-
Re: bice sredjivanja, a onda...
sta reci? stanje kao sa slike, prvi vlasnik, prava kilometraza...
vozio sam ga nekih 15-ak km i lepo ide, doduse nisam otvarao haubu i nisam video motor, ali cenim i da je on ok
na pitanje da li je na prodaju, samo osmeh i pogled :vidbudale:
ko zna mozda jos negde ima ovakvih primeraka
-
Naravno, vlasnika si izbacio usput i pobegao i sad se kriješ u planini dok se stvar ne slegne, jel'? Nije valjda da nisi? :a0103:
Mnogo je lep, vidi se - očuvan. Ma ima ih, ima, ali vlasnici nisu ludi da se druže s nama da im ih ne maznemo.
-
razmisljao sam o tome, razmisljao :smile:
salu na stranu, stvarno je ok auto i bas mi se svidja. voleo bih naci jednog takvog, ali cena im je, verovatno, poprilicna
-
Sakri ga negde ispod sena dok vlasnik ne zaboravi na njega... :maul: :kuler:
Pa posle polako... :mahanje:
-
Ma nije, 100€ u vrh glave, hebe ih godište, a i naša tržišta nisu razvijena tako da bi se razmišljalo u tom pravcu...
To da je onaj crveni GTL ili onaj metalik plavi TLS bi bila druga priča koja se plasira u inostranstvo...
-
Nema šta nema,lepo vozilo.Šteta što ga nema jedan između nas. :a080: :a080:
-
konacno sam uhvatio malo vremena da poradim na autu. motor bi trebalo da ide napolje, i tu nastaje problem :a014: uz sav trud, i pomoc prirucnika reno 4, nikako ne mogu da otkacim sajlu gasa sa menjaca i poluosovine se ne daju napolje. prvi put se bakcem samostalno sa ovom tematikom, pa ako neko zna nek pomaze :c062:
napravio sam i neke slike, cisto da se vidi o cemu se radi
-
Moras osloboditi spone,kugle da bi izvukao poluosovine,a sajla km sata na menjacu se skida tako sto odvijes kljucem 10 sraf sto steze cetvrtku i povuces sto jace,nemoj se bojati nece ga zaboleti!
Baci slike pa da pomazemo! :a055:
-
skinuo sam spone, ali kugle mi prave problem nece pa nece. i jos nesto, u knjizi pise da se poluosovine skidaju tako sto se manzetne sa poluosovine povuku i onda se izbiju civije koje drze poluosovinu. ni civije ne mogu da vidim, a kamoli da ih izbijem
-
-
e ovako, prvo treba da odvijes centralnu maticu na tocku, matica koja steze poluosovinu. jedan drzi kocnicu, a drugi odvija centralnu maticu. odsrafis maticu od gornje kugle, zavuces pajser ismedju gornje viljuske i rukavca i pravis prekret sa pajserom tako da pokusavas da kuglu izvuces iz svog lezista. uzmes cekic i dok drzis tako nategnut pajser udaris u ravan deo "rukavca" odmah iznad matice kugle ka zednjem kraju auta. ako ne pusti iz prvog puta pistice iz nekog narednog. maticu ne odvces skroz vec samo par krugova jer moze da ti se desi da u trenutku kada kugla ispadne iz lezista, padnes na nos. kada izbijes kuglu, rukavac nakreces napolje i izvlacis poluosovinu. tu ces imati mali problem jer kad je izvuces iz glavcine, prolazi dosta knap pored rukavca. cisto kao razjasnjenje: rukavac je deo koji spaja gornju kuglu, sponu i donju kuglu, a glavcina je deo koji se vrti u rukavcu i na nju se srafi tocak. kad izvuces poluosovinu iz glavcine, povuces je ravno napolje i ona izlazi iz menjaca. tako isto i druga strana. nakon toga odozdo pridjes nosacima motora i odvrnes centralnu maticu (kljuc 13 koliko se secam). nakon toga odvrnes prednji nosac, ali naravno kad odvrces prednji nosac, moras nesto da stavis ispod motora da ne bi motor pao. nakon ovoga motor izlazi na gore zajedno sa menjacem. dakle da rezimiramo: kablovi prednjeg osvetljenja, hauba, strujna instalacija motora, sipka volana, sipka menjaca, sajla gasa, sajla kvacila, kilometar sajla, napajanje goriva, auspuh, hladnjak, onaj profil koji spaja koseve (ako ga ima), spone, gornje kugle, letva volana, poluosovine, bocni nosaci motora, prednji nosac motora i onda ooooooooo ruk! samo polako i :lazy:
-
milose, sve je to tako uradjeno samo sto kugla nece napolje pa sam raskacio kompletno vesanje. u svakom slucaju hvala na savetu :a025:
a sad malo da se pohvalim :smile: slikano je telefonom, pa je slika malo slabija
http://www.dodaj.rs/?3J/H/1G5c3LEq/i...3001-small.jpg
-
-
Samo napred,ako zatreba pomoc ili deo KV CREW na usluzi! :kolce:
-
uhvatilo me neko "nevreme",nikako da se kurtalisem obaveza i nastavim sa radovima na autu. najgore od svega je sto registracija neumitno istice a ja sam uskracen za voznju i uzivanje. o propustenim susretima necu ni da pricam...
poslednje sto sam uspeo da zamenim su nosaci motora, ali onaj sa 4 srafa mogu da zasrafim samo sa 3, jedna rupa se ne gadja pa to ti je :a058:
valjda ce da drzi i sa tri srafa :a014:
http://imageshack.us/photo/my-images...sacismall.jpg/
-
ma hoce sigurno nego bilo bi dobro da se donji ne gadja :uredu: a jel nisi mogao da napravish da se gadjaju rupe da malo razbusis tu rupu koja se ne gadja?
-
e to je vec problem... ako uhvatim tu rupu koja se ne gadja, nemogu da usrafim ni jedan od donjih srafova. cini mi se da za razbusivanje nema mesta, malo je "mesa" na nosacu
-
ma dobro drzace i tako al ja vise volim da se o drzi kako je propisano, razbusi ti to ipak pa uhvati koliko moze ili ponesi novi i stari kod nekog majstora pa neka ti on to prepravi :uredu:
-
Na mom prvom r 4 je bio isti takav problem jer ga je majstor okrenuo kontra :fijufiju: :a122:
-
posle meseci i meseci nerada i drugih obaveza, konacno sam odvojio par dana i sastavio svog renoa :kolce: ima tu jos nekih sitnica, ali nadam se da ce i to biti prevazidjeno za par dana :smile:
moram da se zahvalim svima na forumu koji su mi svojim savetima i podrskom pomogli da osposobim rendzu. posebnu zahvalnost dugujem nebesu za matice koje nisam nigde mogao pronaci. ljudi jos jednom hvala, najbolji ste :a034:
-
a slike gde su zaboga slike? :a0103:
-
slike su u aparatu, a aparat trenutno nije kod mene :whistling:
a sad nova zackoljica: zna li neko kako se moze sipati ulje u menjac, da ne ide standardnim putem, posto oni srafovi (za nalivanje i ispustanje ulja) odbijaju saradnju? nasao sam na forumu da moze da se uspe preko izvoda za rikverc svetlo (ako sam dobro shvatio)...
-
pa ti probaj mada ja ne volim takva resenja a posebno ne priznajem da sraf nece da saradjuje sa tobom vec sa okupatorom! e taj se film kod mene josh nije davao bilo je pokusaja dezerterstva ali sam takve srafove streljao na licu mesta :s35:
ps. kako ces znati koliko ulja da dolijesh?
-
sve sam probao, kljucevi svih vrsta, cak i oni supljikavi za bicikl, grip klesta, neke vodoinstalaterske naprave, i sve sto sam uspeo je da zaokruglim sraf...
koliko su ulja da uspem? nikako preko 1,8 l :osmeh:
-
aa pa ne rece da si ispustio ulje kazesh da i taj sraf odbija saradnju :a014:
-
prilikom odvajanja motora od menjaca, ulje je iscurelo tako da nije ni bilo potrebe da odvijam taj sraf. a kad je motor vracan u auto, cini se da je i ono malo ulja iscurelo napolje...
-
pa dobro ostalo je unutra sigurno ulja kad se prospe ili iscuri 1.8l to izgleda stvarno mnooogo ulja
sipaj pa sta mu bog da uostalom nisu menjaci skupi :a050:
ja bih sipao 1l pa bih se odvezao do nekog majstora koji ima sa cime da ti odvije (brener, co2) i onda bih sipao tacno na meru :s35:
-
e, tu je problem: kako sipati ulje u menjac? :smile:
-
pa sam si rekao odvijesh davac za rikverc svetlo
-
moze li neko da kaze ima li na mom autu uopste izvod za rikverc svetlo? reno je '88 godiste...
-
Znači opet ovo ulje za menjač......
Stavio sam tvoju sliku, pa zaokružio crvenom gde se treba naliti. Iako nemaš rikverc svetlo, tamo se nalazi jedan šraf, koji možeš ključem 22 da odvrneš.
Na mesto šrafa staviš gumeno šlaug cev (plastičnu cev) dugu oko metar, i na drugi kraj creva staviš livak.
Polako toči ulje (za menjače 80W/90W !!!), jer nivo u menjaču je onda dobar, ako je ulje na visini šrafa. Znači ako pretočiš, višak će se izliti.
Posle staviš nazad šraf. (Jako važno, ja znam jednog tipa koji je zaboravio, pa se posle čudio :fijufiju:)
Neki inače tako kontrolišu nivo ulja za menjače, da taj šraf odvrnu, i stave unutra mali prst. Ako će prst biti uljav, znači da imaš dovoljno ulja u menjaču.
Nadam se da sam uspeo da ti pomognem.
-
atila, hvala na pomoci.
sad imam drugi problem, ulje jednostavno nece u menjac, kako ga uspem u crevo tako izlazi iz menjaca.
ima li neko nesto protiv gremlina?
-
Pa pun ti je menjač!
Ako ti je baš stalo da uspeš onda nakrivi auto na desnu stranu. :laugh:
-
Citat:
raps kaže:
atila, hvala na pomoci.
sad imam drugi problem, ulje jednostavno nece u menjac, kako ga uspem u crevo tako izlazi iz menjaca.
ima li neko nesto protiv gremlina?
Pa pisao sam ti (a i Serž verovatno kaže isto).
Ako je ulje menjača na nivou šrafa, onda je količina u menjaču OK. Znači pogledaj malim prstom da li osećaš ulje kod šrafa. Ako jeste (a verovatno da jeste, pošto ti već ne možeš uliti više jer curi napolje) ondak je dovoljno ulja u menjaču. :a025:
-
danas sam ispustio svo ulje iz menjaca, nekih 0,5l koliko je ostalo u njemu. sad sam sipao nekih 0,8l od kojih je pola iscurelo. kada stavim prst unutra, ima neka osovina sta li je vec i cini mi se da od toga ulje ne moze da ulazi
-
Ma ti nas zezaš. Prvo kažeš da ne možeš da odšrafiš da bi ispustio ulje, a sad kažeš da si ispustio, a menjač je na auto. Kako si to uspeo?
-
Citat:
raps kaže:
danas sam ispustio svo ulje iz menjaca, nekih 0,5l koliko je ostalo u njemu. sad sam sipao nekih 0,8l od kojih je pola iscurelo. kada stavim prst unutra, ima neka osovina sta li je vec i cini mi se da od toga ulje ne moze da ulazi
Jer si sigurno ispustio svo ulje ?
Ako jeste, onda verovatno da brzo točiš, ili ti cev nije na mestu.......Samo polako, zato ti treba i levak. Treba da udje 1,8 litara.
-
mozda na davac ipak ne moze da se sipa ulje.
inace na mesto na koje je bog rekao da se sipa ulje moze da se sipa i vise ulja ako uzmesh crevo odgovarajuceg precnika, sipas i sipas i sipas i sve ok a onda kada izvadish crevo ono pocne da izlazi i izlazi... dok ne dodje do pravog nivoa :uredu:
-
ne zezam, serz. danas se nekih 7-8 sati bakcem oko menjaca, na kraju sam isekao srafove da se mogu uhvatiti srafcigerom i tako sam odvrnuo samo ovaj za ispustanje ulja, dok je onaj za dolivanje ostao na mestu :a026:
attila, sipam preko levka i creva, i to sam poceo sa crevom istog precnika kao otvor na menjacu, pa sam nastavio sa crevom manjeg precnika, jer sam kontao da ga vazduh vraca jer mora da izadje. ali, rezultat je isti, ulje nece pa nece...
-
dakle sada definitivno morash odviti taj sraf!
ako nemash nekoga ko je blizu i ima brener probaj sa sekacem i cekicem
josh nesto pre svakog skidanja menjaca se ispusta ulje a sraf za sipanje si trebao da odvijes dok je josh menjac bio van auta ali sad sta je tu je znash za drugi put :a0103: