-
Kako odmagliti stakla
Posto se danas vozah po ovoj kisi i nije da mi je palo na pamet, pre bi se reklo da mi je pomerilo pamet zamagljivanje stakala...
Cuo sam razne price limun itd... A cuo sam da ima i nekih sprejeva.
Prirodne solucije me ne zanimaju, interesuje me ovaj sprej, da li je neko probao, ako jeste kako deluje i koji sprej i koliko para...
p.s. Stalno neko blene u mene misleci da mu masem :zloca:
-
Odg: Kako odmagliti stakla
Sprej postoji ja sam to davno kupovao i neznam kako se zove tacno, ali ja mislim da to svaka bolje opremljena radnja auto kozmetike ima. najbolji ti je od TURTL WAKS (ja mislim da se tako pise , znak im je kornjaca) ja sam njega koristio i on je ujedno i za prljavstinu dobar neda joj da se lepi za prozor.
-
Ok znam znam za firmu. Jos samo nesto, da li on malo zamucuje staklo?
-
Nezamucuje nista cak sta vise nemas onih preliva svetla preko soferke nocu kada ti ide auto u susret
-
Slana voda pomaže, napraviš rastvor, premažeš stakla i nama magljenja par dana. Probao sam pre nekih 10 godina, radi.
-
Samo ako ti se slana voda bude slevala pored kedera od soferke ima da ti istruli rendza. Samo se salim ali to mi je malo nelogicno jer so ostavlja bele tragove kada ispari voda, zar ne! :a0103:
-
Ma probao sam i limun i glicerin zimi jer oce da zaledi sa unutrasnje strane... Nisam vodu, ali bih pre uzeo nesto trajnije... Hvala u svakom slucaju, nekome ce koristiti, ovu temu sam otvorio samo zato sto sam se setio, ali verujem da vecina vozaca ne samo r4 muci muku sa voznjom kroz 2 rupice (dobro nazad imam onaj grejac) al napred dok se ne ugreje motor necu grejanje da ukljucujem... I stakla sa strane, jos kad bi postojalo nesto da sliva kapi sa strane sa prozora i retrovizora....
-
Postoji to za susenje retrovizora, ali to je kao neki spojler i montira se sa gornje strane retrovizora i on usmerava vazduh na staklo retrovizora iizduvava sa njega vodu ili ako je zamaglio. Ali to radi samo ako se kreces malo brze sa autom (60km). Uradjeno je tako da uvlaci vazduh odozdo na gore (tako da nemoze i kisa da prodje) pa ga prenosi na retrovizor. To sam ja imao na audiju 200 i bio sam prezadovoljan. Ako nekoga interesuje kako izgleda neka obrati paznju na Ford tranzite , mnogi imaju to na retrovizoru
-
Ispitacemo... Ma mora da postoji nesto ... neka hemikalija...
-
Citat:
Whitesnake kaže:
A cuo sam da ima i nekih sprejeva.
Ja ga koristio prošle zime. Kupio ga Reno prodavnici i mogu ti reći da ima rezultata. Ono, manje magli u svakom slučaju, ali bolje išta nego ništa. Ako se ne varam, bio je oko 500-600 dinara. ??? A da me ubiješ ako znam kako se zove. :fijufiju:
-
Hm hm, kako odmagliti stakla :a014: jedna krpa bi zavrsila poso za 10 sec. :a010: :laugh: :laugh: bar u cetvorci sofersajbna nije daleko :smile: :uredu:
Sad malo ozbiljno ima sprej ili nesto slicno, prodaje se u opticarskim radnjama, koristi se za naocare, mislim protiv magljenja naocara. Ako nadjem tacno kako se zove napisacu ovde :uredu:
-
Napisi molim te, ja sam sad uzeo neki italiijanski sprej 380din i onaj u radnji kaze ako ne radi da slobodno vratim, garantuje za njega, aj da vidimo i to cudo od cetvrka kad budu kise :)
-
Ma ženina magična krpa je čudo :a010:
-
Ja sam kevinu pocepao nekako brisuci stakla, mada je ona u kolima 3-4 god od toga ja brisem 2,5 pa je bilo :s12:
-
Ynam i meni svaki put kad je vratim kuci na pranje :a122:
-
Ma otišao sam u prodavnicu i kupio jednu specijalno za auto. Tako da nema više :d018:
-
A ja mislio da samo moja zena :a122: :d018: za te magicne krpe. Nekako su te za prozore iz kuce mnogo bolje. Ja kupio i jelensku kozicu i magicnu krpu ali nista nije lepse za brisanje od magicne krpe sa kojom se brise sto u dnevnoj i kada to zena vidi :maul: :maul: :a058: :a058:
-
Da da, takva krpa uvek nekako bolje upija i prijatnija je za korišćenje. :a050: :a050:
-
Priručna sredstva:
Bolja krpa se malo navlazi te protrlja obicnim sapunom.Pomaze neko vrijeme.Probao mnogo
"fabričkih" stvari i uglavnom loši rezultati.Uvjek voziš kao da ti je kesa na glavi.
:lazy:
-
Re: Kako odmagliti stakla
imas sprej normalan i ne magli, takodje kod tih stvari znaci uzmi samo markirane i daj i vise para ali ce se rezultat pokazati, isto kao sa ciscenjem felni:)...
sto se tice ono da kapljice padaju , to isto ima da se kupi, ima sve ovde u GR:)...i samo na neses na staklo i na sofeku i nema potrebe da uklucujes brisace....samo pada i ne zadrzava se voda...
U USA na Acordu(porodicnom) je bio taj premaz za soferku i milina....
-
-
Ne znam cemu toliko o tom maglenju,ja jednostavno kad mi zamagle stakla i to na autobusu,na krpu koju kap ovog kako se vec zove FAIRY- i nema vise maglenja bar dva dana
-
Pa tako reci covece, da znamo i srpsko resenje! Probacu i fairy i sprej...
-
Citat:
stoles kaže:
Ne znam cemu toliko o tom maglenju,ja jednostavno kad mi zamagle stakla i to na autobusu,na krpu koju kap ovog kako se vec zove FAIRY- i nema vise maglenja bar dva dana
resenje moramo traziti ali da traje...
@White....pa ima raznih...sada ne znam tacno kolio kosta, posto se ne mogu mn mrdati ne bi ni znao da ti kazzem...ali za dobro ono SONAX ili kako se zove treba izdovjiti valjda oko 5 evra...
moje ono za felge je bilo nesto vise od 6 ...ali vredi sve pare....
-
E to za felne odma da mi uzmes da ne zaboravis, a ovo za kapljice uzmi i to , znaci za kisu za spolja nemoj za odmagljivanje to imam vec
I ovde cu da kupim sprej za suplje gume kad mi ode i 2. rezervna da idem... :laugh:
-
Pa ako se drzi upustva (bas ima o ovoj temi) nece biti problema :smile: Ja imam problema sa magljenjem jedino kad sam duze parkiran negdje a unutra se ubrzano dise :whistling:
-
Citat:
John Doe kaže:
Pa ako se drzi upustva (bas ima o ovoj temi) nece biti problema :smile: Ja imam problema sa magljenjem jedino kad sam duze parkiran negdje a unutra se ubrzano dise :whistling:
:a084: :a084: :a084:
Baš htedo' reći... :party:
-
Sprej je fenomenalan, resava svaku zamagljenost, sto bas i nije dobro uvek, ali zaista je odlican, vredi svake pare, nema vise mlataranja i mahanja ljudima u susednom autu :fijufiju:
-
Neko mi reče i ja probah - mer za pranje stakala (plava tečnost u boci sa prskalicom), ali bitno je da je sa alkoholom. Potrebno je premazati sunđerom, (ili nečim sličnim) ali važno je da se ne skida (ako nanosite onim čudom za pranje stakala u kolima). Efekat je da nema magljenja neko vreme, (par dana, nedelja - zavisi od vremena) ali kada je unutra klima koja inače magli onda se stakla malo zamute. Svakako je bolje nego zamagljena, a to čudo ne košta mnogo.
A inače da li se još nekom dešava da u Terazijskom tunelu zamagli SPOLJA?
-
Pa kroz taj tunel zatvaram prozore, a biciklom ne smem, jer ne bih izasao, ventilacija je ocaj, zato kad dugo stojim pozatvaram sve zivo da se ne bih neosetno udavio...
-
Tunel bez prirodnog "cuga".
-
Citat:
Whitesnake kaže:
Posto se danas vozah po ovoj kisi i nije da mi je palo na pamet, pre bi se reklo da mi je pomerilo pamet zamagljivanje stakala...
Cuo sam razne price limun itd... A cuo sam da ima i nekih sprejeva.
Prirodne solucije me ne zanimaju, interesuje me ovaj sprej, da li je neko probao, ako jeste kako deluje i koji sprej i koliko para...
p.s. Stalno neko blene u mene misleci da mu masem :zloca:
ja sam kupio antimaglen krpu na MOL pumpi / cena 120 din...i ne magli kad prebrisem do sutra ujutru...a cuo sam da je i sprej extra...njegova cena je oko 400 kinti....
dok npr moj cale uzme malo tecnosti za sudove stavi na sundjer i sa unutrasnje strasne prebrise stakla i to bogami traje po 15ak dana
-
Kupio sam ja sprej, deluje neke 2 nedelje super, e onda vec pocne da magli i to ako ne brises, nije bas jeftina stvar ja sam ga platio da l' 280 ili 380 i prilicno je mala bocica... Jos nisam potrosio, mada sledeci put moram naci neki jeftiniji, ovaj je neki nemacki...
-
Ma Snejk skini stakla i lepo navuci Grunf kapicu i naočare. Nećeš više imati problema sa magljenjem. :a084: :a084: :a084:
-
Gubim na aerodinamiKi :a055:
-
:a0266: Skineš i zadnje staklo pa ublaćiš otpore. :too:
Što se tiče krpice, koristio sam je jedno vreme i nije loša, samo kao što kaže Italijan, mora svaki dan da se briše.
-
Imao sam i ja taj problem,lepo odes u neku radnju gde se prodaje kozmetika za automobile i trazis da ti daju krpu protiv magljenja stakala ona je 100% pamucna i ima u sebi neki materijal jebem li ga da nemagle satakla kad ih prebrises,mozes da koristis i TUTRLE WAX sprej sto ti je receno ali mislim da ces da prodjes :siroma:jeftinije sa krpom kosta oko 200 din. Ali svakako pre nanosenja bilo kakvog sredstva protiv magljenja moras temeljno obrisati stakla . :a034: :a034: :too: :kul:POzzz
-
Ebem li ga,ja malopre bris`o sa onom "tv magicnom krpom"..i gle cuda,odradila je pos`o... :) mada mi nisu nesto maglila stakla vec su bila dosta "muljava"
-
Ја сам то решио са танким премазом унутрашњости стакла крпицом натопљеном СЈАЈЕМ за прање судова. Нема магљења по 15_так дана.
-
Ja to rešavam običnim sredstvom za pranje stakla i novinama. Tjedan dana sam miran.