Nisam isao za tim... :a014: :a014: Mislio sam da svi GTL-i imaju desni retrovizor... :a0103: :a0103:
Printable View
Nisam isao za tim... :a014: :a014: Mislio sam da svi GTL-i imaju desni retrovizor... :a0103: :a0103:
Normalno da sam ga razrijedio. Inace bi sve izgrizao... S njim sam (smo - cura i ja zajedno) ocistio siceve, pojaseve, one gumene obloge na podu i bunkeru.Citat:
doctor kaže:
:oki:Znam da jede sve zivo!
Nemaju desni svi, ja jos nisam nasao... To je luda kuca...Moja je iz maja 1988 i ima okruglu prskalicu stakala, TL retrovizor (nije na lepljenje), caletov je iz oktobra 1988 ima kockastu prskalicu stakala, i ima klasican lepljeni retrovizor... I da ja napred ima original (poslednji par) DeCarbon amortizera fabrickih, i vise mi se svidja osecaj u caletovom sa uzim gumama 135 (moje 145) koji ima Record, kao sto rekoh meksi su, a auto bolje lezi :smile: manje je bucan na rupe i manje se osecaju, sahte po ulici samo guta, ali nistaaa se ne oseca... Cudno ali ovo je primer iz prakse...
Inace Pucko ti je stvarno fenomenalan i ocuvan, sa ovim imas "mesa" za sredjivanje :a055:
Ma kakvo godište i bakrači - desni retrovizor ide uz boju. Zna se da svi pravi frajeri voze ovakve neupadljive belakafa/drap/bež Četvorke (a ne tamo neke sneg bele i bakreno metalik narandžaste i štatijaznam) i zato imaju svu normalnu opremu uključujući i desni retrovizor kako bi mogli da vide izraz lica papana u SUV-ovima kad im se ubace ispred nakon što ih preteknu na auto-putu. Samo pogledajte spisak i videćete: Frik, ja...
Ne bih o tome gde parkiram... :vidbudale:
@Frik... covjece gledam ove slike :new: :a080: :a070: ljubomoran sam da znas :a010: izemliga pa ja sam moju sklapociju platio nesto manje od 500 evra... a vidi ovog sad. Novo novcijasto auto. Pa covjece ovaj reno ti izgleda koda je malopre ispod prese izaso. :uredu: Svaka ti cast na kupovini ti si vala bas imo srece :uredu: covjece sjedista ne ko nova nego nova. Ma sve je novo. Nije mi jasno samo kako je torsius uspjeus da se rascvjetarius :a014: kakav li je onda tek torsius na ovim gorezahrdjalim primjercima :a045:
Sve u svemu... autic ti je :a0181: :a025: :a025: :a025: :uredu:
:lazy:
Frik, Pucko ti je pravi frajer. Samo da dobijem nazad moju Caricu pa da se sretnemo i da ih udružimo u fotkama. Baš će da budu dream couple :a055:
Pucko je iz snova :a080:
A ja mislio moj plavi cuvan i pazen :kuler:
A evo i drugi dio testa potrosnje... :dry: Pri povratku iz koprivnice je bila malo zivlja voznja. Pa onda jos i gradska voznja isto sa ''teskom nogom''. Znaci ono, nepotrebna ubrzavanja pred crveni semafor, treca u brdo 80-90Km/h gdje bi komotno mogao ici 70 i slicno.
S tim malo zivljim rezimom i uistinu ''tezom'' nogom predeno je 432 Km sa 30,17 litara goriva sto da je prosjek od 6,98lit/100Km. :a014: :a014:
Po meni je to malo to much iako je to i dalje jako prihvatljiva potrosnja. Znam da mi je prosla Katra trosila nesto vise od 5 litara one ''prve voznje'' do Koprivnice umjesto 5,8 lit/100Km koliko trosi Pucko. Ove zivlje voznje je trosila nesto preko 6 lit/100Km tako da mi ovih 7 litara uistinu djeluju malcice previse.
Vidim razliku u odnosu na staru Katru i Pucka prilikom starta sa hladnim motorom. :a014: :a014:
Prije dignem cok do pola, jednom ''napumpam'' gas i stisnem ga do pola, okrenem kljuc i brrrmmm... Upali ko mina. Spustam cok dok ne pestane ono ''Viiiuuu viiiuuuu'' kako se cuje Katrin motorcek na zrno gasa iznad minimuma :a034: :a034: sve dok se ne pocne laaagano treskati. Tada samo ''mrdnem'' cok da ga dobijem na minimumu i krenem lagano uz onaj ''p-p-pu-pu-p-p-ppu'' zvuk na auspuhu. U voznji cak i spustim cok do te mjere da se ugasi lampica i uz njeznu nogu na gasu i ne trokira. Ako moram stajati po raskrscima onda dignem opet cok do onog ''viiiu viuuu'' :a034: :a034: zvuka i cim krenem spustam cok.
To je ono sto kod Pucka ne mogu dobiti. jako dugo ga moram voziti pod cokom i kad je ful topao se trese na minimumu cijeli auto. U biti ne cujes motor jer bas lijepo radi kad se zagrije, ali se osjete vibracije na volanu, drnda zadnja polica i slicno. Cim mu taknes gas - radi ko satic. Doksa ili Darwil - svejedno. :a0181: :a034:
I upravo je ta nepodesenost krivac za potrosnju. I sam odaziv na gas nije onakav kakav treba biti. Znam da bi netko dao sve da mu trosi ispod sest litara po otvorenoj cesti i manje od sedam litara kombinirane voznje, aliiii... Kad jednom slozis auto da ide kao metak, da je ugladen i da samo klizi,a da pritom trosi kao Zippo onda ti je i pola litre vise potrosnje uistinu osjecaj kao da svakih 100 kilometara prolijes pola boce benzina na cestu.
Vec sam skupio neke sitnice za servis i kad rijesimo Strumfica ide i Pucko na detaljni servis. E onda me cisto interesira rezultat potrosnje. :a049: :a049:
Vidi se ko je vozio Bubu :osmeh: Nemas potrebe pumpati gas na R4 kao na Bubi posto je kod R4 cok rucni jel :smile: Druga stvar je da mozes dok verglas malo dozirati gasom :smile: Sto se tice potrosnje, jbg izgleda malo vise nego inace ali i moj crni je prosli vikend popio izanad prosjeka.