-
Frikomobil ''Pucko''
E pa gospodo draga... Doćera i ja svojih 34 konja u štalu... :a049: :a049: :a049: Zao mi je sto nema slika... :c062: :c062: :smajli/koji/viče/uaaaaaa: ali obecavam da ce biti.
Danas sam opet postao covjek sa autom... Nakon duge i cudne tri godine i pokoji mjesec eto opet mene u nekom trošnom, klimavom, škripavom autiću koji se zove Renault 4 GTL godista 1990. prvi puta regan u sestom mjesecu 1992. Kupljen od prvog vlasnika, poznanika penzionera koji ga je i kupio, boje ''bijele kave'' i to sa poprilicno puno mlijeka :osmeh: uredna, mazena i pazena, sa 100-i-nesto-sitno kilometara na satu. :a049: :a049: :a049:
Auto nikada nije udaran, uredno servisiran, nikada nije nista teglio, nikada ostro vozen... Rak rana, prostor oko rezervnog kotaca, torzija i zadnjih krakova tek poceo cvjetati, dve ili tri sitne rupice na podu... Limarija je cakum-pakum...
Prvi dojmovi su i vise nego :a049: :a049: :a049: :too: :s35: :s35:. Odmah smo se cura i ja vratili pet godina u nazad ''kad smo se tek poceli voljeti'' naravno u Katromatiku. :naughty: :naughty: :naughty:
Gospodo draga... Dosao je i taj dan... Kupio sam ponovno Katru. Ne mogu opisati koliko sam sretan i koliko mi je drago sto sam upoznao, sto osobno, sto preko telefona, sto samo preko tipkovnice i monitora toliko dobrih ljudi kao sto ste vi. Pardon... Vi... :a0181: :a0181: :a0181:
Ako vas interesira cijena - cista simbolika 500 Europskih dinara odnosno tričavih 3600 Dlakavih i zubatih hrvatskih zvijeri. :a025: :a025: Iduci tjedan ju regam i odmah ide na put cca 300 Km u Koprivnicu (ukupno 600Km) po KC table i onda nakon ''promatranja'' ide na servis. Interesira me cisto ovako stanje, bez da ista diram sta kazu aparati i ''mjerodavne institucije'' na tehnicku ispravnost. Nakon izmjerene potrosnje i zapazanja na putu :naughty: :naughty: slijedi jedan opsezniji servis u vidu repariranja karba, paljenja, ulja, filtera i svih ostalih sitnica...
Gospodo draga... :a055: :a055: :a055: Kupio sam Katru... :a049: :a049: :a049: :kolce: :kolce: :kolce: :a055: :a055: :a055:
''Moji su drugovi biseri rasuti po celom sveeeetuuuu...''
-
Re: Frikomobil
Oho, pa čestitamooooo :kuler: Slike pod obavezno da vidimo tu ljutu makinu :kolce:
Aj pa :a055:
-
At last :smile: Da znas da ti sada ne gine jedno okupljanje :smile:
-
E pa, meštre, neka ti je sa srećom i dugo i u radosti da ju vozaš.
Aaaaaa, ponovo radi bioskop... to jest' Frik ponovo ima Katru, Frik ponovo ima katru :vidiga: :too: :naughty: :a055: :kolce:
-
Cestitam, puno kilometara da predjes. :s35: :s35: :s35:
-
Ooooooooooooooooooooooooooooooooo :a055: :a0181: :a0181: :kolce: :kolce: :kolce: :kolce: :kolce: :kolce: :kolce: :kolce: :kolce: konacno! SVaka cast :too: :too: :too:
E a za karburator, da skoknes cetvorkom do BGa da se uradi kako valja i da nakupujes delova, pa onda redom da ostavljas Frmi, John Doe-u itd... :too: :a055:
Dire Straits - Heavy Fuel: Video
-
OOOOOOOOOOOOOOOJLA LA,bravo Frik. :too:
Već se kuju planovi za okupljanje,to je to, FRIKMOBIL-jedini pravi naziv za tvoju katru. :a034: :a034:
Željno isčekujemo slike i test vožnju Rijeka-Koprivnica-Rijeka. :naughty:
-
Hvala.. Hvala... Hvala... :a0181: :a0181: :c062:
Slije ce biti sutra... :a025:
A za planove... :a049: :a049: Ihaa-haaaj... Ima ih koš i još... :too:
-
Нек је са срећом :a055: Ето и ти набави аутић пре мене :s25: Додуше ја сам за почетак захваљујући Фрми дошао до фелни,које додуше не стижем да покупим, :a058: али и то је нешто :siroma: Сад више немаш изговор за недолазак на пролећно окупљање :uredu:
-
:a045: sad sam znaci ja osto jedini na forumu koji nema cetvorku :a045:
nego ba :a049: sretna ti kupovina :a049: :kolce: :a049: da te sluzi jos sto dvanes godina prije neg sto joj rikne alanser, i nemoj da je prodajes :maul:
i da redovno mijenjas ulje. I da te zmija ne ujede da ga tjeras preko dzombe.
E nek si vala i ti kupio cetvorku, sad necemo morati slusat tvoje price kako ti stalno izmakne kupovina :a050: kako pobjegne cetvorka i kako imas peh. Sad cu samo ja ostati sa tim pricama :a050:
E da... sta ti znaci to cvjetati :a080: ufatila se hrdja ili pocelo trunutu. Namazi to necim sto prije ako je samo rdja :uredu:
I najbitnija napomena od mene veceras: Pazi da ne otkines retrovizor onoj merdzi kad je budes prestizo na autoputu, kosta vise on sam nego tvoj acetvorka, a opet ovaj iz merdze ne moze da vjeruje svojim ocima kad bude u njemu vidjeo sta ga prestize :a052: