Mudro zboris Gavrilo,200km je ok,da odmorimo makine! :a025:
Printable View
Mudro zboris Gavrilo,200km je ok,da odmorimo makine! :a025:
Potpisujem... :hocemojos: i baš tako kako si rekao, samo laganini... da i vidimo nešto, da protegnemo noge, jer nama iz Kv Crew-a rukovodstvo kluba neće da da CeBejke, a mi moramo da se nekako zezamo, pa bi nam ti odmori bili baš onako po volji.... :vidbudale:Citat:
Gavrilo kaže:
Dobra primedba... :too:Citat:
John Doe kaže:
Serz hvala ti na podršci, a renopelom ću ići ako ne bude tog kombija koji treba da ide sa delovima i naravno postoji mogućnost da brat i snaja krenu sa mnom (ipak će to biti lepo krstarenje Evropom). U slučaju da oni ne idu, nadam se da će biti mesta kod KV CREW. :a055:
:a055: pivo će moći kod mene, renoopel kod mene u dvorište isto ima mesta, a ti možeš da biraš sa kim ćeš... :fijufiju:
[/quote]
Potpisujem... :hocemojos: i baš tako kako si rekao, samo laganini... da i vidimo nešto, da protegnemo noge, jer nama iz Kv Crew-a rukovodstvo kluba neće da da CeBejke, a mi moramo da se nekako zezamo, pa bi nam ti odmori bili baš onako po volji.... :vidbudale:
A sto bi vam dale??? :a080:
Ni mi nemamo, i necemo da trazimo od nikog...
Imamo Evropsku POLICE SPY tehniku... :a025:
Ne bih bilo na odmet poneti (ako ima naravno) i radio stanicu (toki voki) da stalno u vezi budu prvo i zadnje vozilo u koloni. Ne bih bilo loše polako na jednom papiru pisati šta sve poneti, jer se u zadnjem trenutku uvek nešto zaboravi. :wacko:
Radio stanice (toki-voki, CeBejke) su delimično obezbeđene, ništa ne brinite, radi se korako po korak. Rukovodstvo radi.....
Zna Neb Mes, da ne sirim temu u nedogled sa svakim korakom, jednostavno rekao sam, komunikaciju cu obezbediti i to je to :too:
Samo mala ispravka Serz, u FR smo 3 noci ili cak 4 jer skup traje 3 dana koliko sam upucen :osmeh:
:a0266: Sale uzmi neki r4, da ne stojimo na putu ako se pokvari taj tvoj 600ccm vise :zloca: :a080: pu pu :naughty:
Mare, ne bih više da idemo u :a0266: što se tiče mog auta, samo da ti kažem da ja nimalo ne sumnjam u njenih 1686ccm, može samo da se isprlja pa da ga odvezem na pranje, inače ništa više. :a025: :a055:
serz negde si se zabrojao ne ide se na ovaj put da bi se u francuskoj ostalo samo jedan dan :a024:Citat:
serz kaže:
sto se radio stanica tice moram da vam kazem da u obzir dolaze samo amaterske i da nekome ne padne na pamet da ponese neku taksi stanicu ili slicno jer se nece lepo provesti na granici :osmeh:
Moguće, moguće :a0103:
Ondak 10 dana. Ako se revozseri predomisle ili nas zadrže na Trškim dnevima... ko zna.
Ja sam računao oko 12-14 dana, mislim da je sasvim OK. :a025:
Koristicemo pmr stanice dometa oko 7km na otvorenom, i oko 700m u gradu, bice vise nego usluzne, najvise sto mogu finansijski da podnesem je 5-6 stanica, koliko je dovoljno za uspesan put, sve preko je slobodan izbor, najlepse bi bilo kada bi imali svi i onda bi manje vozil ia vise slusali ovaj kvkru :a010:
Ako svako vozilo bude imalo stanicu, pa mi onda možemo da stajemo samo da sipamo gorivo. Sve što želimo da kažemo čuće svi, to nije baš pametno. Uostalom tih 5-6 kom. je sasvim dovoljno. Podeliš na svakih 5 vozila i to je to, čujemo šta se dešava, ima li nekih rupa, murije i ostalog, hoće li neko u WC i šta ti ja znam. A pauze će biti pravi doživljaj, i nemoj neko da je pošao bez alkohola u flaši na put. :maul: :wacko: :zloca: :a055:
http://forum.krstarica.com/images/smilies/mali172.gifhttp://forum.krstarica.com/images/smilies/mali172.gifhttp://forum.krstarica.com/images/smilies/mali172.gifhttp://forum.krstarica.com/images/smilies/mali172.gifhttp://forum.krstarica.com/images/smilies/mali172.gifhttp://forum.krstarica.com/images/smilies/mali172.gifhttp://forum.krstarica.com/images/smilies/mali172.gifhttp://forum.krstarica.com/images/smilies/mali172.gifCitat:
Whitesnake kaže:
Ima dugme ptt push to talk, pa kad oces da te rugi cuju stisnes, a ti sve vreme slusas ostale, ako neces smanjis zvuk, ako neces uopste ugasis stanicu prosto :osmeh:Citat:
San-Sale kaže:
Jes', i svi vi pogasite stanice i kome mi iz Kraljeva da drobimo onda, (već zamišljam scenu kako kum opisuje vožnju onog ispred), i sad zamisli neku raskrsnicu kod Minkena i mi iz Kraljeva jedini u koloni, vas nema nigde, svako naš'o alternativni pravac bez nas na njemu... Pa jesi li ti normalan bre....Kumu stanicu u ruke ne dajte, a ako kupi sam k'o što priča nemoj neko da je beknuo frekvu za komunikaciju...
Jel to ovaj sistem koji je vezan za mobilnu telefoniju - ptt? To neki telefoni imaju, ali to se valjda plaća. :a014:
Ma jok, običan CB u građanskom opsegu...
Push To Talk, se ne plaća jer ne radi ako se telefoni međusobno ne vide...
E neka si nam kazao - svaka ti dala. a jel može za nas sa jeftinijim ulaznicama.
Serz ja bih najradije svakom dao po jednu, ali jedna je oko 20e i to ste je neb mes nasao neke stare zalihe u Neptunu u Kraljevu, kazem nekako cu izgurati 5-6 ali dalje tesko :smile: Kome treba za neke namene van tog puta (kao meni, no ne treba mi bas toliko al ajd) neka kupi sebi a ucinice dobro svima... A korisna je stvarcica umesto mobilnog na milion mesta, doduse domet je takav, al je komunikacija za dz :osmeh:
Ma ne, pogrešno ste me razumeli. Nisam mislio da se svima deli nego da objasnite (Nebmes, a i ti) da li je to sistem PTT koji postoji na nekim modelima mobilnih telefona i ako jeste da li zavisi od mobilnih operatera i koliko košta.
Ama nije, to PTT što ti spominješ jeste isti sistem, ali taj na mobilnim radi na mobilnim koji to podržavaju, i radi samo ako se mobilni "vide", a ovo je Brondi toki voki/CB stanica, radi na istom principu, ali ove su malo unapređene pa imaju Voice to Talk, znači da ne moraš ništa da stisneš da bi te onaj drugi čuo. I potpuno je besplatno.
E sad kako PTT funkcioniše na mobilnim nisam nikad provalio (skoro svi stari simensi su to imali), tako da je moguće da to kod nas nije omogućeno od strane operatera, dok moj ćale priča da to kod njih u Dojču funkcioniše savršeno...
:a0266: PTT u mobilnoj telefoniji mora biti podrzan od strane telefona, zatim i od strane operatera. Mobilni rade na frekvenciji od 900 ili 1800 ili 1900MHZ i ptt opcija je moguca ako se telefoni nazale u okviru iste bazne stanice ako je operater omogucio. (bazna stanica laicki je kada isto pise na ekranu tj mesto gde se nalazite tipa vracar, vracar na oba telefona).
PMR stanice ili tokivoki kako ga mi zovemo rade na od 446,00625-446,09375 MHZ i to je to. Komunikacija je besplatna i dozvoljena za Evropu, Aziju i severnu Afriku.
:a0266: :a0266: Stari simensi koji nisu imali kartice i radili na gsm-450 su mogli da upadnu u ovo polje besplatne komunikacije, pa je fabrika verovatno ostavljala i takav modul :smile:
Jesmo sada zavrsil isa komunikacijom, aj da vidimo gde spavamo i kako, i da pravimo ono od cega se zivi, prezentaciju, da do sajma automobila startujemo sve firme koje hoce, a onda da u ime klub zaredja nas par po sajmu od standa do standa :osmeh:
:a0181:Sajam,odlicna ideja! :a0181:
KV CREW ako moze da pomogne nekako,tu smo! :smile:
Može - naranite prasići i ne dirajte dugmići :vidiga: :a080: :a084:
Šalu na stranu taman da se aprilsko okupljanje napravi 2. aprila i to na Sajmu jer je sajam od 25. maja do 02. aprila. Pa još kad bi moglo da se ugovori sa organizatorima sajma neka mini prezentacija R4 i 50-og rođendana... pa neki programčić, pa prigodni flajeri... pa se Renou Srbija to predstavi ranije, a onako usput se napomene da će glasnogovornici i članovi Kluba svima da pričaju da oni (Reno) ništa, ništa ne daju za put i proslavu... :naughty: :naughty: :naughty: :whistling:
Ma ima na uato da nalepim da nam reno NIJE SPONZOR !!!!!!!
Ja ću da dođem BUBOM.... :new: :new: :new:
Ma mogli bi i neku estradnu zvezdu da dovedu na sajam..... :s35: :s35: :s35:Citat:
serz kaže:
[flash=200,200]http://www.youtube.com/watch?v=hcP6AXAMR8A[/flash]
:vidbudale: :vidbudale:
[flash=200,200]http://www.youtube.com/watch?v=KXOWPVT7rDk[/flash]
Imali neko drugo mesto u Beogradu.... :fijufiju:
:a0266:
Ma volim ja vas.......SAMO JE MNOGO DOSADNO.....
[flash=200,200]http://www.youtube.com/watch?v=id1at8Nd93E[/flash]
Evo majica da privučemo klub Francusko srpskog prijateljstva i Francuze...
napiši nešto na leđima da privuče Francuskinje. :whistling:
"We huck 4 free and GTL" !?
Ja necu da budem prijatelj sa FrancuzimaCitat:
Neb_Mes_Ur_Mau kaže:
:a010: :a010: :a010: :a010:
Bogami drugari tamo po Francuskoj drzavi svasta moze da nas snadje. :a014: Cisto da budete spremni na razne reakcije,posto u doticnoj zemlji nismo bas dobrodosli i nismo im nesto omiljeni kao narod. :a026: Nekazem da ce tako i biti al svemu mozemo da se nadamo verujte mi,cisto da nebude iznenadjenja,pogotovo mislim na clanove koji nisu imali mogucnost i priliku da ostvaruju druzenja i kontakt sa tim zapadnim nacijama. :siroma: Umnogome su se stvari izmenile u zadnje dve decenije tako da je nazalost slika o nama znatno promenjena u odnosu na predjasnji period,al ajde sad da netupim unapred,mi idemo sa pozitivnim stavom a ono sto je van nase kontrole i nije do nas nece nas opterecivati ! :a055: :kolce:
Prvo, jesi li bio u SLO i CRO? Da li ti je nešto falilo? Da ne pominjem kontekst 90-ih, znate na šta mislim.Citat:
Deki kaže:
Drugo, na koje NAS misliš? Biće, ako bude po sadašnjim najavama, pola kola sa srpskim, a pola sa hrvatskim, bosanskim, hrvatskim, mađarskim i slovenačkim tablicama. Trećina tablica iz EU, a 2 trećine sa brdovitog Balkana. Pet zemalja, a Bog te pita koliko etničkih jedinica. I svi JEDNA EKIPA i govore NAŠILI.
Ne beri brige - ako naša ekipa bude OK ne bi trebalo da bude problema. :too:
Malo sam pobrkao - mislio sam da je neko drugi pa, Deki, ako nisi bio u Brodu i/ili Žužemberku pogledaj temu o tome i kako su se ljudi proveli.
Uh bre Serzinjo ti me bas nisi razumeo, a toga sam se i pribojavao kad sam pisao ovaj post. :a070: Kad se islo Slavonski Brod kao i Zuzemberk islo se kod proverenih prijatelja,u nasu zemlju ma kako god to zvucalo, sa istim mentalitatom. Prica potpuno razlicita od ove u koju ce se boze zdravlja ici,nikakve veze nema jedno sa drugim,potpuno si promasio poentu mojeg komentara. Naravno da nam se nista nece desiti niti ce nas ko dirati ili maltretirati,nego vidim da su strasti dosta uzavrele,sto je lepo i tako i treba da bude. :a049:Veliki optimizam vlada povodom tog puta,velika su ocekivanja nas iz kluba,i to je sve ok. Samo me je bas zbog toga malo strah da iz tih velikih ocekivanja,nedodje do velikog razocarenja,kad se tamo stigne. :a070: Eto na to sam mislio,a ne da ce nas ko sikanirati tamo. Ovo pisem zato sto poznajem taj mentalitet pogotovo mislim na Francuze,imao sam u zadnje dve godine prilike da sa njima saradjujem,pa da se ova nasa mladjarija nerazocara puno,eto cisto dobronamerno da bi bili spremni i na eventualno ignorantski odnos nasih drugara sa zapada!!! Ovo pisem jel sam primetio kakve su reakcije na forumu bile povodom onog drugog skupa gde je ograniceno na 200 vozila. E da nebi bilo takvih i slicnih razocarenja ja sam ovo napisao,jer budite ubedjeni da nam se niko od zapadnih klubova nece bog zna kako obradovati,niti ce taj skup imati i pola emocija kao bilo koji nas,ovde u CRO ili SLO svejedno. :a0181: :too: Eto ja se umorih a ko je razumeo dobro je, ko nije videce i sam o cemu sam pisao,a kao sto rekoh mi cepamo sa pozitivnim stavom i sto je do nas odradicemo za drugo nas bole uvo,u krajnjoj liniji potpuno je i nebitno!!!
Nema Balkana nigdje, ni kad treba praviti pizdarije ni kad se treba druziti :osmeh: Mentalitet je svakako drugaciji od naseg ali sta sad, fer odnos i ne trebamo vise nista :a055:
U pravu si Deki, to jeste činjenica, hladan doček i slično, ali mi neidemo gore zbog njih već zbog R4 i zbog nas, ono po narodski "da nam dupe vidi puta", malo ćemo da se švrćkamo (istina da ćemo za to švrćkanje da pljunemo po 1000€), malo da se zezamo, da vidimo više tu Evropu, da osetimo i tu hladnoću ako treba, da se zabavimo međusobno (nisam na to mislio magarci jedni!), piće, izleti, vožnja, da se malo exponiramo sve zajedno sa našim boljim 3 četvrtinama, da jednu sedmicu, tjedan, nedelju dišemo kao jedan, da vidimo muku i junake, da vidimo francuskinje, i da pokažemo da ni mi nismo za bacanje. A onda se možda ostvari i poneki kontakt pa da pravimo internacionalni skup i kod nas ili 20 godina od prestanka proizvodnje u Novom Mestu.... :fijufiju:Citat:
Deki kaže:
Potpisujem...Citat:
John Doe kaže: