Ja moje duvam na 2 bara.sve ispod toga auto se zanosi u krivini ako malo brže uđem.Ja imam 145 13.
Printable View
Ja moje duvam na 2 bara.sve ispod toga auto se zanosi u krivini ako malo brže uđem.Ja imam 145 13.
To je previse... Ja isto imam 145 i maximalno 1.5 naprijed i 1.7 nazad...Citat:
drMarty kaže:
I kako ti se ponaša kad momački uletiš u krivinu? :a014:
Ponasa se sasvim dobro, osim sto su prenapuhane gume neudobne (vazan vid amortizacije) takodjer prijanjaju manjom povrsinom ako cemo bas cjepidlaciti.
Ih bre,ne cepidlačim,nego kad mi je ispod 2 bara ne smem da jurcam po krivinama :s25: a ovako je sasvim ok :osmeh: bar meni.
Mislim da je Marty u pravu,pogotovo ako su tubeles gume,ispod 1,8 je suludo ne pumpati ih,cak i fabrikant to kazer,a ako se ostrije ulece u krivinu pogotovo!Na malo jacim automobilima sa 16" niskoprofilnim gumama pritisak treba da bude cak do 3bar-a! :zloca:Citat:
drMarty kaže:
cybertel na koliko ih ti duvaš :a014:
Vidis ja mislim da nije u pravu. Fabrikatnt cega? Zraka? Pritisak u gumama nema veze sa gumom (ako ne racunamo maksimalni pritisak koje mogu podnijeti) nego sa konkretnim autom na koji se stavljaju. "Malo jaci" auti su dva pa i vise puta tezi od R4...Citat:
cybertel kaže:
To za težinu stoji ali za R4 meni odgovara samo na 2-ku ništa manje :osmeh:
Ja se izvinjavam,ali fabrikant svake gume ima tabelu preporucenog pritiska u gumama u zavisnosti od vozila koje ih nosi,Ja moje gume pumpam na 2 bara napred,a 1,8-1,9 bar-i nazad,moze i do 2bar-a nazad ako se nesto tovari,vozilo je mnogo podvoznije(lakse se kotrlja)kad su gume malo tvrdje napumpane,inace je svaki od nasih renault-a nosio gume sa unutrasnjom koje nije imalo potrebe pumpati vise od 1,8 bar-i,a za 0,2 bar-a ne moze gumi da fali ama bas nista!!!Citat:
John Doe kaže:
:zloca: