Alo bwe pa ja sam prvi rekao da se slazem niko ne prati u skoli ccccc :d018:
JOCODjole ajde nekako postavi u nekom formatu za stampanje malo vecem od ovog pa svi na disk i pravo u stampariju moze? :naughty: :s35: :s35: :s35:
Printable View
Alo bwe pa ja sam prvi rekao da se slazem niko ne prati u skoli ccccc :d018:
JOCODjole ajde nekako postavi u nekom formatu za stampanje malo vecem od ovog pa svi na disk i pravo u stampariju moze? :naughty: :s35: :s35: :s35:
Pa jbg neznam kako da ga stavim pogotovu u tom formatu za Corel... Da posaljem Vuletu pa neka on prosledi svima ili stavi ovde?? Sta kazete? Vule?
Vuleeeeeee.... :a052:
Mislim da nije tu :s12:
Doc'ce on sad jos malo.... :a080:
Opet ja. U vezi shtampe - nije neophodno da bude format za korel (.cdr). Shtampanje je moguche i iz obichnog jpeg-a, tif-a, gif-a..., a mnogo je vaznije da slika bude dovoljno velika odnosno rezolucije bar 300 dpi. Ono shto je bilo na forumu (u temi znak kluba na strani 11) NIJE DOVOLJNO DOBRO ZA SHTAMPU i to iz dva razloga:
1. Rezolucija nije dovoljna - to je 72 dpi odnosno tzv. ekranska rezolucija. Kada se namesti "shtamparska" rezolucija od 300 dpi slika je velicine oko 3 cm.
2. Kvalitet slike je losh - verovatno jer je osnova skinuta sa interneta, a tu su slike po pravilu veoma komprimovane (uvechajte ju do velichine celog ekrana i videchete kako je izreckana). Valjalo bi da se sama osnova nabavi boljeg kvaliteta. Moguche je i da se eventualno skenira originalni dizajn.
Ne bih da kvarim zabavu, ali jednostavno je tako - svaki ozbiljan shtampar che vam rechi isto. Imam neshto malo iskustva sa shtampom pa ako treba mogu tehnichki da doteram shta bude potrebno (ako vech nema neko veshtiji), ali neophodno je da polazna osnova bude dovoljno velika - za nalepnicu od 14*14 cm bar 1500*1500 piksela.
Osim toga ne bi bilo loshe da se u dizajn ispod samog grba ubaci i adresa sajta.
Pozdrav svima
Serz
Da pokusamo to u edit zoom pro samo ne mogu crack da nadjem inace program razbija...
Šta ste se razgalamili. :a052:
Evo, serž je sve lepo objasnio. Ja nemam iskustvo u pripremi za štampu, znam samo teorijski kako treba da se radi. Radio sam možda dva puta nešto za štampu i znam da sam radio u Corelu, zbog vektorske grafike. Jer kad vektorsku sliku povećavaš ili smanjuješ, ona ne gubi kvalitet. Kod rasterskih slika se kvalitet itekako gubi, ali raster ima druge prednosti, no nebitno.
Elem, kada se slika uradi u Corelu, postoji opcija Export tako da ona postane jpg, bmp ili šta već želite.
Ako nemate Corel, a imate dobar net, tu su torenti, razni piratski sajtovi, nije teško naći Corel. Čak i da ne nađete najnoviju verziju (13), bilo koja ranija je dobra za to što želite da uradite.
Dakle, pre kreiranja slike, podesite rezoluciju i onda rokajte.
Ja imam dva lika, ali su u frci. Nije da neće da mi pomognu, stvarno znam da su u gužvi. Pričao sam sa drugarom neki dan i rekao je da nađemo nekoga ko ume da crta karikature i da logo bude nešto u fazonu - R4 koji se smeje ili namiguje. Kao ono umesto farova oči, branik usta i tako nešto. Možda je neozbiljno, ali ni mi nismo pojam ozbiljnosti.
Ja jesam, nemoj tako! :a084: :a084: :a084: :a084:
Ja sam odstampao na papiru i zgleda :too: Zalepicu ga tako sa unutrasnje strane i eto mi nalepnice. A vi kako hocete ja sam grb doterao koliko sam mogao a vi vid'te sta cete sa njim....
Moramo biti profi, evo ja cu sutra da pitam u kopirnice gde kao student imam 15% popusta a jos su i jeftiniji od drugih... Sutra u podne informacije...
Znaci hocemo na beloj pozadini a da se lepi sa unutrasnje strane stakla...
http://img153.imageshack.us/img153/1...4503xg9.th.jpg
Malo podsećanje na istoriju znaka proizvođača. Možda nekome raspali maštu i to urodi nekim rešenjem. :fijufiju: Đoletovo rešenje mi se sviđa, :oki: čestitke za znanje i trud, ali se bojim da ga nije lako realizovati u štampi jer ima dosta boja. :a014: Možda neki logo u vidu kontura 4ke na providnoj pozadini tako da bi znak bio univerzalan, a opet bi bio u boji vozila na koji se nalepi, a i na staklima bi lepo čučao.
:mahanje:
Joj taman smo se smirili... :c062:
Mislim da kada bi smo stavili ovaj znak iz 1900 godine, baš bi bilo šmekerski, ali verovatno 99.9% ljudi ne bi imali pojma da je to Reno znak (nisam ni ja dok ga sada nisam video). Nekako sam najviše vezan za ovaj znak iz 1972. Ovaj novi (1992) mi je nekako "bezličan".
ovaj iz 1900 je da prostite ko lada...
ali Pashinom tenku nejvise odgovara ovaj iz 1919 :a080: :a084: :a084: au sad ce biti :maul:
mogli bi i ovaj iz 1959 jer je r4 poceo da se pravi sa tim znakom, ali mislim da je na najvecem broju R4 ipak ovaj iz 1972
I dobro, šta bi? Jel ide onda ovaj znak iz 72-ge?
Ajde više da definišemo stvar, vreme prolazi.
Ja rekoh Djoletu da stavi i on je covek to uradio, i izabrasmo plavu pozadinu, sad gde stampati, Nebojsa je imao neku vezu al cini mi se da je propalo... Znaci cilj je pronaci sto jeftinije stampanje... A ja sam da ostane ovoliko boja jer bas privlaci paznju, pa kolko kosta da kosta...
Baš ne znam nikoga ko radi štampu. Pitaću društvo, možda oni znaju.
Kažite koja veličina i koliko nalepnica da se raspitam po komšiluku jer idem da vidim nalepnice za moje preduzeće :smile:
Jesmo li se odlučili za veličinu u ponedeljak idem za moje nalepnice pa da znam da se raspitam.Kontam lepljenje iznutra sve ove boje :naughty:
Ja ga puko preko stampaca, i nalepio selotejpom. Super stoji, video predsednik... :a025:
pa jel 1:1 da stampa... aj videcemo sutra oeeeee, posto ides u pon pa cemo se izdogovarati lakse usmeno...
:oki:
Jel ima kakih novosti? :a049:
Danas sam odneo onu fotku što sam uzeo od čokanja sutra ćemo imati informaciju koliko će da nas košta i u kom tiražu pa će se dogovorimo :too:
Nema sta pravi spijun-operativac :a084:
Samo napred :a0181:
Great! :a025:
AJ bre Mirko kolko da cekamo koja lova sta gde ti si uprometu stalno i ushemi daj malo brze to idemo idemo idemo :a034: :a034: :a034: :a036: :mahanje: :mahanje: :mahanje:
E bre Joco sta si napeo, pa polako, ti bar vec imas znak... Kud ces brze vi's da prestize Audi, a sta tek radi sa kamionom :a0266: :kolce:
Ama bre pokazao bih ja tom audiju samo da mi nije zakazao nitro!!! :maul: :s25: :new: :a080: :a036:
Udri Mirkoooooo.... :a036: :a036:Citat:
MIRKO 5 kaže:
Sutra dobijam ponudu za nalepnice pa se javljam :too:
Ajd pa javljaj :a049:Citat:
MIRKO 5 kaže:
Magarac uradio meni za firmu a za klub nije stigao da da ponudu jer je ceo dan ko zna gde :maul: :a080: :a122: :d018:
Auuuuuuuuu.....
:maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul:
cek...koliko nas ima.... daj jos malo..... :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul: :maul:
Polako pa jel jos saradjujes sa njim :a014:
Sacekacemo///
pa nema frks...da utanacino gradivo...znak kluba je onaj..."kopirani"...:)...jel?
e taj sa BELOM cetvorkom u sredini :too:
Ne znam sta potenciras to belo, ja sam i bio za taj predlog :osmeh: :osmeh: :osmeh:...da nije bilo ostalih da podrze, Bela 4ka bi se videla samo na Neimaru... :osmeh: :osmeh: :osmeh: :osmeh:Citat:
Whitesnake kaže:
Pade mi na pamet da bi mogla i varijacija na temu, da svako dobije znak kluba sa bojom četvorke koju vozi. Da ne bude diskriminacije. Snejk i ja belu četvorku, vas par crvene, neko nebo plavu, e sad za metalik ne znam kako.
@Nebojsa
Nije neimar :maul: vec Cubura :maul:
@Orlando
Ima da bude bela i tacka!