Dobro došao. Auto je kao čaša. Svaka čast.
Printable View
Dobro došao. Auto je kao čaša. Svaka čast.
Jucer u Sarajevu tamo blizu ETF-a vidim cetvorku krem boje koja ide skoro na 3 tocka :a080: Ja idem pjeske a u susred ide cetvorka u cudnom polozaju, skoro postrance i prednji lijevi tocak skoro u zraku :a080: prolazi pored mene a ono zadnji desni tocak otisao skoro skroz pod blatobran i stoji ovako \ ali se ipak dobro drzi u saobracaju :smile:
eh poceo me mali malo zezati.Da ne otvaram novu temu nadam se da ce mi neko sa vise iskustva pomoci da odklonim problem :whistling:
Naime pri paljenju auta ostane mi upaljena lampica sa akumulatorom pri malo jacem gasu ona se gasi i vise se ne pali,ali mi desni far prvu minutu strasno slabo gori,mjenjao sam sijalicu nije do nje!I nakon minute se upali i onda je uredu.E sad mjenjao sam akumulator prosle godine i mislim da nije do njega,da li je mozda do svjecica ? Tata mi je svakako rekao da promjenim svjecice i da im ne skidam neke blokade,jer tako kasetofon hvata bolje odnosno kad slusam radio nema onih sumova.
Isto sto me nervira sto mi je svjetlo slabije kad ne dajem gas u odnosu kad je auto pod gasom.Moze li se nekako ovo popraviti da uvijek daje bolju svjetlost?
Imam jos jedan problem i to je kad idem uz malo veci nagib ili uz brdo pocne mi se paliti lampica za rucnu kocnicu e sad mi ni to nije jasno jer to ulje ili?
Vidio sam da je neko naknadno ugradio zadnja rikverc svjetla na gepeku.Pitanje za njega da li je stavljao nova gepek vrata sa svjetlima ili je busio rupe za svjetla posto ih i ja planiram ugraditi?
HVALA svima na buducim odgovorima i nadam se skorasnjem susretu :a055:
Ovo za lampicu akumulatora se desava i meni (3. alternator i 2. regler po redu na ovome i opet takva pojava) dalje ne znam na prvo pitanje odgovor...obicno zmiri kad je losa masa...
Tako je kod svih automobila pa cak i ovih novijih...Citat:
Resa 4 gtl kaže:
Dospi ulje u kocioni cilindarCitat:
Resa 4 gtl kaže:
Da izgledaju ko fabricka najvise ti se isplati da zamenis cela 5. vrata.Citat:
Resa 4 gtl kaže:
:a055:
Hvala Whitesnake na pomoci.Ulje cu sutra dosuti vec me lampica pocela nervirati :smile:
I moram obici par odpada u okolini Sarajeva cuo sam da ima svega za cetvorku.Moram pogledati nove branike i jos par sitnica.I kako se spajaju nova peta vrata sa tim rikvercom jer do sada nije imalo ta svjetla jel to izvodivo?
BTW da li je neko razmisljao o ugradnji angel-eyes na mjesto farova i da li je to izvodljivo?
Razmisljao sam da u nekoj skorijoj buducnosti stavim dodatnu bateriju koja bi napajala muziku i ostalu elektroniku,isto pitam ima li neko iskustva sa tim odnosno da li je neko ugradio dodatni akumulator ?
Zivili i Hvala jos jednom :a055:
da bi ugradio angel eyes treba ti rpovidno staklo fara...sto mislim da nije nesto izvodljivo i u isto vreme kvalitetno i lepo na izgled...ali...
Za golfa 2ku se prodaju neke varijacije na temu aftermarket i mislim da bi cak i moglo da lici na nesto...
Postoji instalacija tako da samo nazad povezes vrata sa tom instalacijom. Naprijed takodjer imas uticnicu kod lijevog blatobrana, izlazi iz onog bunta kablova. Treba ti prekidac koji se zavrne u lijevu stranu mjenjaca, povezes ga sa instalacijom i to je to. Ja sam tako radio :smile:Citat:
Resa 4 gtl kaže:
E, ja sam naknadno ugradio "rikverc" svetla i detaljnije o tome imaš u Tehničkim diskusijama u temi "Rikverc svetla" na stranama 4 i 5 - nije teško. Verovatno je najbolje naći gepek vrata sa ugrađenim svetlima ako nađeš u istoj boji kao i auto.Citat:
Resa 4 gtl kaže:
Pozdrav za tebe i SA
resa sta ce ti dodatni akumulator za muziku? sto se tice muzike ne treba ti dodatni akumulator da bi imao mnogo jaku muziku. imas toliko dobrih pojacala na 12V a moze nesto i da se napravi. moze neko da ti napravi pojacalo da kad ga pojacas soferka izleti napolje. to nije problem samo zavisi sta te zanima i koliko para hoces da izdvojis za tako nesto.
sta je uopste angel-eyes?
Ovo su angel eyes :smile:
http://img.alibaba.com/photo/1186275...yota_Camry.jpg