Ljudi, taman sam se poradovao. Vraćam se sa Avale, a Beli Zmaj prede. Ja srećan. Juče ga upalim i ponovo se gasi na ler. Pasho pomagaj!!!!!!!!!!!!!1
Printable View
Ljudi, taman sam se poradovao. Vraćam se sa Avale, a Beli Zmaj prede. Ja srećan. Juče ga upalim i ponovo se gasi na ler. Pasho pomagaj!!!!!!!!!!!!!1
To je zato sto si se hvalio pa si urekao zmaja, ma verovatno opet ista prica prljavo gorivo ili rezervoar prljav... Pa kad ides nizbrdo on povuce...
urekao si ga.A neka je glupost sigurno.Bice sve ok.(ugradi plin!) :osmeh:
sad kad ga sredis,nemoj vise da ga hvalis mnogo.Ja stalno pizdim cim pomislim da nesto nije u redu,ondak pogledam i vidim sve je ok.bolje da pizdim na prazno.
Gvirni malkice u filter goriva. Moguće je da ti je rezervoar pun trunja pa pumpa progura kroz filter i zapuši dizne. Ako je filter pun imaćeš zabavu jedno dva sata sa rezervoarom.
Ako je ler dizna opet onda odes u juzni bulevat renault ttd i imas original francuske filtere 150din garantovano nezapaljivi ja probao kuci...
A za ovo obrati se Dr.Mikiju ciji br ti nisam dao pa ako hoces mogu na pm...
Nezapaljivi :new:, jel su metalni ili plastični?
Plasticni!!!!!!!
E to moram da uzmem. 150 kinti, smešno, džabe.
200 din. Frad metalni filter i nema da brines, sta se zezate sa tim plasticnim sranjcima.
Zato sto su bolji, jer da je metalni bolji onda bi proizvodjac svakog auta stavio metalni...
Metal bolje provodi toplotu i greje i benzin a i ono srevo sto ide na filter, pa ce posle nekog vremena da pukne.
Ja vise volim fabricko, jer nisu oni glupi ako projektuju auto 5 god...
Odosmo u :a0266:
Pa fabricki ga i nema, a sto se tice tih plasticnih, znam vise slucaja da se totalno zacepi, raspadne se onaj karton u njemu, deformisu se, a mogu i da puknu. Kod metalnih to nije slucaj, jer imaju metalnu mrezicu unutra koja moze da se ispere i opet je kao nov.
Ja samo takav stavljam i nikad nisam imao problema.
Koji to metalni može da se rastavi i očisti? Do sada na Fradovim nisam video da može.
Ne rastavlja se, nego ga isperes vodom u kontra smeru i sva prljavstina izadje napolje.
Čekaj, jel to po nekom uputstvu ili je domaćinska varijanta. Teoretski svaki filter bi se tako mogao očistiti.
Ne znam, to sam cuo od vise ljudi, i od majstora, i od prodavaca, cistio sam ga tako i svarno izadje prljavstina skroz, ne cuje se da lupka trunje kad ga protreses, on bi mogao prakticno neograniceno da traje, ali s'obzirom na cenu od 200 din. bolje da se zameni povremeno.
Kod ovih papirnih to ne moze, necistoca se lepi u pair i on se zamasti, tako da mozes da ga bacis. Vidis i sam da je zut kad je nov, a posle bude crn.
Ma slažem se sa tobom oko ovih plastičnih, nego mi je čudno da se čisti filter koji se ne rastavlja. Mislim, samo ispiranje povratnim mlazom.
Ja sam kupio jedanput frad-ov ali mi rece covek da te dimezije nisu za moja creva(mislim,Renoova).Sad koristim mann-ov,plasticni,80 dindzi.
To sto ti se gasi na leru,verovatno je djubre u karb-u,tj. ler dizni.Rastavi,procisti,nastavi.A da nije predpaljenje otislo u :a122:?
Ima i to. kad izvadim kljuc iz kontakt brave on radi jos par sekundi. Bio sam , ajde da kazem zacudjen.Dali je i paljenje problem ?
Meni to oce od prljavog goriva i prljavog karburatora, Miki ako hoces Dr.Mikijev br pa da taj karb sredite...
Sto prljavije gorivo meni se auto vise greje itd...
Колико сам ја обавештен Мики у питању је или лоше гориво или је померено паљење.Е сад заборавих дали је касно или раније :a014:
Tebi spada jedno crevo koje je u podnozju karba ka motoru na sredini pogledaj to vrati na mesto pa javi :a084: :a084: :a084:
Pogledao sam crevo o koje Pasha priča. NIje ono u pitanju. Dakle Beli Zmaj lepo vergla, ali ništa. Ponovo sam produvao ler diznu i ništa. Možda je ipak raštelovano paljenje. Ali u svakom slučaju moram dazamenim filtere i da očistim karburator.Whitesnake hvala ti za tel.od dr Mikija
Zahvalices mi se kad se vratis od njega, nemoj unapred :a025:
Danas sam ponovo verglao. vergla ko blesav ali nece da upali. Ponovo sam duvao ler diznu i nista. Problem je sto ne mogu da ga odguram do majstora
A jel tebi baca gorivo i varnicu uopšte?
Za početak skini neku svećicu pa proveri varnicu. Ako je nema onda skini kabl što ide od bobine do razvodne kape pa vidi da li tu ima varnice. Ako nema onda promeni bobinu.
Slično uradi i sa gorivom. Skini crevo, ubaci u flašu i zaverglaj. Mlaz goriva treba da bude skoro kao "mali prst".
Ajde to proveri pa ćemo dalje.
E bre Orlando al si zapeo, ti Miki zovi majstora pa ako si na NBG mozda i moze da dodje, a ako nema varnicu onda je verovatno pukla platina, e to ako nikad nisi radio bolje pozovi, a dolazak ti nece naplatiti provereno...
:oki:
e ovako
u nedelju mi je trebao auto. on ne radi.Zvao sam majstora , uzao mi pare, i radi. Kaze da moze da tera, ali da zamenim razvodnu kapu, ruku i jos nesto. Moze i platine( ove nisu lose ali ...).Ja par dana pre toga preoduvao ler diznu. Pasha ga malo nastelovao na Avalu, ma ide ko blesav.
E sad, proso ja desetak km stao. Da upalim opet , ista prica. Gasi se na ler, turiraj na semaforima. Jel moguce dase ler dizna opet zapusila? Da li treba da menjam sve( filter,da cistim reeorvar, da cistim karburator itd)
De bese ima ovih delova ( juzni bulevar?)? Molim da mi neko kaze , ako je ovo dovoljan opis , sta mu je.
Cek jel ti Miki to radio, ako jeste onda ce ti za dz srediti sta sad ne valja...
A ne znam izgleda da je opet ta dizna, jesi gledao filter jer ima kafe u njemu?
Jel ti majstor gledao da li ulazi fals vazduh mada ne bi tako trebalo da manifestuje...
Nemoguce da ti je razvodnik toliko los (koliko meni) jer ipak smo culi taj auto i nema stranih nekih zvukova, a kad je razvodnik los, onda losije pali, radi i nakon "gasenja" i stekce, tj ima ostar zvuk motor...
Tebi je izgleda nesto sa tim dovodom goriva, u Juznom bulevaru, ja mislim da sam negde dao broj, ako nisam sutra cu, ti je filter 150din, ako ti je frka uzecu ti ja, a ja sam kod Kalenic pijace ili da se negde nadjemo u sredu prepodne ako odgovara, filter je 150din :too:
Pogledaj pumpu za gorivo. Tako je mene zezala. Malo radi pa ne radi. Dešavalo se da radi ceo dan super, pa onda da zeza, i tako u krug. Sumnjam na membranu pumpe.
Nije radio Dr Miki.Da vidim te filtere. Stekce i posle gasenja motora jos par sekundi. Ne uvek naravno.
Juce sam ga ponovo palio. Upalila mi se lampica za pregrevanje motora. Svetlela je par minuta.
U bre mozda ti je termostat zacepljen pa na leru i manjem gasu gasi jer nema snage vodu da tera... To se lako lako menja ko zna...
20 minuta posla. Skineš crevo što ide od motora do hladnjaka i iščupaš termostat, posle sve isto samo drugim redosledom. Ako zeza termostat, hoće to crevo da se razleti. Kod mene je puklo kao bomba da je bačena plus što je para bila na sve strane.
A ovo što ti se pali lampica možda je do davača pa ne pali lepo ventilator.
Termostat nije zato što već 10 godina tera bez njega.
Pa kako je onda uspeo za tako kratko vreme da prokuva, nemoguce...
Kod mene jedno vreme, pošto je auto dosta dugo stajao u mestu, u prvo vreme nije palio ventilator uopšte. Prvo šo mi je palo na pamet je da nije dobar termo davač na hladnjaku pa je bio promenjen ali to nije pomoglo. Pošto me je mrzelo da skidam ventilator onako ručno sam ga okretao da se "razradi". To je upalilo mada i dan danas kao da imam dve brzine obrtanja ventilatora. Nekad se lagano okreće i onda kao da spoji, počne da okreće punom snagom. Jedino tada može da ohladi tečnost, inače na "prvoj" brzini se uvek upali lampica.
Vidi kojom brzinom se okreće ventilator.
Jel zna neko koliko košta termostat, makar okvirno? I šta bi mi još trebalo oko toga.
Okvirno ispod 10 evra.
Hoću da zamenim sve filtere,ulje, raz. kapu, ruku....Da li je preporučljivo da operem rezeorvar i koliko to košta. Takođe, da li da očistim i karburator i naravno koliko to košta.
ps Ako je sve ovo skuplji sport, idem na osnovnu varijantu.Pod skupljim smatram sve preko 5-6000 din.