Baksuzna ulica. Moj je kuvao tamo. I pomesao ulje i vodu. Malko. Obrada glave, dihtung i vozi....nadam da ce i tvoj tako.
Printable View
Baksuzna ulica. Moj je kuvao tamo. I pomesao ulje i vodu. Malko. Obrada glave, dihtung i vozi....nadam da ce i tvoj tako.
:a045:
Dobro je stao si na vreme, ako na pokazivacu ima ulja i nije nsita krljalo po motoru, onda si verovatno dobro prosao. Matora je to masina, znali su da ih urade, tako da, nadji uzrok curenja tj gde curi, sredi, naspi ulje i pun gas :too:
Proveri ispod pumpe za gorivo jos jednom, proveri da ti nije pukao negde blok od zime, mada to se tesko desava da bas toliko iscuri, vidi da nisi probio karter iil israf na akrteru, pritegni filter ulja, ako nista pogledaj tamo vamo, mora negde da ima trag kuda je izlazilo. Ne nerviraj se, vidi pa javi, ima to da radi bez otvaranja :too:
Kontam da su dihtunzi na motoru propisali, verovatno su se usled godina, vremena, visokih temperatura spalili... A da je dihtung od benzinske pumpe samo ne bi mogao da napravi baricu ni za 10 min. ispod auta. Taj dihtung se moze napraviti od malo tvrdjeg tankog kartona ili od klingerita, samo je bitno da se iskroji po starom dihtungu.
SLobo, ako nije dihtung pumpe goriva dobar, za cas napravi koliku hoces baru, jer je tu glavna magistrala za ulje kako da kazem... Nemojte odmah po glavi i dihtunzima, mora se covek malo vise pomuciti da iskrivi glavu na r4 i spali dihtung...
Veruj mi, na plavom sam menjao pumpu i stavio novi dihtung, zategao upali oda probam i isto tako, napravio finu baricu za manje do minut dok sam primetio. SKinem ja to lepo sve i vidim da je ostalo parcence starog dihtunga, da ga nisam dobro sastrugao, ali bukvalno parcenece, no tu je pritisak 3-4bar pri normalnoj voznji, dok je hladan je veci ali je ulje gusce, pa je moguce da se ulje taman zagrejalo i razredilo kad je krenuo da pusta.
mislim da nije, palio sam ga posle toga i radi :a025:Citat:
serz kaže:
ovih dana ce opet pod krov i na kanal pa da vidimo "ko je vera, a ko nevera" :naughty:
nije nista krljalo, bar ja nisam cuo. odmah sam pogledao kod pumpe za gorivo i nema nista. ima trag od ulja, kao da je prskalo, na desnom kosu, u visini kaiseva. cini mi se da su oni i nabacali ulje na kos :a014:Citat:
Whitesnake kaže:
ne znam koliko je to moguce, ali lici
danas sam opet gledao auto. filter je na mestu, nema nista kod pumpe za gorivo, cak sam gledao i kod davaca za ulje i to je ok. ali, izmedju motora i menjaca je potop :s25:
nesto mislim da je morao otici neki dihtung, ili sa radilice ili sa bregaste. to je po mom, inace, skromnom znanju :whistling:
pomislio sam juce da nije mozda uljna pumpa otisla, jer mi se to desilo vec sa ax-om (citroenom)
takodje danas sam prekontrolisao ulje, opet ga ima samo za vrh meraca, dosuo sam 2-3 dcl i upalio motor. motor radi bez problema, ne lupa, nigde nema belog dima (iskustvo sa ax-om), ne baca ulje na merac pa mi se cini da ce moci nesto da se napravi.
ili kako rece snake "...znali su da ih naprave..." :a025:
Nego sta :a055: sad znaci prvo vidi semering bregaste, koliko znam ume da popusti nekada, retko ali on ume :smile: vidi u TTDu da li imaju, Ja ne znam kako se menja, ali ima ovde ko zna sigurno :osmeh:
Raps! Ne brini! Desava se to i drugim, nenormalnim autima.
Semering je u pitanju. To, da li je od bregaste, lako mozes da vidis. Ako je od malo nize... Pa ni onda nemoj da gubis volju! Menjac dole... :a025: