Znači odem kupim četiri najobočnije buksne (ženske) te što su manje i to je to :a049: Dobio sam kablove uz zvučnike bela/belo-crna i siva/sivo-crna samo što je na slici ispalo kao da su obe bele :osmeh:
Printable View
Znači odem kupim četiri najobočnije buksne (ženske) te što su manje i to je to :a049: Dobio sam kablove uz zvučnike bela/belo-crna i siva/sivo-crna samo što je na slici ispalo kao da su obe bele :osmeh:
Kao što si rekao,ili preko kontakt bravice ili da izvučeš plus sa nekog osigurača...Tako ti je najbolje.
Kupih danas ovaj konektor tj tačnije "kabel za napajanje auto radia ISO-2" :fijufiju: ovo je ustvari ono što mi je i bilo potrebno mada bi moglo i onako. :kuler:
http://img214.imageshack.us/img214/7710/dsc00570yn5.jpg
Mnogo ti je lakše sa njim da spajaš :uredu:
E paa drugari da vam se pohvalim, ugradio sam moziku u mog novog Quattra...
Kupio sam polovan CD/MP3 Panasonic CQ-C1313NE, sasvim pristojan..
Od zvucnika imam:
napred RTO SQ-12 Full Range, 95db 8oma, extra izgledaju u vatima :)
pozadi sam pvo napravio drvenu policu od sper-ploce debljine 12mm i stavio sam KEFF B110 bass/mid range 93db isto 8oma...
Provlacio sam najobicniju telefovsku plavo-belu zicu za spajanje zvucnika i CD-a...
Sta da Vam kazem bije pa rastura, extra cist zvuk, nema da tandrce... Znam da ce mnogi zameriti sto sam stavio zvucnike od 8oma ali meni ovo radi extraaa ;) pristojno izgleda.. Uostalom cim ofarbam policu pozadi slikacu vam pa cete videti...
Pozzz svima.
Ovo je definitivno jedna od najzanimljivijih tema na forumu, sto po tematici sto po otkacenim komentarima!!! :too: U jednom dahu sam procitao svih 50 i kusur stranica.
E sad, pitam vas, koji ste ugradjivali muziku u rendzeru, kako zvuce zvucnici koji se ugradjuju u tapacuirunge na vratima, s obzirom da iza njih nema nikakve kutije i da je tapacirung manje-vise klimav? Kakav je zvuk i ima li koliko-toliko basa (recimo da mislim na zvucnike u rasponu cena od 2000 do 3000 din, jer tako nesto planiram da stavim u svoj auto)?
Pozdrav,
Aleksandar
Ima sasvim lepo, nego jedno je bitno, a to je da prilikom skidanja tapacirunga, sve zabice zalijes dole u tapacirungu silikonom, jer posle kad je bas jaci pocnu da zveckaju i odvratno je, samo to ostalo nemas brige, odlicno se cuje :too:
Hvala Snake! Usput, kao ti se cuje onaj CLARION sa kombinaciji sa EI Nis? Jel sljaka jos uvek? :gitara:
Jel treba praviti i skretnice s obzirom da cu zvucnike prikljuciti direktno na CD plejer?
Cuo se odlicno, no kako mi je naleteo Audi Concert sistem iz Audija a6 ugradio sam pa imam 4 zvucnika i dupli woofer dolby pro logic :kolce:
Kretnice ne treba praviti kod kupovnih zvucnika koji vec imaj uvisokotonac jer sadrze u sebi skretnicu :smile: Ako sam pravis, onda odredis frekvenciju ukrstanja na osnovu kupljenih zvucnika i proracunas kapacitivnost na nekom od kalkulatora :too: