:laugh:
Evo teme za diskusiju..
Kojim lepkom da lepim drzace na prozorima... :too:
Printable View
:laugh:
Evo teme za diskusiju..
Kojim lepkom da lepim drzace na prozorima... :too:
Nemoj ih lepiti sam. Odnesi u neki servis za stakla i za 100 din će ti zalepiti. Ja sam tako sam pokušavao da zalepim retrovizor, pa mi je redovno posle toga otpadao, a lepio sam ga nekim ultra-super-hiper lepkom. I dršku takođe.
Znači, lepo u servis, oni zalepe, stave onu lampu da dobro zapekne i nema više mrdanja.
ja pokusao i sintelonom,super lepkom,i jos nekim.ne vredi.dascica mala je prava stvar. :s35: :s35:
Ja bre imam motku! :laugh: Nemoze ni kraljevic Marko da otvori. Ko je video moj auto video je i mocugu :s35:
Cokanj je odnekud nabavio originalni lepak, pitaj njega kad dodje...
Hvala Ljudi na savetima, inace i ja imam neko drvce pa mi je dosadilo!!!! :a055:
:too:
Kazem ti samo posalji pp Cokanju i vdi gde je nabavio i koliko je platio, a ja sam za divno cudo uspeo sa super bondom i jos drzi evo skoro 1 god... Ali niko nije uspeo sa tim lepkom osim mene, tak oda ti preporucujem da pitas coveka koji ima 3 renaulta :too:
Ljudi moj savet je da se nelepi nikako super lepkovima jer hoce da se razlista staklo pogotovo soferka kada se lepi retrovizor. Neznam zbog cega valjda ima neku hemikaliju koja zezne ova viseslojna stakla
Lepak koji sam koristio je "LOOCK" orginal za retrovizore,u set ima porozna folija koja ide izmedju stakla i metala.lepak je u kolicini od 0,5 ml.Od te kolicine moguce je nalepiti dva drzaca ali naneti lepka na 65-70% povrsine metala (drzac) zatim folija pa ponovo malo lepka na foliju i na staklo.Naravno sve dobro ocistiti osmirglati (i staklo lagao) odmastiti organskim rastvaracem,pri spajanju nije potrban velik pritisak vec smo da dobro legne.Ako lepis dva nosaca trebace ti pomoc brzo vezuje(60s).Kako su mi objasnili trgovci fora je u foliji ona ublazava razliku u dilataciji metala i stakla.Nabavio sam ga u N.S."CUBIKA; Temerinka ulica (odatle je raskrsnica za Zel most,tranzit)Cena lepka je 300din.Proslo je 30 dan. i sve je O.K. C.Dule
P.S. Dao mi je Win.lepak ali cim je bio na suncu otpali su,udavi vas.
znam da je zakasnela informacija ali ja sam zalepio drske pre 2god i jos stoje!!! (nemoj da ih ureknem) to sam uradio kod staklara sa ultravioletnim lepkom, tj. on je to uradio!
majsor je u bg-u i ako zelis adresu moracu da je potrazim.
pozdarv
Za sada svi stije,netreba niko da cacka,nikad nije kasno za info.
CD.
Bixon , za retrovizore. Ima neku mrezicu. provereno drzi. Ili najbolja opcija , prozori od TL-a. Lepo probuseno staklo , sraf i to nigde ne mrda.
I ja sam na mog GTL-a stavio prozore od TL-a zbog toga :osmeh:
ja sam letos lepio sa nekim ultra lepkom u dve bocice, razlicite boje, i jednu smesu stavis na jedan karj drugu na drugi...i lepi ko lud...mislim da se koristi za retrovizore to...elem, stoji vise od 6 meseci i super je ...
Reci kako se zove taj ULTRA lepak. :a0181:
nemam bas iskustva sa r4, ali sam caletu jednom lepio unutrasnji retrovizor na kadetu. odlepljivao se non stop, on je non stop lepio nekim super lepkom jer ga je mrzelo da ode do majstora. ja onda uzmem smirglu, onu crvenu. mislim da je granulacija bila negde oko p100. osmirglao sam tu malu povrsinu na sofeci na koju naleze retrovizor i osmirglao sam taj deo na retrovizoru. zalepio sam lok tajtom (ne znam tacno kako se pise tajt pa sam napisao na srpskom) i to je drzalo relativno dosta vremena. posle 6, 7 meseci je cale morao da ode do majstora. ne zato sto mu je otpao retrovizor nego sto mu je pukla soferka. majsor je na novu soferku zalepio retrovizor nekim sojim lepkom i naravno to je stajalo do sledeceg pucanja soferke.
I ja sam stavio sa TL-a prozore na GTL ali imam problem sa zadnjim staklima sto se jako tesko otvaraju jer su valjda za nijansu veca od GTL.
DrMarty da li ti imas isti taj problem i kako si ga uklonio ukoliko ga imas?!
Odes kod stakloresca i on ti ih samo sa jedne strane malo obradi to je negde oko 100din za oba stakla :too:
Hvala Snake!!!
Ja sam samo stavio prednja stakla :osmeh: a nazad mi stoji žbica tako da se nemogu otvarati :vidbudale:
a mozete da uzmete na otpadu rucice od tl-a, a onda vam staklorezac izbusi vasa stakla za rucicu.
Hmmmm sjecam se da sam na ljeto lijepio ovu bravicu na svom Renou sa nekim specijalnim ljepilom za staklo(ne mogu se sjetiti kako se zove) ali znam da je imalo dvije smejse koje su se mjesale :smile: potrazit cu u radnji isto pa cu vam reci kako se zove.
Samo znam da drzi vec 9 mjeseci i nema naznake da ce pustiti a prozor se relativno cesto otvara :uredu:
Ja vec nekoliko puta sam pokusao da lepim onim Loctite lepkom,onaj sto se reklamira na TV.Komentar na to:%^#@$^%TN@VTM@#KTmamuT@#%#$%@#je%&%^bem^%^%#$ :s25: :d018: :a058:
не знам зашто се мучити ако се ком стаклорезца може урадити тако јефтино.
а да нешто питам, мене мало нервира што ми је ретровизор на и онако малој шоферци па ми још више смањује видљивост. Да ли се може причврстити изнад шоферке тамо на средини где је онај шрафић. Да ли је то неко пробао :a014:
Kod mene je tako. SLikacu pa postujem.
kod mene je tako. tacno iznad soferke imas deo od 5-10 cm duplog lima. ja sam zasrafio retrovizor na taj lim. pazi da ne preteras sa busenjem pa da probusis krov.
Zbog tog "buđavog" retrovizora ne vidim ništa pa ko mungos mlatim glavom levo desno i vrat boli...japrob'o da zalepim al' ne ide...
kod mene vec 8 meseci i to na vozacevoj strani drzi dvokomponentni brzi henkelov lepak,,ima dve tubice a i b ,,samo treba dobra priprema povrsina..
Хехехе, значи нисам једини коме смета ретровизор
Nisi, nisi jedini kome smeta... Posebno je zanimljivo kad na autokomandi krenem da masem glavom oko njega. :vidbudale:
Jos je kod mene (nas) neko vec lepio retrovizor, ali zalipio ga je jos malo pa na sred soferke. :fijufiju:
Znam da je OFF,ali daj te fotke i objašnjenje :a080: Ja visok+sedište visoko=išijas i spondiloza :a084:Citat:
Whitesnake kaže: