Mnogo tesko pali po ovoj hladnoci
Prikaz rezultata 1 do 8 od ukupno 8

Mnogo tesko pali po ovoj hladnoci

Ja se najiskrenije izvinjavam, verovatno je pisao o ovome ali sam u totalnoj guzvi pa nemam vremena malo da trazim ovde po forumu...

Naime, sad kad je ovako mnogo hladno (-5C), ne mogu u opste da upalim auto, podignem sauh, dam kontakt, pecne da vergla, i vergla i vergla sve gok se ne isprazni akumulator,...
    Ja napunim akumulator i vratim ga, onda otvorim onaj poklopac od filtera za vazduh, sipam malo goriva (jedan, dva cepa od obicne flase) u onaj otvor (naravno sa spustenim sauhom) i opet isto, kao krene da ga upali i ugasi se i nista... Video sam malo pre da je neko pominjao kompresiju motora i tako to pa Vas molim ako znate kako da pokrenem quattra javiteeee :) :)

Zmrzoh se dok dodjem na posaooo :)

Pozdrav svima i hvala!

Re: Mnogo tesko pali po ovoj hladnoci

Мени се исто дешава...... на ћелетовом. И скинуо паљење.... и скидао пумпу за гориво јер није бацао гориво у карб..... да би се на крају испоставило да је запушена цев за довод горива од резервоара до пумпе. А вероватно је одупак од резервоара шупаљ па ту добија воду.... која падне на дно резервоара и сада заледи. Ја сам пробао да ставим флашу са водом и да црево што доводи гориво до пумпе спустим у њу и упалио из прве...... Сада ми предстоји да скинем резервоар.... испразним га...... покрпим рупе.... променим довона црева.... и онда ће да ради....

Надам се да сам ти помогао.

Meni se desilo prosle godine kad mi je zaledio dovod goriva, ali to sad nije, otkacim ja dovod do pumpe, ali kad sipam malo corbe direktno u karb on bi trebao da upali i da radi makar 10-15 sekundi...

Грешиш. Може да ради 2 секунде плафон..... јер је под саухом. Провери да ли ти добија гориво у карбуратор. Па ако не..... провери да ли ти пумпа за гориво ради..... па редом.

Renault 4 Alpine
    Član od
    06.08.2007.
    Godine
    36

Prvo i osnovno pogledaj platine i svećice u kakvom su ti stanju, najčešći razlog zašto bilo koji automobil teško ili uopšte ne pali je taj da nije zamenjeno ono najosnovnije, što bi inače trebalo redovno da se menja.

Nedavno sam imao takav problem sa drugim automobilom i stavio nove platine, kondenzator, razvodnu kapu i ruku i svećice. Auto pali i radi kako valja

Citat Djole kaže:
    Prvo i osnovno pogledaj platine i svećice u kakvom su ti stanju, najčešći razlog zašto bilo koji automobil teško ili uopšte ne pali je taj da nije zamenjeno ono najosnovnije, što bi inače trebalo redovno da se menja.

Nedavno sam imao takav problem sa drugim automobilom i stavio nove platine, kondenzator, razvodnu kapu i ruku i svećice. Auto pali i radi kako valja
    Platine mi skoro menjao majstor i nastelovao ih, a svecice nisam nikad menjao od kad sam uzeo auto (jul 2007), tako da moze do toga da bude... E sad posto se ja bas nestom i nerazumem, koji tip svecica da kupim i jel postoje neke cake kako se menjaju.... Ako ti nije tesko molio bih te da mi kazes...

pozzzz i hvalaa

Ljudi pomagajte kako znate i umete...Sad mi se desava sledece... Napunio sam akumulator (opet) i sad kad ga namestim (naravno lepo spojim + i -) kad dam kontakt upale mi se lampice (standardno) al kad okrenem kljuc izbacuje mi varnicu na + klemi akumulatora. Ondah moram da sacekam nekoliko sekundi (oko 15-ak) jer ako ne sacekam nece da mi se upale lampie kad dam kontakt.. Proveravao sam osigurace ni jedan nije vrisnuo... Ja sumnjam da je akumulator vrisnuo ili brava nesto zeza... Ako znate pomagajteee ....

Hvalaaaaaa!

Renault 4 Alpine
    Član od
    16.09.2007.
    Aktivnost
    21.06.2012
    Godine
    43

Možda klemu nisi spojio kako treba?

Slične teme

1. Pali se lampica!