pozz ljudi kako je?
imam jedno pitanje zanima me cena auspuha GTL znaci sve i lonac i cevi koje dovode do grane i neka firma koja salje to.
pozz i hvala unapred.
Printable View
pozz ljudi kako je?
imam jedno pitanje zanima me cena auspuha GTL znaci sve i lonac i cevi koje dovode do grane i neka firma koja salje to.
pozz i hvala unapred.
Ne isplati ti se da kupujes auspuh od neke firme a pogotovu da ti ga salju,na pijaci Bubanj potok je oko 1200 komplet,isti koji u prodavnici kooosta mnooooogo vise! Jedino ako nema mogucnosti da dodjes do Bg.... :s25:
Ja sam svoj auspuh radio u Killeru u Tosinom bunaru... Sve komplet od motora do zadnjeg lonca...
Pozddrav
@nid ako si vec rekao gde si radio i sta navedi i cenu da mi ostali znamo? Kao sto El Prezidente rece oko 1200din je na Bubnju i ja sam prilicno zadovoljan sta sam dobio za te pare.
:mahanje:
Radio sam bas odavno u julu 2007. godine i tad me je kostalo oko 5000 din sve , znaci ostavio sam im auto i namestili su komplet sve novo..
2300 dinara u KILLER-u sve komplet,kvalitet vrhunski! :a034:
I ja imam Kilerov, taj sa Bubnja nije ni za qrac.
EDIT: Prvo upozorenje zbog nepristojnih reci
A hocemo li mi nekada videti tvoj R????? :a052:Citat:
Driver kaže:
Hahahaha, ne verujem, ljudi sta je sa vama :s25: :fijufiju:Citat:
Driver kaže:
Nemam cime da ga slikam, a i nema sta da se vidi, isti kao ovaj na avataru, potpuno stock Reno u odlicnom stanju.Citat:
Pasha kaže:
Ljudi,pa tema je auspuh i izduvni sistemi za gtl! odosmo u :a0266: drzimo se teme,uostalom,dodji na okupljanje,pa nam slike nisu ni potrebne,ne zameri,ali el presidente(Pasha)je malo vishe zaljubljen u 4-ke,pa voli da ih se nagleda shto vishe! :uredu:
hvala svima na paznji i odgovorima :a055: :a055: :a055: :a055: :a055: :a055:
Kiler :a055:
Ko je ubica? Sobar? :a014:
Ja teram već godinama sa "Bubanjcem". Bio poslednji put 1200 dindži i Saja (crnpurasti) kod Starog mosta uzme 400 dindži da zameni sve i vozi Miško. Za tu lovu se vozam 20-30 hiljada. Puška... :a0181:
Aj da ne otvaram novu temu kad već ova postoji :osmeh:
Znači, zanima me ko je sve povećavao promer na izduvnoj cevi sa 32mm(ako sam dobro zapamtio to je standardna) na koliko tj tipa 35, 38, 40, šta je najbolje itd... I ja sam rešio da odradim ceo izduvni sistem i to najverovatnije po preporuci kod Bate u Petrovaradinu. Prvenstveno radim to da se ne bi zezao sa cevkama sa najlona jer su lošeg kvaliteta ali ima li razlike u boljoj vuči, potrošnji goriva, na koji promer da idem, da li uopšte da povećavam promer?
Koliko ja znam kod standardnog GTL-a najveci problem je prilicno ogranicavajuci zadnji lonac, mislim da ces vise dobiti drugim (protocnijim) loncem nego vecom cijevi. Za moj Alpine motor 32mm su premalo i planiram uraditi kako je predvidjeno za njega, 48mm :smile:
Ma sve ide komplet novo i lonac i sve sve, samo mi treba konačan rezultat i u par reči osnovne razlike u ponašanju auta.
Meni je povecan promer na 40mm spoljni precnik tj oko 36mm unutrasnji i razlika nije primetna, jos imam i protocni lonac pozadi, samo je buka veca... jednostavno drzi se ti 32mm jer je to fabricki promer i za renaultove 1.4motore, a kako su to dobro konstruisani motori, verovatno postoji razlog za taj promer, ja sam pored svega i ventile prestelovao na 20 25 umesto na 15 20 i tek se tu nesto osetilo da ima brzi odziv na gas, ali moj ti je savet ako hoces stavi protocni, ali bolje ostani pri fabrickim merama, jednostavno to je slozena nauka i njihov proracun je najbolji, da je sv eu sirini auspuha na relijima bi promer bio pola metra...
Hvala Snejk :a025: Ma niko ni je pominje da je sve u širini cevke samo me zanimalo iz prve ruke i po koji savet kako je najbolje da uradim :smile:
Мислим да је најбоље да контактираш вукашина Алијас Ренаулт 4 јер је он радио код Бате издув који је по мом скромном мишљењу таман за Р4 :too:
To sam ja sve mislio a Snejk fino srocio :osmeh: Potpisujem :osmeh:Citat:
Whitesnake kaže:
Ne bih da otvaram novu temu, pa pišem u ovoj.
Ja na svom GTL-u imam auspuh od TL-a. Dakle, od motora ide do levog blatobrana (deo ispod krila, iznad točka), i tu se nalazi lonac, i odatle sa leve strane ide do zadnjih levih vrata te se završava malo pre zadnjeg levog točka.
Zanima me, da li je neko menjao ceo auspuh (kod TL-a), i koliko priblišno to košta (zamena starog, i montaža novog auspuha)?
hvala na odgovoru. :a0181: :a0181:
poz Boys-i ja sam auspuh kupio u kiler autu i prezadovoljan sam mada ovde imash i sponzore kluba koji se bave slicnom delatnoscu.
Sve cene po meni preporucenog servisa (bez ugradnje) imash na sledecem linku http://www.kilerauto.rs/ProductVaria...384&modelID=63
Predlazem da uz kompetan auspuh uzmesh i sve selne i nosace i miran si... :lazy:
@SonneCitat:
Sonne kaže:
Hvala na odgovoru i savetima. :a0181: :a0181:
Planirao sam da oteram auto, a oni da zamene sve tj. ceo auspuh, i nosače (koji su raspadnuti, pa sam ja nešto tu budžio, i ni na šta ne liči).
Našao sam šta me zanima, i sve bi me izašlo 3.500,00 dindži.
Ne znam koliko uzimaju za "ruke", pa ću da ima pošaljem e-mail...
Meni su oni menjali zadnji lonac i selnu i na racunu je stajalo montaza 600 din. E sad ne znam da li je cena ista ili se menja sa povecanjem obima radova, tamosnji majstor nije hteo da mi menja ceo auspuh jer je josh bio zdrav iako je bio u losem stanju kasnije sam kupio ostatak kompleta i zamenio sam sve od izduvne grane pa do lonca. Veoma sam zadovoljan iako je u planu izrada prohromskog sistema.
i mene to kopka, da li imaš okvirno koliko će da košta...Citat:
Sonne kaže:
Evo ti link, pa vidi :mahanje:
http://www.kilerauto.rs/ProductVaria...384&modelID=63
Ne volim da ovako komentari[em, ali ajde da kažemo objektivno iskustvo.
Za plus stranu servis im je korektan i ne bunare da za rupicu na loncu menjaju od izduvne pa sve ostalo, ALI
Znam izvesnu damu koj ima Ford Fiestu i jedan zadnji lonac koji je zamenjen u Kileru je sesvim struo nakon dve i po godine. Posle je pre oko pola godine ugrađen drugi, takođe Kilerov i već je fest hrđav na vrhu izduva jedno 5 cm tako da valja razmotriti i druge opcije. Ili je to možda samo za Fiestu, ne znam.
Ispada da je svuda ista priča, samo sa razlikom u ceni. Ja sam prošle godine stavio nov auspuh u nekoj firmi u Vrbi (znaju ovi iz Kv o čemu pričam), i isto je nakon pola godine bio sav hrđav, samo me je to zadovoljstvo sa ugradnjom i svim onim sitnicama od nosača koštalo 1600 dinara... I okej je, mala cena, kratko trajanje i idemo dalje... :s35:Citat:
Serž kaže:
Kod mene Kilerov lonac... mislim da mu je druga godina i samo je pitanje kada ce prosvirati, samo sto nije progledao.
A da li postoji neka zaštita od korozije? Meni je lonac ispod levog krila, iznad točka, pa će tu brzo da strada.
I, da li je neko radio auspuh kod sponzora kluba (auspuh servih "Pirke"), pa da prenese iskustva.
Hvala. :a0181: :a0181: :a0181:
Cinjenice:
-zadnji lonac uvek strada pocev od "iznutra". Narocito kod onih vozila koji jurcaju na kratkim relacijama. Sistem, od izduvne grane pa do zadnjeg lonca, nema sanse da se zagreje na optimalnu temperaturu, pa se kondenzna para talozi u zadnjem loncu. I to je dosta "jake" kiselosti. Pa na kraju pojede...
-lonac u blatobranu, jest' da se zagreje, ali njega spolja napada vlaznost...
Resenje za prvu problematiku, koje koriste veci proizvodjaci, da se izbusi jedna rupica od 5-6mm, na najnizoj tacki zadnjeg lonca. Ne utice na decibele, ali je jako korisna. Na toj rupici moze da iscuri smrdljiva-crna kondenz voda...
:a025:
I ne samo to, nego i udar temperature od izduvnog lonca na blatobran (krilo tice neke) kod TL-ki napravi ono, da se mora češće menjati nego gaće :a036:Citat:
Dr. Solex kaže:
Naravno, ako je voziš zimi i te stvarčice...
ne bih da pocinjem novu temu, kad vec ovde ima par stvari koje mi trebaju.
malopre mi je pukla ona krivina na auspuhu, iznad levog prednjeg tocka :a058: posto auto sad zvuci kao omanji tenk, zanima me zna li neko dobar auspuh servis u novom sadu, odnosno gde bih mogao sredim auspuh za moj gtl?
hvala unapred
Pogledaj u firmi Kiler u Beogradu. http://www.kilerauto.rs/
gledao sam kod njih ranije, oko 6500rsd je kompletan auspuh sa ugradnjom (bar su mi tako poslali na mail), ali trenutno sam u novom sadu pa me zanima ima li neki servis u ns da to uradim
Prokleta ''S'' cijev... :d018: :d018: :d018: na sve i jednoj Katri sam ju mijenjao. Sex sa onim zapecenim i truljavim sarafima ne bi pozelio nikome. I naravno - uvijek, kao recimo sad - proprdi kad je najveca zima. :d018:
Jedini savjet je da, ako taj auto zelis za sebe zadrzati - skidaj dolje ispusnu granu - komplet... Prije toga nabavi dihtunge, naravno. :laugh: U samu ispusnu granu uvrni inox ''pržonjere'' odnosno kako vi kazete ''brezone'' a kasnije pri montazi obavezno stavljaj bakrene matice. Ako ti se da sexati po garazi sa sitnicama - mozes napraviti i brtvu (dihtung) od mekanog bakrenog lima samo ti onda baza glave (uglavnom je) mora biti fuuuul ful ravna kao i baza ispusne grane (uglavnom - nije :a026: ). Prije montaze ju ''okališ'' plinskim brenerčetom i potopis onako vrucu u vodu da - omeksa i bude podatna k'o tinejderka na tulumu. :whistling:
Savjet broj dva... Malo veca komplikacija... Kupljenu granu polako i postepeno uzari u zaru vatre. Nemoj grijati brenerom ili acetilenskim autogenim plamenikom za zavarivanje jer s time mjestimicno ''sokiras'' materijal. Znaci - ''logorska vatrica'' ekipa sa kobasicama, slaninicom, par cevapa... Cijev postepeno uzari ali ne sad da ju istopis kao karamelu. Cim pocne lagano zutiti reci ekipi da maknu te kobaje i slaninu i uzmi ju sa nekim vec ranije pripremljenim alatom - armaturna zica savijena tako da ju mozes čopiti :kul: pricekaj dase odžari, odnosno da ne bude bas usijana - za to ti je potrebno kojih 5-10 sekundi i onda ju uroni u kantu starog ulja.
naravno - niti to nemoj raditi tako da ti je lice blizu, niti da to radis u Gant jakni i Boss pantalonama niti to nemoj raditi doma na parketu jer... Sprica to brale, jaaakooo... :laugh: Kad se situacija smiri - kad prestane cvrciti izvadi ''S'' cijevku van i pusti da se ocijedi. kasnije ju pobrisi sa nekom krpom i imas - homme made bruniranu cevku. Takvu cevku omotaj sa azbestnom trakom za zamatanje ispusnih grana, zaselnaj krajeve te trake sa,kraaaaa kraaaaaa švraaakaaaa a cime drugim nego inox selnama :laugh: :laugh: i imas ''S'' cevku koja ce trajati malo duze. Puno duze... Skoro pa kao one piramide.
Savjet broj tri - ne preporucam :dry: :dry: :dry: Pokusaj, kao ja, napraviti inox ispusnu granu pa se suoci sa sto miliona pitanja i protupiatanja ''Zasto? ... ''Radi cega''' ... ''Kad ti to treba'' ... ''Pa sta nema toga za kupiti novo?'' ... ''Pa zasto onda ne kupis? Jednostavnije je.'' i tako dalje... 'bem ti majstore... :a122: :a122:
frik, saveti su :a025: ali, nazalost, trenutno nemam mogucnosti za hand made i DIY majstorije :a058:
stvar sam resio, privremeno, sa rolnom aluminijumske lepljive trake (150rsd za 10 m iste) i izdrzalo je do servisa :kolce: najbitnije, nisam probudio komsije :a048:
drugi problem je bio pronaci servis. okrenuo sam 15-ak brojeva i samo na tri mesta nasao auspuh za rendzera. cena od 5000 do 8000rsd, sa ugradnjom i mogucom malom korekcijom. uglavnom, ako se zadesite u ns i imate problem sa auspuhom, bata sportauspuff na petrovaradinu ima sve za r4 :smile:
by the way, osim sto se "s" krivina prepolovila imala je i poprilicno rupa, da bi joj i svajcarski sir pozavideo :osmeh:
Danas sam se bavio zadnjim loncem za koji vec neko vreme znam da je istrulio, ili jos tacnije,izgoreo.Skinuo sam ga, malo je reci, jedva. Neko je ranije na spoju sa cevkom uradio mali sav, ili ti var.. Sve i kad se brusilicom pocistilo, nije htela sira cev sa uze..:s12:Inace, problem je definitivno u kondenzovanoj pari i njenoj kiselosti itd..(vec opisano ranije). Ima li nekih pozitivnih novina u vezi zadnjeg lonca za gtl-a u smislu da neko radi pravi prohrom ili neki bolji kvalitet?
U protivnom, mala privreda...kao takva..:a045:
...kupljena je tzv. "mala privreda" od zemljaka iz Vrnjacke Banje. Cena, prava sitnica, 1100 dinara.
Inace, proverio sam i za prohrom. Firma se zove "Strava". Ima ih na par mesta u BG. Ja sam bio u Trecem bulevaru (blok 23) i momci rade sve sto moze da se zamisli na temu izduva. Lonac za GTL-a u najvisem kvalitetu materijala i izrade bi kostao 90 EUR. Sigurno zvuci mnogo, ali kako izgleda ...bez komentara.. Nisam siguran, moguce da uz ovu cenu ide i ugradnja. Inace, imaju i cevke svih precnika, naravno prohrom, tako da je moguce "igranje" po dogovoru. upppss, sorry, :a0266: , ovo vec debelo ide u tuning..
za Strava sam cuo, ali nisam znao da rade za r4... cena jeste jaka, ali je stvar vecna...