-
Re: elektronsko paljenje
Ne kažem da ne može. Malo doraditi tehnologiju izrade štampane pločice, osmisliti neko pakovanje i eto ga ko iz fabrike. :oki: Samo je pitanje kome to prodavati? :a014:
Moram da opišem i svoja preliminarna iskustva vožnje sa ovim uređajem. Iako još nije smešten u svoje kućište, nisam mogao a da ga ne prikačim za probu. I radi!!! :a049: Što je naj interesantnije, koliko god sam se trudio da napravim uslove u kojima se obišno javlja ono trzanje motora (niski obrtaji pri visokom stepenu prenosa) - nisam uspeo. Naterao sam ga na oštru uzbrdicu u trećoj i davio ga dok se skoro nije ugasio. Svaki takt sam mogao da čujem i nijedan nije slagao. :a034: Gotovo da nisam mogao da poverujem. Sigurno je da će se to odraziti i na potrošnju jer sam primetio značajno povećanje snage. Otprilike kao da sam ga prebacio na benzin. Ja sam prezadovoljan za sada. :too:
-
Kako kome ga prodavati, pa imas u klubu dosta ljudi koji nisu vicni elektronici, a uz primerenu cenu eto trzista...
-
Da, ja bi prvi porucio samo bi morao i uputstvo za povezivanje da napises :a025:
-
OOoooo Mocni racunaj i na meni jedan odmah! :a0181:
-
Vidim ja biće para! Moram da radim kalkulaciju pa će mo se dogovarati. Sada dih još malo da iztestiram ovaj moj uređaj i da dovršim još neke sitnice. Previše sam na kraju izfušerio u izradi kutije, ali je ipak sve privedeno nameni. Eventualno farbanje lima, al' otom potom...
Uputstvo za povezivanje:
- Žuto-zelena (╧) - na masu vozila ili (-) minus pol akumulatora;
- Braon (Pt) - na kontakt platinskog dugmeta;
- Crvena (+B) - na kontakt (15) na bombini (na nekim bombinama taj kontakt je i označen kao +B);
- Bela (1) - na kontakt (1) na bombini.
Trenutni izgled uređaja zalivenog u masu:
http://img248.imageshack.us/img248/8...nal6cq0.th.jpghttp://img246.imageshack.us/img246/6...nal7zl9.th.jpg http://img246.imageshack.us/img246/3...nal8ai7.th.jpg
-
Ma super izgleda :a0181: Nikad nebi rekao da je neko pravio, ko iz fabrike :a025:
A gde se pritisne za paljenje, jel ima neki prekidac? Ubacis prekidac kao na avionima onaj za lansiranje raketa, znate onaj sto moras prvo da podignes onu crvenu plastiku pa onda klik hehe Bilo bi zanimljivo :kuler:
Ozbiljno mozes napraviti biznis od ovoga i to ne samo na nasem forumu!
-
Pa prekidač mu je kontakt brava koja kada daš kontakt šalje + na kontakt 15 (+B) od bombine odakle je i uzeto napajanje za elektroniku.
Ne bi mi bio problem da napravim još koji primerak i sad bi ga još lepše uradio jer imam iskustva pa znam gde sam grešio. :a048: Međutim, jedva sam našao kondenzatore da u zbiru imaju preko 140 nF i da su za napon preko 1500 V. :s25: Slučajno ih je imao jedan TV mehaničar i samo za to mi je uzeo 500 din. :maul: Nije da se žalim, ali to plus 700 din (sa poštanskim troškovima) za ostale delove... Malo li je? :a014: Doduše, ostalo mi je pola štampane pločice, dovoljno za još jedan uređaj. :naughty:
-
Ma to i nije neka para.. ako napravis obavezno javi A jel moze nekako da se namesti jedan prekidac na tabli sa kojim bi palio auto? Dugme na kojem bi pisalo START :kolce:
-
Bravo Rade Lepo si uradio i komapktno, meni se svidja :a025:
CD. :mahanje:
-
Igrom slucaja nabavio sam tranzistorsko paljenje. Samo,moze li mi neko objasniti slikovito kako da ga spojim? Iz kutije mi izlaze 4 zice. Crna,zelena,plava i bela... Rade,ne brini i dalje cu uzeti ono sto mi pravis,treba Duci ili kako god cujemo se i ja cu to uzeti. Ok? :mahanje: