expire November 01, 2011,

Pa postoji. Skinu ti za prekršaj pa ako određeni period budeš OK vrate ti nazad...

Renault 4 Alpine
    Član od
    06.08.2008.
    Aktivnost
    02.02.2022

da ali to nije pozitivno boovanje vec brisanje bodova
    An Error Has Occurred!
    Sorry Sonne, you are banned from using this forum!
    Pustiti da administratori rade svoj posao, a ne vredjati druge clanove
    Sorry Sonne, you are banned from posting and sending personal messages on this forum.
    This ban is set to expire November 01, 2011,

Renault 4 Alpine
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    18.05.2016
    Godine
    43

Napustam diskusiju

Pozdrav za Zokija

Keep it real and stay Australian !

Slične teme

1. Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima
    Autor IDIBREACAJE u forumu Klub
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 15.03.2013, 19:23
  2. novi
    Autor nalim cibab u forumu Predstavljanje
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 22.03.2012, 20:59