Re: Kolko može Renaut 4 TL do generalke?
Citat:
serz kaže:
Onda dobro, već sam pomislio da je tera pa još kilo metara što je i za Četvorku mnogo... mislim istrošila bi se šoferšajbna :a084: :a084: :a084:
Nemojte da me, s oproštenjem, vadite iz konteksta. Ja sam se samo našalio povodom nesporazuma sa označavanjem dužine, s oproštenjem. Di se može šoferka izlizati :fijufiju: :uredu:
A vi samo nastavite, u okviru teme ste, nema vređanja - ikebana. :a025: Što bi rekli mladi iz našeg Cro ogranka: "nema beda"
Ama Serz se salio sigurno je da se nece staklo izlizati ali to je bila metafora, samo da se pokaze da je to zaista mnooogo kilometara.
Katras sto se tice record bookova, ima ih na sve strane sa ovakvim i onakvim podatcima. Evo npr: "I quote, from my '94 Guinness Book of Records: "The highest recorded mileage
>>for a car was 1,442,044 authenticated miles up to 25 Jan 1993 for a 1963
>>Volkswagen Beetle owned by Albert Klein of Pasadena, CA. The highest record
>>mileage for an automobile with the original gasoline motor without an
>>overhaul is 577,363 miles to 5 Jan 1993 by Don Champion's 1979 Cadillac
>>Sedan de Ville.""
Ili ovaj ciko sto je zamalo prevalio tri milje sa volvom:
http://www.zercustoms.com/news/1966-...iles-Mark.html
Znam takodje da su neki taksisti postizali rekorde sa onim 123 mercedesima, fora je bila veliki motori masu ulja u njemu, ne stigne se to sve ni ohladiti kako treba uvijek motor topal radi, a cinimi se negdje sam citao, da kilometar hladnog motora kosta ko 50 kilometara toplog na stranu mehanike. Rekord je cini mi se nekom taksisti bio preko 4 miliona kilometara sa 240D mercedesom.
E sad koliko je vjerovati ovim podatcima neznam, ali koliko su mjerodavni sigurno znam. Dakle licno mislim da su vrlo malo mjerodavni. Sve i da su istiniti.
Zasto? Pa zato sto ponavljam to su nerealni uslovi. Nije isto stalno gonjati topal motor nekog volva po americkim putevima ko iz filmova gdje se cesta gubi tamo negdje u horizontu, i voziti auto po nasim uslovima. Em zima em ljeto em snijeg em kisa, em rupe po putu(cito sam negdje da ista marka amortizera na istome autu u njemackoj traje do 4 puta duze od onih u bosni,zbog kvaliteta puteva) em putevi uzbrdo nizbrdo, em sto ljudi ne koriste auta samo za kuliranje vec za prevoz robe ljudi cementa sljunka drva prasica i ko zna cega jos.
Kazem ti Katras, da katrin tl motor moze dogurati do tolikog broja kilometara ne poricem, ali vecina ih zbog uslova navedenih zavrsi svoj radni vijek mnogo prije.
Eto na primjer sjetih se jednom moje drustvo krenulo na rostiljanje. Ukupno nas se 6 potrpalo u auto,sve krkani do krkana od po minimalno 90 kila. Ja jedini imo 80ak. Plus sve to pun gepek gajbi piva mesa drva za lozenje rostilj sjekira i ko zna cega sve jos ne. Auto je bio toliko lego da bukvalno nije se kotrljao nego puzao po cesti. Nisam taj dan uspjeo ni 40 kilometara preci a potrosio sam oko 6 litara goriva. Put do mjesta rostiljanja bio je sve samo brdo. Znaci voznja prvom gotovo cijelo vrijeme, u drugu ubacis svakih sto godina, a treca ti je ko sedmica na lotu.
E sad... znaci puno opterecenje...mnogo vise neg je auto predvidjeno. Tih 40ak kilometara su mog motora sigurno kostali ko sto ga kosta 400 kilometara otvorenog puta kad sam sam i kad krstarimna 80km\h. Ali... uvijek ovo ali... rostiljanje je bilo tako dobar provod da mi nije bilo nimalo zao sto sam motor a i cijelo auto tad opteretio. Jer auto sluzi za to, da se sa njim uziva.
E sad...nekom reno 4 tl treba da kulira u njemu i uziva, a neko to auto ima kao tovarnu mazgu u koju ce tovariti sve sto treba da potovari. Bitna stvar je da r4 moze da izvrsi sve te funkcije, da bude tovarna mazga, ali i konjic zelenko za parade.
E sad sto tovarna mazga predje 300 000 kilometara :a0181: a ovaj zelenko mnogo vise nema veze. Sve ti dodje na isto.
Moze i jedna casa piva da se pije cetiri godine, a neko je moze na iskap popiti, kako kome odgovara.
Ali kako god okrenes obrnes prosjek je oko 300 000 a to je fenomenalno :too:
@ Katraš
Djorđe je maskota sajta... :a049:
Citat:
BIBAZOKI kaže:
Djorđe je maskota sajta... :a049:
:a0103: a sto to :a014: :a070:
Moja suglasnost sa Bibazokijem i Neb_Mes_Ur_Mau-om, a ovde si ja zamišljam, kako ide naš Djordje na roštiljanje sa društvom. Jest, nije brdo, al nešto slično :a049: I nemoj opet odma' da se uvrediš, mi smo ti, kol'ko vidim, tu dosta humornih ljudi. Volimo se zezati, a nikada ne vređamo. Capiscci? :a055:
Ma ja sve mislim da mu je ona sjekira u bunkeru bila cisto preopterecenje!!! Bez nje bi bar litru i po goriva manje potrosio... Evo...
Kroejšn vouts for d maskot of d forum... L-lž bje-fnj-d l ž mje du Kroat: tvelv, tvelv, tvelv...
A ako se glasa za ''najsarkasticnije pero foruma'' onda je serz neprikosnoven... :a0181: :a0181: :a0181:
Sto se tice Cetvorkinog motora, evo i moj sud. Cetvorkini motori izdrze bez beda 250-300 tkm (hkm) uz neko normalno odrzavanje. Normalno znaci da redovno mijenjas ulje i da nije zakuhala zbog Bog-te-pitaj-cega. S tim da...
Iskustvo govori da noviji GTL-i ('90. '91.) imaju u pravilu slabije motore sto se tice kvalitete. To je i mene sokiralo jer je moja Plava ptica bila '90. i prodana je sa preko 275 tkm (hkm) na satu bez da je (NORMALNE VOZNJE) popila vise ulja od MIN do MAX na sipci izmedu dva intervala.
Iskustvo govori da su GTL-i starijih godista prelazili bez problema 250-300 tkm (hkm) i tek da su tada pokazivali znakove umora kao sto su potrosnja ulja, slabija agilnost motora i slicno.
Ono sto je fantasticno je to da TL-ovi motori koji su otvarani nakon 300-tinjak tkm (hkm) radi zamjene brtve glave ili neceg drugog NISU U PRAVILU POKAZIVALI ZNAKOVE TROSENJA CILINDARA!!! :a0181: :a0181:
To samo znaci da TL-ovi motori ako nisu bili muceni i zapostavljeni guraju deeeebelo preko 300 tkm (hkm) i to bez problema.
Nije lose za tamo neki motorcic, ha??!?! :lazy: :a055: :a034:
Kakvi lose.
Nemci ispittuju sve u svasta (prvenstveno ADAC) pa bi bilo interesantno da se nadju rezultati o tome koliko ovi danasnji auti mogu da prodju pa da se uporedi. Cisto nesto sumnjam da je cena kilometra priblizno ista ili manja od kilometra predjenog sa eR-om bilo koje oznake, a da u taj kolimetar stavimo sve sto se na servisu menja osim goriva.
Onda revolucija i trazimo od Renaulta da se uozbilje i da opet pocnu praviti automobile koji odgovaraju imenu Renault...
Jeli Frik, pa jesi li ti to normalan da pises post u 8 ujutro..
:a0266: Odustao sam daaaavno od gledanja vremena na forumu. Pokusao sam ga i namjestiti ali onda ispada da am ili vampir ili da pisem iz Australije u gluho doba noci... :vidbudale:
Ma sto se tice kilometraze - jos jednom da se kaze za sva vremena... Auto koji je redovito na autoputu i brzim cestama (bez da se ganja do krajnjih granica) je u tri puta boljem stanju sa 200,000 takvih kilometara nego neki ''kreni-stani'' gradski auto sa 100,000.
Da ti TL Katra sluzi samo za recimo Rijeka-Zagreb tipujem da bi prosla 500,000. A vozis se ki gospodin jelte... :lazy:
Da, vi sto se smijete ovakvim postovima iz skupocjenih SUV-ova... Bas kao gospodin! :a010: :kuler: :lazy: :lazy:
Ja nisam imao lepa iskustva sa TL 850 motorima.Neki cemi mozda i zameriti,ali ja nikad taj motor nisam ni uzimao za ozbiljno,da ne pisem neke teze atribute.
Retko sam se sretao sa vlasnicima TL-a,koji su prelazili preko 150000 km,a da vec nisu imali neke vece intervencije na motoru.
O zvuku,performansama,pa cak i potrosnji necu ni da diskutujem.