registracija sledece godine
ne znam ima li ovakva tema, nisam je nasao. ako gresim, moze da se brise
o cemu se radi?
par drugara mi rece da su culi neke vesti kako se sledece godine nece moci registrovati automobili tipa trabanta, varburga, peglice i, izmedju ostalih, i renoa 4. nigde nisam mogao naci potvrdu tih vesti, pa sam u nedoumici ima li istine u tome :new:
jasno mi je za dvotaktne masine, ali reno 4...
Re: registracija sledece godine
Ovakva glupost se vrti par godina, ne uzbuđuj se :a052:
Možda je ovo :a0266: za ovu temu, al' barem jedared saslušajte matorog jarca:
imadete klub R4, jel'? Imadete članove (ne možeš verovati, neki i članarinu uplate :a080:) znači kompletnu strukturu kluba. Imadete međunarodnu stranu u kojoj su skori svi iz bivše lepe, a da o ostalim i ne govorim.
Pa pobogu, skoro ste svi iz istog grada, šta vas koči da ne napravite klub za stara vozila, oldtajmer ih zovedu, vrlo su retki i vrlo su na ceni :a025: Nemožete se dogovoriti za sastanak? Pa pre tidesetak godina nije bilo mobilnih sranja, a svi smo se lepo našli, seli i dogovorili. A u ova vremena? Koji je sad to izgovor? Faks? Ajd' bre mrdnite te guze, nečete val'da ceo život na faksu da provedete. Il' se ja to varam :a014:
U sklopu obstoječeg kluba, naravno, možete sprovesti i zahtev za oldtajmer sekciju (imate njih kol'ko oćete, samo ne vidite, jel :s25: ).
Pa zar moram da se preselim kod vas, da bi slušali nešto od matorih sivih ćelija? I ondak možeš brale da registruješ bilo koje godište auta, da ga uvezeš od bilo kuda, osiguranje, cestarine i slične gluposti ravne su nuli.
Več sam jednom dao ideju, da stupite u kontakt sa FIVA organizacijom, a od vas? Ništa! Ajd' bre mrdnite te guze, uistinu :a122: i bez kukanja i bezveznih pogađanja.
Il' da se samo tako šalite i fino vam je, uistinu i nama nije loše na forumu i susrećemo neverovatnu podršku ljudi koje jedva da poznajemo, družimo se u ludilo samo ako stignemo, ličimo na pravu Familiju, potpuno smo različiti od svih ostalih uštirkanih šalabajzera po raznim klubovima.
Al' ako se 'oće nešto izuzetno i nešto što je novo, pa...tu ste, napravite, šta vas koči?
Ako treba pomoć: tu nas je puno pored mene i svi ćemo sa užitkom i zadovoljstvom pomoći. K'o i vi nama dosada. Uistinu! :too:
Ako ne'ko misli, da je ovo :a0266: neka baci van, a ako ne'ko počne da razmišlja o predlogu, tu sam. A i svi ostali :kolce:
kako kaze lik u reklami: zvuci primamljivo :a025:
ideja je ok, bar meni. samo nisam siguran koliko je to kod nas izvodljivo, posto (koliko sam ja upoznat) da bi se vozilo uvezlo kao oldtajmer mora biti starije od 30 godina i mora imati neku potvrdu iz muzeja da predstavlja, da se tako izrazim, spomenik tehnike :a058:
e sad, propisi su jedno a praksa nesto sasvim drugo.
u svakom slucaju, vredelo bi pokusati :s35:
to ne moze da se zabrani, jer postoji zakonski minimum za tehnicku ispravnost auta. moci ce da se zabrani trabant i tako te dvotaktne masine zbog merenja izduvnih gasova. kaze pravilnik do '87 sa karburatorom 4,5% CO2, a od '87 3,5% CO2. kaze pravilnik, prednji pojasevi obavezni, sediste koje ima pojas, mora da ima naslon za glavu. auta prvi put registrovana u srbiji od 2012 moraju da imaju pojaseve na zadnjoj klupi. sve ove uslove r4 moze da ispuni. jedino je malo problem ljudima koji voze stari tip r4, prednja sedista bez naslona, ali zamene sedista i u redu je. ne postoji u pravilniku ovaj auto sme a ovaj ne sme, vec samo odredjene tehnicke stvari koje auto mora da ispunjava da bi mogao biti registrovan.
Citat:
raps kaže:
kako kaze lik u reklami: zvuci primamljivo :a025:
ideja je ok, bar meni. samo nisam siguran koliko je to kod nas izvodljivo, posto (koliko sam ja upoznat) da bi se vozilo uvezlo kao oldtajmer mora biti starije od 30 godina i mora imati neku potvrdu iz muzeja da predstavlja, da se tako izrazim, spomenik tehnike :a058:
e sad, propisi su jedno a praksa nesto sasvim drugo.
u svakom slucaju, vredelo bi pokusati :s35:
Katraš je u pravu, ali vi nikako da pročitate to o čemu on priča i da se potkujete malo sa zakonskog aspekta, no da ne drvim mnogo. Negde sam već postavio kopiju zakona o oldtajmerima, pa koga ne mrzi neka traži, ali o čemu se zapravo radi: Reno 4 se u neizmenjenom karoserijskom obliku proizvodio nekih 30 i kusur godina, i svaki od njih, po istome pravilniku, je automatski oldtajmer, samo što je procedura sa tehničkim muzejom u Bg-u vrlo diskutabilna stvar, ali ne i nemoguća. Druga strana ovih abera/rumora/čega već je da će cena vozila koja nas zanimaju drastično pasti, i istovremeno zeznuti one koji su svog ljubimca hteli prodati, ali će bar nama drugima omogučiti da jeftinije dođemo do boljeg primerka.
"((((( ako sa parama ne mozes resiti nesto, onda ja to sa vise para sigurno izvodljivo )))))"
(Black cat, white cat)
Citat:
Dr. Solex kaže:
"((((( ako sa parama ne mozes resiti nesto, onda ja to sa vise para sigurno izvodljivo )))))"
(Black cat, white cat)
Potpisujem, imajući u vidu da pričamo o Srbiji i više nego točno... :whistling:
Odg: registracija sledece godine
Ja sam negde cuo da R4 nece moci da bude oldtimer jer ga ima previse na putevima,znaci previse ih je u dobrom/voznom stanju. Nismo kao fice i Miniji i npr Diane ili Spaceci. Mada iskreno bih jako voleo :)
Nesto sam zacuo da od nove godine stupa na snagu zakonn gde ce se motor voditi kao rezervni deo pa stim se nece upisivati u saobracajnu dozvolu :a014: