-
Re: Sretan rodjendan! - Put u Francusku.
ok zmijo kako god se odluci ja sam za svoju rutu imao kampove u kojima je vecernja temperatura dosta svezija a za ovu rutu nisam gledao, dva prenocista u italiji (u dva kampa) su kostala ukupno 31 evro za dve osobe sto mu dodje dosta jetinije od hotelskog smestaja. nopomenucu samo da se sator postavi za 5 a skupi za 10 minuta, duseci se duvaju masinski... medjutim posto po ovoj ruti ima jedno prenociste (ako ne racunamo ono u sloveniji) onda tih 18-20 evra i nije neka usteda mada mislim da je za te pare bolje kupiti neki delic na skupu :uredu:
-
Pa pazi, svako ima pravo da ide gde mu je volja, ja sam sto se tice ove rute zapoceo diskusiju smestaja. I nije 10minuta, da ne diskutujemo sada o kampovanju, ali do trenutka kada sator i stolice iznosis iz auta dak se sve postavi da se mirno spava ne moze biti 10min. Slazem se da treba ustedeti svaki evro, ali upravo zato izbegavamo putarine :smile:
-
ma naravno ja samo kazem da nisam gledao smestaje na ovoj ruti, a nisam predlagao nista drugo opusti se, ako je odluka doneta to pozdravljam znaci treba naci hotel/motel sa ok cenom i raspolozivim kapacitetima :oki:
-
Ova ruta je sasvim OK, samo moramo paziti na ograničenja, jer su česte kamere, pa da ne bi sve pare dali za kazne, bolje da damo za gorivo. :a025:
-
Samo na dan putovanja pogledamo mišlen i imamo sve podatke gde su kamere, plus ako neko ima TomTom navi super, neki modeli imaju mogućnost veze sa drugim navijima i obaveštavaju o patrolama, radarima, blicerima i sl. Mada nije bed, van naselja je obično ograničenje 90, što je za nas sasvim dovoljno da ne napravimo sranje. :naughty:
-
bez brige za put cu impementirati autoroute u auto :uredu:
-
Zanimljiva ruta!
A i izbjegava autoput što je, po mom mišljenju, prednost sa ovim autom.
Ali kojim god putem išli ja se spremam!
-
Pogledajte ispod rute krivine uspone i sotalo, sta mislite dokle realno mozemo stici prvi dan nakon polaska iz SLovenije? I gde otprilike spavamo? Po meni mislim da posto ima puno uspona prvog dana mozemo stici do tacke 23...
-
Kako god, ja nosim navigaciju uvek, a ona u sebi ima instalirana upozorenja za ograničenje brzine, i stalno mi govori "Prekoračili ste brzinu" :naughty:
-
Bravo, aj sad neka mi neko odgovori na pitanje, ne idem sam :a0103:
-
:too: :a080: :too:
[flash=200,200]http://www.youtube.com/watch?v=WSODA5NJ9UM[/flash]
-
Marko prijatelju evo odgovora na tvoje pitanje. Po mom mišljenju (ako vam je ono uopšte važno) stigli bi do Nemačke, a ako nas posluži vreme možda i do jezera u Nemačkoj. Tamo sigurno ima gde da se prespava i treći dan eto nas na mestu gde se razapinju šatori i sprema za okupljanje. :a055:
-
Uzmi u obzir prosecnu brzinu relativno pune r4 iz i niz alpe (nismo nizbrdo posebno brzi jer nemamo brembo, a meni je iskreno lakse voziti r4 uzbrdo nego nizbrdo) znaci 40km/h :a0103: zato i zapocinjem diskusiju :smile:
-
Mislim da je najbolje da kada krenemo full spremni iz SLO, da vozimo, pa dokle stignemo. Kada vidimo da se bliži mrak, prvi kamp ili hostel i tu smo, pa zorom nastavljamo dalje. :zloca:
-
Pa u tome i jeste stvar, valjalo bi da rezervisemo, tada je udarna sezona a nas nije malo...
-
Citat:
San-Sale kaže:
Mislim da je najbolje da kada krenemo full spremni iz SLO, da vozimo, pa dokle stignemo. Kada vidimo da se bliži mrak, prvi kamp ili hostel i tu smo, pa zorom nastavljamo dalje. :zloca:
A s kim ti ides? :osmeh:
Ne znam koliko sada mozemo procijeniti zbog recimo vremenskih uslova, guzve itd. Mozda da kaze neko ko ima iskustva sa tim krajevima.
P.S. Sta mislite da napravimo one naljepnice na vrata, one tipa reli kao sto smo imali male na okupljanju u Beogradu :smile: Samo vece, za vrata jel :smile:
-
Ajd sutra ujutru kada se vratim sa posla, izračunaću koliko možemo da pređemo i u kojem bih mestu bilo najbolje rezervaciju izvršiti. Iskreno možda je najbolje da prespavamo u nekom selu, jer noću nećemo ništa videti, a i nije mi fazon da se hvalim kako sam prenoćio u centru Nemačke. Po meni treba pogledati manja mesta, jer bih ona trebala biti i jeftinija, a i treba računati i na parking. :a055:
-
Griješiš sine, grdno griješiš, cena se postiže na periferiji većih gradova, a u selima ti je fazon dorf turizam, eko vazduh i sva ona skupa njesra sa istim...
Pravovremeno bukiranje nekog hostela je način da sve završimo sa najmanjom mogućom cenom. Čirz...
-
A gde bih ste vi dragi kolega parkirali 25 automobila, možda u ulici pored hostela? :zloca:
-
Marko druže, mislim da bih najbolje bilo da posle ŽMBK-a sledeću noć provedemo u Freiburg-u, na granici Nemačke i Francuske. Tako bih nam ostalo još oko 600 km za treći dan, i imali bih vremena da se smestimo u Francuskoj, i dobro odmorimo pred događaj zbog kojeg sve ovo i radimo. Po meni je brzina od 40km/h OK za pentranje po Alpima, ali kada prođemo brda, kretaćemo se brzinom i do 90km/h što će nam nadoknaditi dosta vremena i kilometara. :a055:
-
Citat:
San-Sale kaže:
A gde bih ste vi dragi kolega parkirali 25 automobila, možda u ulici pored hostela? :zloca:
a na kojih 25 R4 ti mislis? ? ???? ako se toliko nakupi zajedno iz Srbije, Hrvatske, BiH i Slovenije bice dobro...
-
Baš sam hteo da primetim, ev. 15 auta iz nabrojanih zemalja, ako i toliko...
-
Ajde sad, kao da niko neće da ide. Uostalom u svakom autu će biti u proseku troje. Pa stim u vezi našao sam hotel za tročlanu ekipu, za relativno male pare. Ima sve, krevet, parking, internet, bazen i SAT TV. Evo linka pa razmislite. :a014:
http://www.viamichelin.com/web/Hotel...1&strPersons=3
-
Evo i rezerva za svaki slučaj, malo skuplja, al opet nam odgovara. :a025:
http://www.viamichelin.com/web/Hotel...=3&poiNumber=9
-
Dobro necemo sada nagadjati koliko automobila ce biti mislim da je deset veliki uspeh no videcemo...
E sada je vreme za spustanje na zemlju :a0103: Sto se prenocista tice ovom rutom nam do granice nemacka francuska koju neko pominje bez pauza (i bez i jednog kvara) treba 11 do 12 sati voznje sto slozicete se necemo moci da izvezemo i sada dolazi placanje danka izbegavanju auto puteva. Sta vise pocinjem da se pitam da li je realno da se ova deonica izveze za dva dana? Sve ali 22 sata voznje u idealnim uslovima u dva dana bez ikakvih pauza je van svake pameti to mu dodje 11 sati dnevno plus pauze po jedno dvadesetak minuta na svakih dva sata to mu dodje 13 sati u putu a to je previse i za suvozaca o vozacu necu ni da govorim tako da mislim da ce morati da se uvede josh jedan dan vise ili se vracamo na auto puteve.
Deep Purple - Highway Star[Original Live]
-
-
dan vise/auto put (nepotrebno precrtati) :a010:
-
Ne znam za vas, ali ja sam spreman i za 12 sati vožnje, ipak idemo kao tim, pa će biti i više vozača što znači da neće jedan vozač stalno voziti. Ako svi glasaju za dan više, onda se i ja slažem, ali s obzirom da će na čelu kolone biti ovaj maltretator što ima veliki broj farova i ostalih sijalica, vozićemo dok on ne kaže "Ne mogu više" :a036:
-
Sale
1. nisam spreman ni na sta sto moze ugroziti neciju bezbednost
2. ne zaboravi koje ce temperature biti
3. imacemo i starije clanove za volanom a koliko god oni bili mladi duhom i dobrog zdravlja moramo misliti na njih
4. neke posade ce imati samo jednog vozaca, a nekima je i auto navikao na miskovu ruku pa volan poskakuje kad je nema
5. razmisli malo racionalno i uporedi taj put sa nekim slicnim na kom si bio recimo kako se osecas kada ides u daleko blizu crnu goru i da li putujesh danju ili nocu? i kako se osecas posle tog putovanja pa razmisli o dva ipo puta vecoj deonici gde ces putovati iskljucivo danju!
necemo da se preganjamo nego dajte da racionalno razmisljamo i dodjemo do nekog zakljucka i resenja.
-
Ja sam za što kraći put, mislim vremenski, pošto nisam siguran koliko ću slobodnih dana moći da iskombinujem...mada, ako treba, tu je i bolovanje :a010:
-
Sonne je u pravu 1200km u 2 dana mozda i moze, ali 3 dana po 400km je idelno to je dan vise i 10e vise recimo po osobi za nocenje i jos 10 za hranu, nije malo ali je realno i imamo fore i ako se desi nekome peh itd... Najtezi je prvi dan ovi Alpi, tu ako izguramo prvog dana 300km bice super, jer kao sto kaze covek kada se ide za CG svi paze na Zlatibor da ne prokuvaju, a sada ce celim putem biti Zlatibor. Meni je sa jos 2 suvozaca trebalo do Bajine baste i nazad preko Debelog brda 5,5-6 sati znaci oko 300km usponi od 7% i to samo na jednom delu, ostalo je Ibarska i ravno, bilo je toplo i problem je nizbrdo jer se kocnicne jako greju, koliko god kocio motorom. Znaci 6 sati za 300km bez pauze (to sto sam tamo odmorio ne racunam) i to je 200km ravno a 100km uspona i nizbrdica... a karb je od r5...i nikoga nisam cekao... :uredu:
-
Društvo, ajde da sumiramo kako bih po vašem trebalo sve da ispadne. Od momenta kada krećemo iz BG, preko ŽMBK-a do FR. Pošto (nažalost) nemam R4 i ne znam kako se ponaša na velikim uzbrdicama, kao ni na velikim nizbrdicama, molim da se odazove neko ko je vozio takve puteve sa R4 (npr. Gavra). Ne bih da vređam, ali ja se sa mojih 1000ccm više neću mnogo brinuti oko pregrevanja, jer elektro motor na ventilatoru je extra podešen. Ajde napravite kratak opis gde sve mislite da stanemo, možda da pogledamo neke znamenitosti. Prolazimo kroz 9 zemalja računajući i SRB, tako da treba odvojiti malo vremena i za slikanje i ostalo. Nije problem u 20 evra razlike, malo je to para koliko može umoran vozač da plati, zato hoću da napravimo plan koji će odgovarati i starima i mladima, i početnicima kao i već okorelim vozačima. Iznosite predloge, jer svaki dan smo sve bliži polasku. :a055:
-
A ti ces Sale Opelom? :a036:
Izgleda da si mrtav ozbiljan? :wacko:
-
Citat:
San-Sale kaže:
Društvo, ajde da sumiramo kako bih po vašem trebalo sve da ispadne. Od momenta kada krećemo iz BG, preko ŽMBK-a do FR. Pošto (nažalost) nemam R4 i ne znam kako se ponaša na velikim uzbrdicama, kao ni na velikim nizbrdicama, molim da se odazove neko ko je vozio takve puteve sa R4 (npr. Gavra). Ne bih da vređam, ali ja se sa mojih 1000ccm više neću mnogo brinuti oko pregrevanja, jer elektro motor na ventilatoru je extra podešen. Ajde napravite kratak opis gde sve mislite da stanemo, možda da pogledamo neke znamenitosti. Prolazimo kroz 9 zemalja računajući i SRB, tako da treba odvojiti malo vremena i za slikanje i ostalo. Nije problem u 20 evra razlike, malo je to para koliko može umoran vozač da plati, zato hoću da napravimo plan koji će odgovarati i starima i mladima, i početnicima kao i već okorelim vozačima. Iznosite predloge, jer svaki dan smo sve bliži polasku. :a055:
Ja sam za 1 dan više i lagano + razgledavanje znamenitosti.
Da hoću da jurcam išao bih sa Kalosom i autoputem.
Ja idem porodično i vodim i dete od 7 godina (i brojevima sedam).
Uzmite u obzir ev. kvarove. Pa nećemo kao pičke da nastavimo ako nekome crkne nešto, oni koji ne mogu da pomognu idu do prvog parkinga i čekaju ostale.
Da li je neko razmislio koliko brzo reno može da ide uzbrdo u uslovima razređenog vazduha. Pa ako i jeste neka mi odgovori koliku minimalnu brzinu mora auto da razvija da bi mogao ići autoputem. Pa dalje tema za razbijanje, jel znate da na tim usponima kamioni ne smeju da idu drugom trakom već samo prvom, i koliko imamo vremena dok nas panduri ( POLIZEI) ne isključe iz saobraćaja i onda ćao Nemačka i guten tag šlep dinst.
-
Sedam zemalja :uredu:
SRB, CRO, SLO, ITA, AUS, GER, FRA
A Sale, koliko ja znam, ima obezbeđen prevoz i nemojte, molim, više da ga prozivate:
http://forum.renault4serbia.com/inde....html#msg70319
Ja samo znam da će put trajati SRB-FRA-SRB trajati minimum 8 dana.
1. Noćenje - SLO
2. i 3. Noćenje - na putu
4. Francuska
5. i 6. NA PUTU
7. SLO
Osmi dan - SRB
A možda i još jedno u FR
Za terensko-geografske detalje savetujem da instalirate Google earth i iz Google maps može da se vidi satelitski pregled terena, tačnije satelitske fotografije. Samo se ode na "maps" u gornjem desnom uglu mape.
-
Citat:
serz kaže:
Sedam zemalja :uredu:
SRB, CRO, SLO, ITA, AUS, GER, FRA
A Sale, koliko ja znam, ima obezbeđen prevoz i nemojte, molim, više da ga prozivate:
http://forum.renault4serbia.com/inde....html#msg70319
Ja samo znam da će put trajati SRB-FRA-SRB trajati minimum 8 dana.
1. Noćenje - SLO
2. i 3. Noćenje - na putu
4. Francuska
5. i 6. NA PUTU
7. SLO
Osmi dan - SRB
A možda i još jedno u FR
Za terensko-geografske detalje savetujem da instalirate Google earth i iz Google maps može da se vidi satelitski pregled terena, tačnije satelitske fotografije. Samo se ode na "maps" u gornjem desnom uglu mape.
Serze! Opet Te podrzavam.
ALI. U zadnji par reply-ja, su navodjeni dobre primedbe.
Pazit se treba, narocito PAZITI na grupu (sve nas).
Po mom: treba ostaviti vremena, za nedaj Boze!
Nije put kratak. Ja sam isao sest (6) puta za Minhen sa cetvorkom (pokojnom+), i nije sve jedno ni onda kad ides sam... A nas ce biti (nadam se) ihaj!
Po meni je naj-najpemetnije da "slusamo" "najstarijeg".
Ja sam guster...
-
-
Citat:
Neb_Mes_Ur_Mau kaže:
Znači svi za Gavrom...
Nigde preko 90km/h , samo lagano i stize se,pauze na 150-200km da odmorimo aute.
Nadam se da cu uspeti da se skrpim za put pa da idem i ja...
-
Ima nesto epsko u ovome, odmaramo aute kao da su konji :osmeh:
-
Citat:
John Doe kaže:
Ima nesto epsko u ovome, odmaramo aute kao da su konji :osmeh:
Johne!
Ne bi nesta da nadovezem, samo :too: