-
Re: Sretan rodjendan! - Put u Francusku.
Dat' ću ja tebi matorog :a122:
A da tek vidiš kakvi su sinoooooooovi od mene izašli :a080: pomoću bolje 3/4 naravno.
A ona sitna, metarikusur, al' duuuuuuuuuuša od čoveka, pardon, žene :a049:
Jedan imade metariosamdesetidevet dužine kad se otegne sa sto kila a drugi kad se isto tako ispegla sa stoidevedesetosam sa osamdesetakkila :a080:
A oboje voze Alfe :s25: :s25: :s25: :s25: :s25:
A po duši su na moju bolju 3/4. Znači - normalni, ne k'o tata :a036:
-
^^^
:a050: :a050: :a050: :a084: :a084: :a084: :a084: :a084: :a084: :a080: :a080: :a080:
stvarno ne znam kako si razumeo onaj moj prethodni post :a0181: :a0181: al kad sam rekao da se jos "koprcas" :vidiga: :vidiga: :vidiga:
sigurno nisam mislio na ovo sto si ti opisivao :a084: :a084: :a084:
(koprcati se - kao riba na suvom )
:too: :too: :too: :too:
-
Dobro, majku mu ima tema za ovo:
Citat:
katraš kaže:
Kol'ko me još pamet služi, video sam danas, da mi je poslat skeniran itinerar za put, a pošto ja imadem svoj, javite se Attili da vam ga šalje.
Lepo skenirano, sve se da čitati. Hvala :a0181: Attila.
A ti Friče: stavi onai benzinikvs u rezervoarvs i pvtvivs do Katrasvus da se provosasvs snegvinvs.
Za one koji nezndau: srari Rimljani nisu poznavali slova "u" te "j". To mi izmislili, puno kasnije...
Citat:
Sloba R18TLS kaže:
@Attila
Skeniraj rutu, pa ako mozes postavi negde na neki site i daj link, treba to jos dobro da se isplanira :a014: :a025: :a025: :a025:
Svaka cast katras, jesi mator, al jos se koprcas i izlaze iz tebe dobre ideje :smile:
Vozio sam prema francuskoj 120 na sat, na na na na... :s35: :s35: :s35:
SRCE NA CESTI - FILM
Citat:
katraš kaže:
Dat' ću ja tebi matorog :a122:
A da tek vidiš kakvi su sinoooooooovi od mene izašli :a080: pomoću bolje 3/4 naravno.
A ona sitna, metarikusur, al' duuuuuuuuuuša od čoveka, pardon, žene :a049:
Jedan imade metariosamdesetidevet dužine kad se otegne sa sto kila a drugi kad se isto tako ispegla sa stoidevedesetosam sa osamdesetakkila :a080:
A oboje voze Alfe :s25: :s25: :s25: :s25: :s25:
A po duši su na moju bolju 3/4. Znači - normalni, ne k'o tata :a036:
Citat:
Sloba R18TLS kaže:
^^^
:a050: :a050: :a050: :a084: :a084: :a084: :a084: :a084: :a084: :a080: :a080: :a080:
stvarno ne znam kako si razumeo onaj moj prethodni post :a0181: :a0181: al kad sam rekao da se jos "koprcas" :vidiga: :vidiga: :vidiga:
sigurno nisam mislio na ovo sto si ti opisivao :a084: :a084: :a084:
(koprcati se - kao riba na suvom )
:too: :too: :too: :too:
Mada je i tamo off, ali ajde. Jesmo drugari, ali ajde malo se kontrolišite. Prebacio sam ove vaše bisere mudrosti u:
http://forum.renault4serbia.com/inde....html#msg69397
...pa ako vam je stalo opletite tamo dalje.
A da ste mi dužni po pivo zbog duševnog bola i prekovremenog rada - dužni ste.
Ne odgovarajte ovde daću vas Snejku kad padne ispit.
-
-
Slobo :a0181: :a0181: :a0181:
A jel' ste videli na 49.stranici juli 2-3 parada u mađarskoj na Hungaroringu :naughty:
To je od mene cca. 10 km :new:
-
Svaka cast za ovo :smile:
-
Svaka cast! Konacno su uradili, a april Beograd, nema nista, sram ih bilo :maul:
-
:a080:
For the third year running, the 4L International meeting will enable fans from across Europe, and
even further afield, to gather in Thenay, Loir-et-Cher, France, on July 15-17, 2011. Since its
creation by 4L Magazine, this event has benefited from the backing of Renault's Histoire &
Collection department, and the 50th anniversary festivities will naturally add a special flavour to this
year's rally which is expected to attract several thousand enthusiasts. A prize draw will be
organised to give participants a chance to win the Renault 4 that Jean Ragnotti will drive on the
2011 historic Rallye Monte-Carlo.
-
Johne, sad il nikad! :a034:
-
Ne vraćaj te se nazad bez ove četvorke :a080:
I jaoooj al su oni ''zapržili čorbu'',pa od ovoga može da se rikne :a036:
-
:a0266: Imam ideju, povedemo Jana koji garant dobija cetvorku, a onda ga u povratku Katras uvede da mu pokaze dvorac, dalje znamo, ja cu Sinpara, katras mora naci partnera Carici da ne bude sama kao ribica u akvarijumu... :fijufiju:
-
Sloba :a0181: svaka čast :a0181: :too:
-
Citat:
Whitesnake kaže:
:a0266: Imam ideju, povedemo Jana koji garant dobija cetvorku, a onda ga u povratku Katras uvede da mu pokaze dvorac, dalje znamo, ja cu Sinpara, katras mora naci partnera Carici da ne bude sama kao ribica u akvarijumu... :fijufiju:
Jan ide garant, a kad mu pokažem dvorac, ondak neide van :zloca: A onda svak po svom ukusu. Za Caricu ide njoj za partnera ona njegova koju ni za živu glavu neda R4L 1962 godište, sa Alfinim motorom, da mi deca ne kažu da nevolim Alfe :zloca: i da je zovem Car :osmeh:
-
Slobodane, vragolane, alal vera :a0181: :a025:
-
Evo, sada (6:45) zvao me Boto telefonom i kaže, da idemo u Novo mesto u Revoz na neki sastanak oko 2011 u 10 sati prepodne. Da vidim šta je sad Revoz smislio. Čim se vratim, javljam na forum u ovom topicu. :kolce:
-
Evo ovako. Jučer nisam našao vremena za forum, pa evo sada. Bili smo Boto i ja kod onih kravađija od Revoza na sastanku i kazali su kukavice šalabajzerske ovako:
2011 jeste jubilarna godina za Renoev model R4, ali to nije najznačajniji :a080: model te renomirane :a014: tvornice, a pošto su i u 1992 napravili u Novom mestu još hiljadu R4 modela bye-bye, koje su imale serijski broj utisnut na pločici, koju su stavili na armaturu, a počelo je sa 1000 pa sve do 0001, koja je zadnja izašla sa trake, ne vide smisla :a080: da bi se u godini 2011 napravilo neko veliko slavje zbog Četvorke :d018: i blablablablabla.
Meni tlak na razinu koja bi mogla jednu Petrolovu pumpu da ganja, Boto crven k'o paradajz i para mu pišti iz ušiju :a122:
Ali, tako je i gotovo. Možemo posetiti proizvodnju, naravno prethodno je obavezna najava, ali od grande vašara nema ništa. Govorili su još neke gluposti u smislu recesije, krize, same proizvodnje, opstanka (da, pravilno ste pročitali) opstanka Revoza i tako dalje. Nisu nama ni kaficu ponudili, a blebetali smo više od sata. Nikakvi argumenti u smislu istorijskoga značenja, najprodavanijeg modela te tvornice, ništa nije pomoglo da promene svoju odluku. Ni to, da smo sa sa sada već bivšem šefom, već sve dogovorili oko noćenja i sve. Ne zanima ovog šalabajzera što smo pre dogovarali. Sad je on batina (bog garant nije) i gotovo. Eto.
Što jasno znači sledeče: svi ste srdačno i od srca pozvani u ŽMBK kod mene i moje najbolje 3/4 (kad sam njoj rek'o šta je bilo na sastanku, rekla je onim milim glasićem: dušo, pa što ti ne očistiš onu dvocevku što ju kriješ u podrumu, jel?) posle vraćanja iz Francozišešajze il' pre polaska u Francuzinjuškuću i ondak u Novo mesto da se pogleda proizvodnja ako je interes, a posle kod mene kući i lično ću se pobrinuti da vam bude svima ugodno, da ne ostanete ni gladni ni žedni sva tri dana kol'ko ostajete. Znate, po onoj poslovici: svakog gosta tri dana dosta :a036:
Nekih desetak osoba moći će da noći kod mene, ostale ću da smestim u tamnicu dvorca :a036: A ako bude toplo i lepo vreme (što će da bude garant) možete šatoriti i kod mene na haciendi, nema frke. Sanitarije garantovane, da mi ne kenjate po dvorištu k'o kokoške neke :a036:
Biblioteka će biti napunjena najnovijim bestselerima a i vojvođanska ikebana će da se nađe. Ako oće neko muziku, mogu i to da sredim, pa Andrej (nije moj sin) ima svoj ansambel koji svaki vikend ima svirke u raznim krajevima Dolenjske a repertoar im je svo što vam srce poželi. I vaše pesme, da se razume. Ako će neko da poželi i vitozeve slavne i jadne, moći će i to da se sredi. Može se srediti i jahanje. Na konjima, mislim, ne to što ste vi pomislili, prljavki jedni :zloca:
Pa da si napravimo feštu kako dolikuje (garant će da budu prisutne značajne opštinske životinje i od novina i tako) i kažemo:
JEBEŠ Revoz, ŽIVELA ČETVORKA!
I, jasno, njihovi vlasnici.
-
:a0181: :a0181: :a0181: :a0181: :a0181:
-
Sta da se radi? :c070:
PRAVAC Thenay!!! :kolce: :kolce: :kolce:
-
Naravno, al' da ja počnem sa punjenjem knjiga i knjižica te brošurica i da sastavljam ikebanu, il' ćete lepo pored ŽMBK, k'o da ga nema, jel? E, neide to tako :d018:
-
Ma ne beri brigu Katraš svakako svraćamo, samo ne znam hoćemo li u polasku ili povratku (a možda i oboje :a049: ), ali da ćemo svratiti hoćemo. U aprilu treba samo da se svi dogovorimo i izračunamo koliko će stvarno to da košta. (Evo i javno da kažem da sam se odrekao zimovanja u korist puta u Francusku) :kolce:
-
Nije najznacajniji :a084: Slovenci :osmeh:
-
Slovenci :osmeh:, Bosanci :osmeh:
Pa jel čuješ da je Revoz francuski. :vidiga:
E sad ćemo da ih heftamooo, kao Musa jarca.
Ja planiram ovako: poslaću im mejl u kapacitetu predstavnika R4 kluba Srbija, u kom ću ih ljubazno zamoliti da mi dostave logotip Revoza u odgovarajućem formatu i dovoljne veličine jer nam treba za proslavu u Žužuu. Naime, pravimo veliki transparent i majice za učesnike na kojim će stajati:
"Revoz je odbio da bude pokrovitelj ovog skupa".
Pozvaćemo ih da u privatnom svojstvu učestvuju na skupu i odgovarajućoj paradi kroz Novo Mesto, kao i protestnom okupljanju ispred kapija fabrike zbog nanete nam uvrede izjavom da Četvorka nije najznačajniji model IMV-a. Zatim će John da izazove njihovog najboljeg vozača sa serijskim modelom Tvinga na crtu - drag race. Naravno, John ide Alpinom. :naughty: Potom idemo u salon da se raspizujemo pošto Klio i "kol'ko može da razvije" čisto da ih nerviramo. Smisliću ja još nešto.
Citat:
katraš kaže:
Što jasno ne znači sledeče: svi ste srdačno i od srca pozvani u ŽMBK kod mene i moje najbolje 3/4
Znači - nismo pozvani, jel?
-
Citat:
serz kaže:
Slovenci :osmeh:, Bosanci :osmeh:
Pa jel čuješ da je Revoz francuski. :vidiga:
E sad ćemo da ih heftamooo, kao Musa jarca.
Ja planiram ovako: poslaću im mejl u kapacitetu predstavnika R4 kluba Srbija, u kom ću ih ljubazno zamoliti da mi dostave logotip Revoza u odgovarajućem formatu i dovoljne veličine jer nam treba za proslavu u Žužuu. Naime, pravimo veliki transparent i majice za učesnike na kojim će stajati:
"Revoz je odbio da bude pokrovitelj ovog skupa".
Pozvaćemo ih da u privatnom svojstvu učestvuju na skupu i odgovarajućoj paradi kroz Novo Mesto, kao i protestnom okupljanju ispred kapija fabrike zbog nanete nam uvrede izjavom da Četvorka nije najznačajniji model IMV-a. Zatim će John da izazove njihovog najboljeg vozača sa serijskim modelom Tvinga na crtu - drag race. Naravno, John ide Alpinom. :naughty: Potom idemo u salon da se raspizujemo pošto Klio i "kol'ko može da razvije" čisto da ih nerviramo. Smisliću ja još nešto.
Citat:
katraš kaže:
Što jasno ne znači sledeče: svi ste srdačno i od srca pozvani u ŽMBK kod mene i moje najbolje 3/4
Znači - nismo pozvani, jel?
E serz jesi maher,pravi takticar!!!
:a0181: :a0181: :a0181:
-
Jes' što je, je. Maher. A ti maltretorezumaherina jedan, pročitaj, jasno piše, da ste pozvani. Ono što sam zažebao pa nisam pisao debelim slovima, popravljam: SVI STE SRDAČNO I OD SRCA POZVANI.
Blento :a036:
-
Tetak ti je blento, znaš! Pročitaj ponovo pa vidi. Ali, dobro, vadi te što ne znaš još najbolje srpski :a050: :vidiga:
-
Ne bi bilo loše da se štampaju majice, ali specijalno za put u Francusku. Na njima će pisati datum, kao i mesto gde smo bili, i eto vam još jedne uspomene. :oki:
-
Sale za put u Francusku ti treba r4, Corsa ne moze :smile:
-
Već su me rezervisali za vozača kombija, tako da Corsa ostaje u BG, a Sale seda u Renault i kreće put Francuske. Naravno probnu majicu ću da uradim ručno da vidite kako bi izgledale. :a010:
-
-
-
Verovatno je mislio na ovaj kombi
http://img692.imageshack.us/img692/4787/partyvan1.jpg
Uploaded with ImageShack.us
:a084: :a084: :a084:
-
Dobro, dobro zezajte vi, daleko je leto, molićete me da pođem sa vama. :a036:
-
Citat:
Whitesnake kaže:
Kog kombija :fijufiju:
Verovatno:
http://www.fsbocarsales.com/opel/vivaro
Jaooo, sam sebe evo opominjem, ali ne mogu da izdržim - brisaćemo.
-
Mislim stvarno serž BUDI DOBAR PRIJAVIĆU TE MODERATORU :a036: :a036: :a036:
-
Ako On ne uradi... :a080: ja cu... :s35:
-
Izgleda da su nas francuzi pretekli jer se ovaj renoic mota po Šibeniku vec 20-tak dana.
http://img577.imageshack.us/i/img20101130004.jpg/
Pogled s 12 -tog kata:
http://img704.imageshack.us/i/img20101203001.jpg/
http://img593.imageshack.us/i/img20101203002hy.jpg/
P.s.
Uspija sam napokon riješiti upload slika s mog androida na Imageshack. :a0181:
-
Oko rute putovanja, neki imadete taj itinerar koji sam napravio, došlo je sa nekih strana do sumnjičavosti, kako će naše ljubimice izdržati putovanje preko Alpa, a bila su i razmišljanja o ispravnosti putovanja kroz Švajcarsku.
Pošto nije taj itinerar biblija koje se treba držati k'o pijanac tarabe, malo sam pogledao po autokarti Evrope i našao ne previše zahtevan put preko Alpa i bez Švajcerzollbiteausvajz.
Ne ide se kroz Švajcarsku, a od tih silnih Alpi i uspona ostaje samo mali deo Alpske vožnje, a to je preko Brener prelaza, gde je tako autoput (koji se naplačuje!) kao i lokalni put napravljen tako, da se u biti i ne oseti ta razlika u nadmorskoj visini. Lično znam zbog toga, jer sam se već vozio i po autoputu i po lokalnom putu, koji je, ruku na srce, puno lepši u odnosu na okolinu.
Evo linka: www.http://maps.google.si/maps?hl=sl&tab=wl pa nek vam je u pomoć, ako budete gledali autokartu.
Kako upotrebiti: klikni tamo gde piše - prikaži navodila za pot - kad se otvori nov prozorčić, pod A ukucaj ljubljana a pod B pariz i enter. Prikazat će ti rutu sa cestarinama i blabla. Ondak klikni - pokaži možnosti - i potvrdi obadva prazna prozorčića (izogibaj se avtocestam, brez cestnin) i ondak klikni na - prikaži navodila.
I dobijaš rutu koju sam smislio bez Švajcaraca.
Ali lično sam još uvek vatreni pristalica toga, da se za takav put treba zaista dobro pripremiti i da se koriste putevi bez cestarina.
Ali, svak' po svome. Ja znam, da ću da se vozim tamo, gde mi neće trebati plačanje nekih vinjeta (Austrija) i putarina (Francuska, Italija).
-
I još nešto: bilo je dosta priče oko najvažnijega, a to su troškovi samog puta.
Pa ovako:
računao sam iz Ljubljane, da se razumedemo, što znači da su to troškovi iz Ljubljane do Pariza i ovom rutom tamo i nazad ima tačno 2500 kilometara.
Potrošnju goriva sam uzeo u proseku 7lit/100km, iako moja Carica troši puno manje, al' nemate svi tako žestoke mašine :a036: što je 175 litara goriva tamo i nazad. Uzeo sam cenu od 1,3€ po litru što je više, nego što su tenutne cene goriva u EU, ali mislim da će takva cena biti dogodine.
Znači, za 175 litara goriva troškovi su 227,50€urodrahmi. I to je to. Jerbo nema plačanja korištenja puteva!
Prehrana i nočenje: ima nas gladnijih i skromnijih, ali jedno imajte u vidu: kad ste došli u podalpiju, VEĆ STE U EU pa možete ovde u Hoferu napuniti Četvorku bilo čime, nema više granične kontrole! Spavanje?
Mislim, da retko ko nema mali šator il vreču za spavanje, a uzmite u obzir i to, da je to jul mesec, pa nema bojazni od podhlađivanja mozgova u noći. A ko nema, može da spavaju dvojica vrlo komotno u Četvorci. Isprobali ja i moja bolja 3/4 ove godine kad smo išli na slepi izlet u Dalmaciju posle godišnjeg. A prednost Četvorke je i to, što nema onaj šalthebel na podu, pa da smeta kad... :zloca:
I sad, do početka avanture ostaje još koji dan manje od sedam meseci, pa počnite razmišljati o štednji novaca za put. Oni, koji smo to počeli da radimo več u jesen ove godine, imamo več više od trećine para za put :a049:
Dobro, dobro, nemojte me sad :a058: oko standarda ovde i tamo i tako. Znam sve i znam, da je vama teže.
Al'svejedno: ako je volja da se krene, ondak će da se i krene :too:
-
Ako ćemo dosta uštedeti ne plaćajuću cestarinu (a hoćemo), onda možemo i preko Švajcarske, što da ne. :a055:
-
Katras malo mi puno ovo 2500 :a014: Viamichelin kaze od mene do Thenay-a cca 1800 s tim da je to preporucena ruta od njih, dakle ukljucujuci i autoput. E sad malo mi je to prevlika razlika, treba vidjeti sta nam je isplatnije. Ako cu potrositi 100 eura goriva da bi izbjegao 50 eura autoputa onda to i nije neka usteda.