Novi zakon o bezbednosti saobracaja (ZOBS) - Strana 4
Strana 4 od 12 PrvaPrva 12345678 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 31 do 40 od ukupno 116
    Renault 4 Alpine
    Član od
    22.04.2007.
    Aktivnost
    04.06.2013
    Godine
    51

Re: Novi zakon o bezbednosti saobracaja (ZOBS)

Слажем се са Гаврилом Поента приче је да се разликују возила која се крећу (она са упаљеним светлима ) од возила која су паркирана ( она са угашеним светлима ) Највише волим када магарац стане крај пута да обави нужду , а остави упаљена дуга светла па ти бајо центрирај

Renault 4 Alpine
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    29.09.2014
    Godine
    43

SAmo jednom prodji od BGD do Uzica leti pa ces da vidis koliko znaci kad ti dolaze ui susret automobili sa upaljenim svetlima.Lakse mnogo..

Citat Djordje kaže:
    a to sa upaljenim farovima uvijek je najveci debilitet ikad izmisljen. ok kad ga moram palit predvece kad je oblacno kad je kisa snijeg ili sta vec, ali u sred ljeta jarane kad sunce sija sa hiljadu kandela svjetlosne jacine sta tu pomaze bezbjednosti moja bjedna kratka svjetla s par kandela. nista samo se gorivo vise trosi
    "kad ga moram palit predvece kad je oblacno kad je kisa snijeg ili sta vec"

Od sada ne odlučuješ ti kada je vidljivost nedovoljna. Pali prika srednje svetlo da SVI VIDE da je TVOJ auto na drumu i da je u pokretu.

A razlozi tipa da više troši benzina, akumulatora, sijalica i sl. e to je debilitet...

Renault 4 Alpine Avatar od  Whitesnake
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    05.02.2015
    Godine
    39

SVetlo sam poceo sam da palim cim izadjem iz grada, najgore je kada idete u susret suncu, ma nema sanse da se vidi auto koji dolazi, ako nema svetla, ili hoces da preteknes, a leti leluja vaduh iznad asfalta, a u suret ti velikom brzinom stize tamnoplavi auto po crnom asfaltu, a sve samo igra pred ocima, mozes ga videti samo kada ima svetla...
    Milose, jest pogresih, nisam obratio paznju, ja aparat nosim vec 2god i to onaj pravi metalni mali, zlu ne trebalo, i mislim da uopste nije na odmet imati ako se na vreme uoci pozar...
    O pojasu Djordje necu da diskutujem, ne palim auto dok ga ne vezem, i kad ga u selu premestam sa mesta na mesto, prosto ne mogu da upalim auto bez pojasa, isto kao da sam go izasao na ulicu...

МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН 24 ГОДИНЕ

Renault 4 Alpine
    Član od
    23.02.2009.
    Aktivnost
    22.08.2013
    Godine
    37

Gavrilo, znam da auto moje ne trosi puno vise kad upalim svjetla, ali... kad citava drzava mora upaliti svjetla godinu dana... pa ti izracunaj kolko su gadovi maraka sebi stavili vise u dzep.
    Kolko znam nacuo sam da cak ni neke razvijene zemlje zapada ne pale svjetla u po bjela dana.

Eto kod nas je taj zakon uveden i nema nikakvog poboljsanja sto se tice saobracajnih nesreca.

Saobracajn e nesrece se dogadjaju zbog pijanih vozaca nepustanja prednosti prebrze voznje. To cini golem dio nesreca, a tek nesto malo zbog neispravnosti vozila. Tako da ne podrzavam nikako da sad ti moras svako 6 mjeseci ici na tehnicki, nece se time nista u bezbjednosti drasticno postici, kao nisa upaljenim farovima u sred bjela dana.
    Oče naš koji jesi, RENAULT 4 mi donesi,
    da se sveti ime tvoje,neka bude matalik boje,
    U ime Oca i sina,Neka bude pun benzina.

Renault 4 Alpine
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    18.05.2016
    Godine
    43

Sto kaze Mirko pre neki dan kad smo zajedno citali kazne i poene po novom zobs-u :Kome treba da se javim da mu odma ostavim dozvolu

Renault 4 Alpine
    Član od
    23.02.2009.
    Aktivnost
    22.08.2013
    Godine
    37

Ma ok i da se auto triput bolje vidi i dalje tvrdim da nesrece ne mogu se dogoditi zbog toda vec najvise nastaju zbog navedenih stvari, prevelike brzine, alhohola, oduzimanja prednosti...
    Kako su ljudi prije vozili sa ugasenim svjetlima pa se nisu lupali jedni od druge zbog toga vec zbog navedenih stvari.
    Oče naš koji jesi, RENAULT 4 mi donesi,
    da se sveti ime tvoje,neka bude matalik boje,
    U ime Oca i sina,Neka bude pun benzina.

Renault 4 Alpine
    Član od
    12.04.2007.
    Aktivnost
    29.09.2014
    Godine
    43

Citat Djordje kaže:
    Gavrilo, znam da auto moje ne trosi puno vise kad upalim svjetla, ali... kad citava drzava mora upaliti svjetla godinu dana... pa ti izracunaj kolko su gadovi maraka sebi stavili vise u dzep.
    Kolko znam nacuo sam da cak ni neke razvijene zemlje zapada ne pale svjetla u po bjela dana.

Eto kod nas je taj zakon uveden i nema nikakvog poboljsanja sto se tice saobracajnih nesreca.

Saobracajn e nesrece se dogadjaju zbog pijanih vozaca nepustanja prednosti prebrze voznje. To cini golem dio nesreca, a tek nesto malo zbog neispravnosti vozila. Tako da ne podrzavam nikako da sad ti moras svako 6 mjeseci ici na tehnicki, nece se time nista u bezbjednosti drasticno postici, kao nisa upaljenim farovima u sred bjela dana.
    Brines se za globalno otopljavanje?
    PA upaljeni farovi su jedna vrsta preventive radi sigurnijeg saobracaja,nista vise.Video sam danas kad sam isao do Bijeljine kako je kad ti dolaze auti sa upaljenim i ugasenim svetlima,a da ti ne kazem da je b ilo par tantusa pre 45 min u centru BGD sa gasenim,amrkli mrak napolju

Renault 4 TL
    Član od
    15.10.2007.
    Aktivnost
    27.08.2018
    Godine
    41
    Slike
    1

Ja sam prestao da se iznenadjujem kad vidim "strucnjake" bez svetala nocu u Bg-u.
    :)

Djordje, ne mešaj babe i žabe. Vozačka kultura kod nas je srazmerna svim drugim kulturama, koje su na nivou vožnje u VOLOVSKIM (ne konjskim) KOLIMA i da se pitam, mnoge bih kažnjavao degenekom (batina-Tr.), jer su na kulturnom nivou iz turskog doba na ovim prostorima, i to ne samo kada je vožnja u pitanju

Savo i Mirko, jel' se vi to spremate da kršite propise i po novom zakonu? Kada vozim trudim se da NE KRŠIM propise, bili oni novi ili stari, pa me kazne za prekršaje apsolutno ne zanimaju. Nema tu mesta filozofiranju. Ne, ne...

Aman bre ljudi, automobila je na putevima sve više, sve su jači i brži, pa nemojte očekivati da propisi i kazne ne budu prilagođavani situaciji.
    A to da će i dalje biti "bumbara" za koje to ne važi i koji 'ladno ignorišu i muriju i zakon, ne znači da treba terati inat.

Slične teme

1. Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima
    Autor IDIBREACAJE u forumu Klub
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 15.03.2013, 19:23
  2. novi
    Autor nalim cibab u forumu Predstavljanje
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 22.03.2012, 20:59
  3. Ja sam novi
    Autor Gaston u forumu Predstavljanje
    Odgovora: 12